hem

nyheter

galleri

kim

eros

kimblogg

kompisar

valpkullar

valpar

minnas

länkar

 Vår älskade vän Diva.

Snart nytt år!
Ja, snart är detta året tillända och vi blickar fram mot ett nytt. Året slutade inte så bra som vi hade önskat. Endast några dagar före julafton fick vår allra mesta, bästa träningskamrat och fyrbenta vän stilla somna in. Schäfertjejen Diva som har följt mig genom åren från det jag var liten parvel till nu när jag snart är sju år. Diva som jag lärt så mycket av och som outtröttligt visade vägen för mig i bruks grenarnas alla moment. Diva som alltid var glad och ställde upp på lek när jag ville. Många gånger har vi åkt på tävlingar tillsammans, ibland gick det bra ibland mindre bra. Men vad gjorde det? Vi hade alltid lika kul när vi var ute med vagnen. Vi träffades nästan varje vecka för träning, en promenad eller bara lite bus. Saknaden är stor!
Diva var en duktig spårhund med ett flertal cert. Hon blev endast 9,5år gammal.
 Hela min flock saknar vår fyrbenta vän så ofantligt mycket. 
Sov Gott Lilla Diva!!

 Tack för alla  fina julkort som vi har fått. Många, många från mina valpar, så kul att se hur dom växer och bara blir snyggare och snyggare. 

Hemmavid är det fortfarande lugnt med träning! Faktiskt ingen träning alls - nästan så man känner sig sugen igen. Eros är så taggad så han går fot med matte hemma i hallen och bara ber om att "nu då kan vi inte ta ett kort pass". Men käringa är benhård! Inte ännu ledigheten är inte slut ännu. Nu kan det kvitta ska ju bli vargavinter och den har smugit sig hit nu under eftermiddagen. En promenad med husse och jäklar det var så det kändes i tassarna. Både sprätten och jag var glada att få hoppa in i bilen och förpassa oss hem till värmen i dag.

GOTT NYTT ÅR!
Önskar vi er alla där ute.


Fullt ös....
091V21
...

091218

Träningsuppehåll och jullediga.
Vi har tagit in julen Eros och jag. All träning är inställd på obestämd tid - allt enligt käringa. Hon säger att nu ska vi ha en välförtjänt vila från lydnad, apportering och sök bara få vara glada spralliga (läs: olydiga) hundar, rejsa och leka fritt när vi är på våra utflykter i skogen. 
Låter helt ok - få se bara hur länge det varar. Om jag känner käringa rätt så så vete f*n om jag tror på det! 
Ska bli spännande att se hur många dar det tar innan hon "bara" måste testa av ett eller annat lydnadsmoment med någon av oss. 

Tjhoooo!!! Vad det var livat i skogen i lördags!Helgen som gick fick vi faktiskt smaka på dom nya bestämmelserna. Lördag var vi  till skogen några timmar tillsammans med schäfertjejerna. Vi fick en kul uppletanderuta med många kluriga saker, några lite nergrävda andra fiffigt gömda. Det skulle inte va träning utan  skojsamt, inga som helst krav på perfekt utförande. Fritt fram för egna initiativ alltså. Det här blev dagen där alla gjorde bättre ifrån sig än vanligtvis - kanske dags att släppa på prestigen en aning. Alla blev så otroligt taggade där vi satt på rad snällt väntande och såg kompisen fara omkring ute i rutan. 
Eros, sprätten utmärkte sig igen då så klart!  Ett föremål låg bara två meter ut i rutan. Ingen lyckades få med sig detta utan alla sprang förbi som blådårar. Eros gjorde en tvärnit som bara han kan när han var precis någon meter därifrån vände upp tillbaka och plockade den sketna lilla barnskon som låg gömd i mossan. Matte jublade - där fick vi på pälsen alla vi som ska vara mer rutinerade..   

Söndag sken solen och vi tog kameran med  ut - vi skulle fotograferas inför kommande julkort. 
Vi befann oss på ett jättestort hygge där vi fick springa av oss ordentligt.. 
Så nog håller hon vad hon sagt så långt.
Idag är det kallt! Riktigt kallt -22 så nu har vi rullat ihop oss framför brasan och storkosar oss.  Väntar på morgondagen för att se vad den för med sig för oss två gyllenpälsar.
Alltid blir det några timmar som spenderas utomhus med någon rolig aktivitet inlagd.
 Vad har dom hittat på idag - spännande värre bak i bilen på väg mot nya äventyr..
 
Nu vill Jag, Eros, matte och husse passa på och önska alla 
EN RIKTIGT GOD JUL och  ETT GOTT NYTT ÅR.!

P.s. Glöm inte era fyrbenta vänner i allt julstök! D.s


                                                       Foto: Maria Axelsson
091206

Valpbesök!
Igår var det dags att besöka valparna. Jag och brorsan var med men vi fick snällt vänta i bilen  man måste ju vara försiktig nu när dom är så små. Får nog vänta ytterligare några veckor innan jag får träffa dom.
 Dom hade tydligen gjort stort intryck på matte för när vi åkte hem var det valpprat hela vägen. Det var tydligen en kille som hon fastnat riktigt för - tur sa husse att alla redan fått nya hem! Ibland har matte en fantastisk övertalningsförmåga. Så jäkla lätt kunde vi blitt tre gyllenpälsar här hemma.
Men nu blev det inte så!

I veckan träffade vi Mari och hennes labbetjejer Nypon (9mån) och Ardis (11år) för lite gemensam apporteringsträning. Duktiga tjejer så kul att se dom i arbete. Matte har satt ribban högt nu för lillsprätt och mig. Nypon löpte - bra tillfälle att se om killarna klarar att jobba ändå sa käringen. Jag kände nog att hon luktade gott men att det inte var time ännu så jag brydde mig inte så värst. Värre med lillsprätt! Han blev alldeles salig, men efter lite bestämda åsikter om detta från matte och han blev varse att det var apportering på G tog jobbet över. 
Matte blev så glad att vi fixade att jobba trots löptik och snålade varken på beröm eller godbitar. Mums, mums det gick hem hos oss. 
Ett stort sök där Eros, jag och Ardis fick hämta varannan gång. Markeringar som husse slängde åt Eros och Nypon där dom gick på en linje och en och en fick hämta. 
Fika med pepparkakor avslutade dagen - vi hoppas visserligen på ett nytt pass snart igen...


Husse och jag - i ett av mina skick
(bildkvaliten får ni stå ut med)
091129

Min bästa tid är nu!
Jag är så jäkla glad, nöjd och stolt över mig själv. Stolt över mina nya barn som kom till världen i veckan. Sju härliga små gyllenpälsar som med all säkerhet kommer att göra mig ännu  stoltare i framtiden. Nästa helg blir det valptitt!!

Glad och nöjd är jag efter att fått två dar på raken med sökträning. Det är inte sant tänkte jag när jag förstod att vi även på söndag skulle till skogen och köra sök. Jag jublade, stod vid dörren och trampade, kommer ni aldrig!
Idag hade husse tagit med ett litet tält som dom satte upp inne i en grandunge och sen täckte med granruskor så det nästan inte syntes.
Det fixade jag lätt! Skallmarkerade utan att gå på som jag haft en tendens till tidigare.
Ännu en dold figge nerkrupen i en håla täckt med  en pressenig.  Åhh, vad kul det var! Sen gjorde det inte ont heller att jag fick massor av beröm av husse blandat med riktigt härliga kamplekar.

Dagens skratt bjöd lillsprätt på! Matte skickar på den dolda figgen i tältet. Ut som en raket, tvärnit vid tältet. Sen höll han på att riva hela bygget stod t.o.m uppe på taket en stund!! Stackars figgen han blev nästan helt demolerad inuti.  Men när han inte lyckades komma in, om det nu var det han var ute efter grep han rullen och kom in tillbaka som om inget konstigt hänt. Däremot figgen som låg gömd i hålan klarade han jättebra. Grep rullen med en gång in tillbaka - sen ett påvis där han blev sååå glad när figgen kom fram. 
Det är ju såna här dagar som gör livet som hund så underbart. Nu ligger både lillsprätt och jag  så där skönt trötta igen - kikar på matte emellanåt med ett öga när hon far förbi som en liten iller för att göra 1:a advent...


Agnes go och rund 4dar kvar snart blir jag pappa igen...

091121

Kimmen bestämmer!
Idag när vi vaknade sken solen från en molnfri himmel. Det bestämdes raskt att det får bli en ute dag och du Kimmen får bestämma vad vi ska göra. Det hade jag inga problem med utan svarade snabbt många timmar i skogen vill jag ha. Efter en god frukost packade vi fikakorgen och så bar det iväg. När vi kom fram hade våra träningskompisar vallat en ruta och det var bara för mig och husse att gå in på stigen och starta. Vilken service! Vallat och figge ute det tackar vi för!
Många tomslag  måste lära mig och lyssna på husse. Det gick skitbra jag lyssnade och kom in - husse undrade varför kan du inte göra så på tävling? Inte f*n vet jag!! Du vet heller inte alltid vad du gör svarade jag rappt med mitt berömda Kim leende..Äntligen till slut fick jag min belöning figge i skogen under en presenning. Tjho, vad jag skallade väckte upp alla hundarna i bilarna så det var en lång serenad där ett tag.
Sen var det Eros tur! Lite grunda slag gjorde han men det rådde vi  bot på snabbt. Sen gick han som en klocka - det vill säga han lyssnar ovillkorligen när matte ropar. Jodå, i ärlighetens namn han gjorde bra ifrån sig. Markerade den dolda figgen direkt utan tvekan och kom tillbaka snabbt.. 
Efter en fika paus blev det markeringar med dummies för Eros - spårupptag för mig.Vi hann också med lååånga budföringar i skogen. Skitroligt att springa på mjukt mossbelagt underlag. Efter fyra timmar i skogen var alla nöjda med dagen och skönt trötta. 
Nu är det kväll i stugan - husse har gjort eld i kaminen och lillsprätt och jag ligger framför och njuter, drömmer om vår härliga dag....


Lilla Martine som Kim blev totalt förälskad i.


>
Vegar, Kimmen, Martine och Trude

091108

Sicken helg!!
Vilken rolig helg vi haft! Det började med att vi fick besök av våra vänner Trude, Vegar och lilla söta Martine på fredag dom skulle bo hos oss i helgen för Vegar skulle tävla med Billy.  Förutom Billy var Indy och Cash med på turen hit.
Fredag kväll blev dom fyrbentas - mycket prat som sköljdes ner med något gott i glasen.
Lördag var det vår tur. Det blev en hel del varierad träning såsom apportering med vilt, sökträning (lilla jag) och slutligen lydnad. Matte ville ha Vegars syn på en del moment i Eros lydnad. Så klart han ställde upp så det blev en hel del träning på lördagkväll för lillsprätt. Tack Vegar!
Söndag morgon var det väckning kl. 6.00. Något trötta kom vi så iväg 7.00 till ridhuset där tävlingen skulle hållas. 
Nu får Eros själv berätta!
Eros: Först vill jag börja med att TACKA alla för sååå många grattis till 1:a priset. Känns underbart att ha så många vänner som gläds åt mina framgångar. 
Sen vill jag och matte Tacka Pia Albinsson för all hjälp vi fått med min fortsatta träning. Tipsen vi fick sist var kanon bra för mig. Stor kram till dig jag kommer snart tillbaka //Eros

Så till tävlingen:
Sitt i grupp: 10,0
Platsen:  8,0
   (hunden bredvid fick många sittkommandon orkade inte stå emot utan satte mig upp)
Fritt följ: 7,5  ( delvis mattes fel, gick för fort på sakta mach jaja, lite skall vId stegf får jag ta på mig)
Dumrutan: 8,5   ( lite nos, något sent sitt enligt domaren)
Ink. m. stå och lägg: 9,5  (avslut)
Sändande m. lägg o inkall: 7,0 ( jäkla matte gör det kanon står mitt i rutan, då börjar käringen med en massa  flax med armarna hon tror jag står utanför blir många dk.. en klar tia sa domaren om inte matte försökt sig på att flyga. Man kunde ju få skrämselhicka för mindre!!!)
Apportering m. dirigering: 9,0  ( slår till apporten med tassen) 
Apportering metall: 7,0  (jäklar nu tog leklusten överhand)
Vittringen: 6,0 ( lyfte rätt först släppte måste bara kolla dom andra lite med läpparna sen tog jag rätt. Det var många som nollade detta moment i dag)
Fjärren: 9,5 ( kanon! domaren klarade bara inte att visa 10:an )
Summa: 264.0p
Domare i dag var Conny Isebark inga småmissar slank igenom här inte..Men han var bra och rättvis berättade även för matte vad han dragit för efter varje moment.
Billy då denna kanonduktiga hund - börjar så bra med finfina poäng men tyvärr smög det sig in några nollor denna gången..
Måste ju berätta att " farmor" Lena var på plats för att beskåda mig och matte i debuten så vi kunde ju inte göra bort oss i dag inte.. Det får bli nästa gång istället! 

Tack för en jättetrevlig helg Vegar, Trude o Martine från oss alla!


Tack gulliga Ida för  kort på din fina Vector.
091027

Mera lydnad.
I söndags var det dags för Eros att åka och få en heldags träning hos Phia. Matte skulle åka själv men när husse hade ärende till Arvika så blev det att han och jag hängde på. Det var sex ekipage som var där. Vi visste att Lena,  Dino, Madde och Svea skulle dit (Svea är Eros halvsyster) men matte sa inget hon ville överraska. 
Svea är en härlig tjej med mycket spring i benen men banne mej innan dagen var slut så gick hon  fint fot med matte med en härlig kontakt. 
Lena var där med Dino för att få tips på framåtsändande. Tror dom fick med sig en hel del så nu har dom att göra i vinter.
Eros då! Här var det framförallt skick till kon och apporteringsdirigering matte ville ha hjälp med.
Ja visst ja, så var det ju det här med lek med apporten vid gripandet också. Eros gör precis som jag när jag var yngre. Slår till med tassen på apporten innan gripande och det går tydligen inte för sig. 
Tanten var helnöjd efter dagen - fick mycket hjälp och tips av Phia med sig hem att träna på. Så det är  bara att bita ihop Eros nu sitter du fast i rävsaxen riktigt ordentligt.  
Annars var det en trevlig dag där jag fick träda in som trygg stöttepelare vid platsliggningen för dom som var lite yngre. Det gör jag så gärna så!
Vädret var inte med oss  så det blev inga kort tagna därför får min son Vector pryda bloggen idag.

Att det blir apporteringsträning i morgon har jag förstått. Tanten har stått på huvudet i frysboxen  svurit och domderat för hon aldrig hittar det hon vill. Då håller vi oss undan  brorsan o jag  hon är inte go att tas med då inte...!!

Ja, så har man blivit morfar också - och snart blir jag pappa igen. Vem kunde ana det när jag föddes hemma hos gammelmatte Ulla för snart sju år sen. 
Ett härligt liv har jag haft - hoppas att det fortsätter i samma anda! 
// Kimmen


Min dotter Cinderella Lovehouse Goldwish (Stina) Snygg va?
Foto: Johan Lång 

091019

Lydnadsträning.
Nu är älgjakten över för denna gång för mig, så vi kanske kan komma oss ut i skogen snart igen och träna sök och spår. 
   Vi har haft det lugnt med eftersök. Det var en dag vi blev kallade, en älgko som sprang i väg efter att ha blivit påskjuten. Jag (Kimmen) tog snabbt upp spåret och in i skogen bar det av men bara efter några hundra meter gick jag rakt på kon som låg död bland buskarna. Så det var snabbt avklarat. Skönt för alla inblandade.
Annars har vi haft mycket lydnadsträning på agendan vår. Elitmoment har traglats hit och dit både för lillsprätt och mig då naturligtvis. Lillsprätt ska på kurs och finslipa det sista i eliten innan han får starta allt enligt en petig matte.  
Apporteringen har haft ett litet uppehåll - men  i veckan ska vi pået igen säger tanten. 

Sen var det det här med mina erövringar i motsatta könet.
Agnes har  ännu inte gett något tecken på att hon är dräktig. Allt för spänningen för dom tvåbenta kan tänkas! 
Maya kennel Owlet´s håller inne sitt löp men enligt matte Kristina ska hon snart dra igång. 
Senaste kullen med Nikita har redan börjat visa framtassarna (9mån).  Fem av sex har redan godkänt anlag i viltspår och jag tror den sista är på G nu också. Kennelmamma Monica och Aya har två första pris i öppen klass och Maria med Vector har ett första pris. 
Nu inväntar vi spänt nästa resultat! Får se vem det blir!

Det blir bara en kort uppis så ni ser att vi lever och inte gått i ide för tidigt..
Som man skulle ha en chans till det i den här flocken!


En fin avslutning på dagen!
091003

Beskrivare: Ulf Gullberg

Helgen med Solsvingenkullen.
Ja, då har vi äntligen fått träffa valparna ur Solsvingen kullen. Alla var med utom Cornelia som bor ända uppe i Troms., Lite långt att åka så hon har gjort sitt MH där.
Vi kom ganska tidigt på fredag så vi hann med att träna på klubben en stund innan vi skulle möta upp Trude o Vegar vid Borgvikskvarnen där alla skulle bo.
Lördag morgon kom alla till klubben där MH skulle genomföras.
Det blev en dag i strilande regn - trots det var humöret i topp.  
Beskrivare Ulf Gullbergs omdöme om kullen blev: En mycket bra och jämn kull!  Härligt, blir man stolt eller!!??
Kvällen intogs en god middag kryddat med mycket prat och skratt tillsammans med ett mycket glatt gäng från broderlandet.
Söndag blev lite av en prova på dag för hundarna.
Apportering och lite lydnad som Vegar visade. Sen fick alla testa. Glada lyckliga hundar som verkligen gillade att apportera.
Så roligt att alla kom inte minst Keira, Ingrid och Morten som letat sig hit ända från Trondheim.  
Annars har veckan varit lugn. Husse kom hem från sitt jobb på onsdag - då var det dags för matte att åka på jobbkurs några dagar. Så det har inte hunnits med några större aktiviteter här hemma.

Men jag tror käringen fått pippi på fåglar! En dag kom  hon hem  från jobbet med en full kasse som hon fått av en arbetskamrat. Hon ber tydligen alla samla till oss. Lite lustiga fåglar granna i färgerna och ganska små. Olik dom vi brukar använda, var typ nån skrikpippi fast jag hörde aldrig att dom skrek.
Det skulle naturligtvis testas med en enda gång. Vi fick ett litet sök. Varsin gång fick vi hämta - vi är jätteduktiga lillsprätt och jag att vänta in vår tur. Sitter som små ljus bakom matte! Då blir det mycket beröm och en och annan köttbulle. Tänk att få köttbulle bara för att sitta stilla - det kallar jag träning på hög nivå!!!! 
Nästa vecka börjar älgjakten både lillsprätt och jag är kontrakterade så vi har jour hela veckan lång..

BILDER FRÅN MH


Det tar på krafterna att vara en Don Juan...!!
090927

Reducks Agnes har varit på besök!
Ja, så har vi haft vårt eget rendezvous Agnes och jag. Nu blir det en lång väntan innan man vet vad det resulterade i. Hoppas, hoppas att det kommer en hel hög valpisar hemma hos Maria kennel Reducks i slutet på nov.
Det har varit många turer fram och tillbaka. Enligt expertisen är Agnes väldigt sen  i sitt löp, så gissa om det varit turbulenta dagar den här veckan. 
Maria och Agnes har varit här flera ggr och vi for till Grums en dag. När vi var där bestämde dom tvåbenta att jag skulle stanna kvar en dag så sparade dom in på dom dryga resorna.
Käringa blev nervös! Kommer det att funka? Ta med lillsprätt och åk hem ni - jag klarar mig sa jag lugnande. När jag inte fick träffa Agnes hade jag min dotter Tia att umgås med, fast så där värst intresserad var jag inte - visste att det fanns bättre bakom den stängda dörren.
Så nu börjar nedräkningen vet att det finns några som följer den med spänt intresse.


Helgen som kommer ska vi äntligen fara i väg med vagnen igen . Vi drar till Grums BK. Där kommer MH att hållas för valparna från Solsvingens kennel. Jäkla roligt ska det bli att träffa alla, har inte sett dom sen dom var sju veckor. Jo, Tequila förstås, Trude och Vegars tjej har ju varit och besökt oss.
Hoppas vi får en trevlig helg tillsammans!!!


                      
                                             090916
  

Superduper dag!
Husse är ju borta under veckorna på jobb, så idag följde jag återigen med på mattes och Eros apporteringsträning. Vi mötte upp en taggad träningskompis på en alldeles ny  plats! Stora åkrar med diken och kullar som gränsade till skog. En sjö med mycket, mycket vass för roliga och spännande markeringar.
Så klart var det fåglar med i bagaget - Eros fick börja! Idag måste jag bara skryta över lillsprätt, han gjorde allt super från början till slut. Långa markeringar med fågel, han for som en skållad råtta över åkern greppade fågeln utan en endaste tvekan och samma jäkla fart tillbaka in för en snygg avlämning i mattes hand. Det var inte bara en gång utan han gjorde det om och om igen med samma intensitet, fart och målmedvetenhet. Snyggt killen, du börjar bli vuxen!
Nere vid sjön blev det markeringar på vatten genom en tät hög vass. Inga problem han löste detta jättebra. Simmade som en liten utter i vassen för att snabbt komma in och lämna till matte. 
Tillbaka där vi varit förut och där vi lämnat dummies kvar ute på åkern. Matte skickar Eros från ca. 100m han tar sig  snabbt ut i området och finner  dummies som han  levererar snyggt i mattes hand. 
Nu bara måste fågel fram igen för att testas. In i skogen för en markering - Eros ut, springer nästan rakt på pippi greppar i farten och vänder in tillbaka till matte. 
En matte som nästan tappat hakan undrar vad som har hänt på bara en vecka - det blev  fikakonferens på detta!

Jodå, jag var med i dag också hämtade dummisar och fågel med samma fina avlämningar som lillsprätt. Börjar rent av tycka det är roligt med lite omväxling från mitt ordinarie jobb..  
 Alltså en superduperdag! Fint väder, goa vänner, bad, och race efteråt på området.
Tänk, matte var så glad så när vi styrde kosan hemåt sjöng hon hela vägen. 
Fast det lät fruktansvärt falskt i våra öron!! 


Kimmen

090909

En helt vanlig dag.
Matte var ledig. Dagen var fin med sol så kaffekorgen packades för några timmar vid en fin liten sjö. Hon ringde träningskompisen - jodå, dom hade tid och lust för en träff.
Vi var lite tidiga så vi gick en promenad innan dom andra dök upp. Matte lade också ut ett sök   med dummies och en kråka alldeles nere i vattenbrynet. 

Eros fick börja med att hämta in kråkan  och det gick ju bra fin avlämning i handen. Sen var det  en liten förflyttning till söket! Jättebra även här!  Var på väg och försöka byta men matte var på hugget idag så det var bara att snällt komma raka vägen hem.
Sen hämtar hon mig och säger att nu är det din tur Kimmen! 
Vadå undrar jag förvånat har du gömt figgar i skogen? Nehej, du grabben sa hon nu ska du hämta dummies som ligger ute i skogen. Gud, har hon fått fnatt tänkte jag. Men ok då! Vad får jag för det? Köttbullar Kimmen, köttbullar sa hon och kastade en rakt i munnen på mig.
Jag hämtade in dummies på dummies och slängde i handen på henne. Kärringen stod bara och gapade! Stå inte bara där släng flera det vankas ju köttbulle för varje jag kommer in med. Skitkul, om jag bara vetat att det serveras bullar vid deras träningspass hade jag slängt mig med för länge sen.  
Sen får jag gå ner till samma plats som Eros var innan. Där säger hon: Ut och sök Kimmen!
Vad f*n är det jag söker efter tänkte jag där jag sprang omkring. Hux flux sprang jag rakt på en kråka. Köttbulle tänkte jag greppade pippin och for in till käringen med världens fart. Tänk vad mycket beröm jag fick - det är ju inte klokt bara för att jag hittade en dö kråka.. Kanske dags att sadla om det är ju aldrig för sent att lära gamla hundar sitta sägs det..
Jaja, så kan det va! Efter gick vi en skogspromenad tillsammans allihopa jag hittade naturligtvis en 
 skön dypöl att rulla runt i. Då var det minsann inte lika högt i tak inte. Skit samma tänkte jag och rullade en extra gång. Det kostar att ligga på topp! 
Ja, detta var en vanlig dag i vårt hundliv. 

P.s. Har hört att Reducks Agnes ska vara på väg för en date. Ska man ha sån tur? D.s.


Kimmen du flyger ju!!!

090830

Odrägliga Kimmen!
Det är inte jag som tycker så utan käringen. Vad betyder nu detta? Jo, det är så här att när hösten gör sitt intrång så blir jag världens busigaste Kimmen. Detta är absolut min årstid. Lillsprätt och jag gör race på gården så det blir stora märken efter oss i gräsmattan för att inte tala om golven i huset! Käringen gråter nästan mina nya fina golv! Och det är jag säger hon som är upphovet till allt, jag som startar leken med Eros som ju inte är sen att hänga på. Sen vill jag  inte gå in på kvällen - hon står där och ropar, jag låtsas att jag inte hör. Jag ligger skönt här....jag.

Igår fick jag mig en riktig genomkörare i bruksmomenten. Jag var så pigg och tyckte det var så roligt. Allting fungerade så bra - ända tills vi kom till krypet. Här bar det iväg som jag skulle ha eld i baken. När husse gör halt är jag hästlängder framför..Jag ger upp snart att det ska va så svårt att tygla sig. Här vart det mycket traglande innan gubben var något så när nöjd.
Eros tränade på elitmomenten i lydnad. Han är ju en riktig smörare gör precis som matte säger så förstående i allt. Blä... säger jag lite bus gör tillvaron än roligare.

Idag hade matte inte tid att följa med oss när vi skulle ut för att träna på några skick i sök. 
Eros fick ändå följa med tror nog husse ´hade nån baktanke med det ja.
Jodå, han skulle testa Eros på lådan med en dold figge!  Japp, han sprang ut fann lådan gjorde ett varv runt sen sög han rullen och kom snabbt in tillbaka. Allt enligt figgen som låg gömd men  ändå kunde kika lite och se hur han betedde sig. 
Samma sak gjorde jag när jag fann figgen runt lådan ett varv innan jag slängde ner mig och började skalla. 
Husse var så nöjd efter detta men sa att vi inte fick skvallra för matte.  Det hon inte vet har hon inte ont av sa han. Fattade ingenting - men kul har vi haft!


Eros och  halvsyster Svea som också var med på träningen.                                                            Foto: Mari Nälse´n
091118

 Kimmen har gått och blivit en kändis! 
I fredags fick vi besök av reporten  Mari Nälse´n från Värmlandsbygden som ville göra ett reportage om Björnhunden Kim.
Det är tydligen inte så många golden som är godkända eftersökshundar på björn så detta var något dom ville uppmärksamma lite mer.  Kanske kan lägga ut det här på hemsidan när det kommer ut i tidningen. Lite mallig blir man - fotad och utfrågad som den värsta divan, fast frågorna upplät jag till husse att svara på. 
Eros och jag bjöd på ett hjärtligt mottagande som sig bör när man får besök. Matte däremot skämdes försökte få ordning på oss fast hon vet att det inte är någon ide´.Vi är otroligt samspelta där lillsprätt och jag, när hon får ordning på en - tar den andra över.. Hihi, tror ändå Mari gillade oss annars hade vi väl aldrig fått leka med hennes två fina labbetjejer efter intervjun. 
Kolla bilden på Eros som Mari fångade efter att han i ren glädje plöjt ett dyngdike med hela sig.. 

Annars då? Jo, jag har ju inte berättat att Maya kennel Owlet´s varit på besök. Tyvärr blev det ingen parning! Jag gjorde nog så gott jag kunde men det är inte alltid det funkar hela vägen så är det bara!

I söndags åkte vi till gammelmatte Ulla i Sunne. Det var apporteringsträning på schemat för Eros.
Jag tror det var sju modiga som mötte upp trots det urtrista vädret. 
Eros visade sig från sin allra bästa sida i dag! Lååånga markeringar som han klarade galant. Alla fick sen stå på en linje  husse kastade dummisar och talade om vem som skulle hämta. Eros var lös hela tiden men försökte aldrig gå på någon annans dummie. Efter det ett sök med femton dummies, alla fick hämta två var. Här var han duktig i dag inte en tendens att byta utan rakt in till matte för fin avlämning. Matte var jätteglad över hans uppförande, stadga, sök och fina markeringar - så det blir säkert något extra gott att se fram mot till kvällsmat för sprätten. Husse var inte i form  (influensa) så vi  var åskådare idag med undantag för husses hjälp med kast då. Men jag fick träffa min tillkommande Tomthults Tindra. En tjej som gjorde allt för att charma mig och jag var inte svårflörtad inte....
Snart, snart ska Agnes valpa - åh, vad spännande hoppas på en hel drös med gyllenpälsar hos Maria om ca: 10 dar...


Är du med husse? 

Än finns det hopp för oss båda!
090823

Helgen bjöd på både "gubbar och gummor" i skogen.
Vi vaknade i dag till en strålande höstliknade morgon. Snabbt bestämdes det att det får bli en dag i skogen utan träning för någon. När vi satt i bilen på väg kände jag en konstig lukt i näsan. Ha,ha, det visade sig att matte smugit med några fåglar. Eros skulle ändå träna lite sa hon.
Nu skulle dom ha med mig också så Eros skulle få lite passivitets/konkurrens träning samtidigt. 
Så där vart vi skogen en lång stund och tränade på markeringar och linjetag. 
Sen gick vi en lång skön skogspromenad. Vi fick vara lösa och springa runt så mycket vi ville. Kan det bli bättre?
Igår var det söktävling på hemmaplan. Eros och matte skulle göra debut! En tämligen ängslig matte som kände att hon inte var klar för start - men vi kan ju alltid känna oss för sa hon dämpat.
Efter en riktig otursstart där sökrullen löste ut när Eros var ute och sökte gjorde nog att det blev struligt hela vägen sen. En lång väntan på stigen innan en ny rulle fick lånas in. detta gjorde att Eros blev lite ofokuserad på uppgiften på nästa skick och inte lyssnade på matte. Eftersom han samtidigt blev alltmer osäker vad som krävdes av honom blev det att han pinkade på stigen..Till slut kom han igång  hittade två figgar ganska snabbt och klarade påvisen bra. 
Fick sen veta av figgen soml åg gömd i en låda att han varit fram där och vänt tillbaka. Kanske att han inte kunde ta rullen som då redan löst ut? Vem vet?  
 Men något betyg blev det inte efter detta! 

Själv  gick jag slutligen till Godkänd i eliten.
Husse säger sig vara nöjd. Jag gjorde bra framslag och mattades inte av förrän lite på sista skicket. 
Men idag hade jag återigen glömt öronen i bilen. Olydnad för stora slag igen. Shit! Inte bra Kimmen.
Dock gjorde jag ett bra upplet och en bra lydnad idag. Bör kanske nämnas att inget ekipage gick till cert eller certpoäng. Var kanske inte så enkelt trots allt!
 Det är så roligt att tävla sök även om vi får nöja oss med certpoäng kommer vi fortsätta att vara med och tävla så det så.......gubben håller visst med mig i detta..

En tur till gammelmatte (Ulla) har vi hunnit med. Hon tog oss med ut till en liten tjärn där Eros och Mir skulle få apportera fåglar. Ett stort sök - långa markeringar. Eros gjorde bra ifrån sig och matte var glad och nöjd med dagen. 

Måste ju berätta att Eros ska bli pappa. Troligen redan nästa år. Mamman är den förtjusande Lazy som finns hos Trude och Vegar Kennel Solsvingen. En härlig  nätt tjej som vi träffat många gånger och gillar så mycket. Lazy är av danska  goda jaktlinjer och  älskar att jobba. 

Nu ser vi fram mot  härliga höstdagar då vi med all säkerhet får mycket skogsträning Lillsprätt och jag! 


Ida med Vectro, jag, Stina med matte Lena

Surströmmingsfest!

Alla valparna samlade..

Goldenspecialen.
Vilka dagar vi haft min flock och jag! Vet inte vad jag ska börja med riktigt. Ok, vi anlände Västerås torsdag kväll. Vi blev hjärtligt mottagna av Cinderella kenneln och många av deras tidigare valpköpare samt alla från den senaste d.v.s min och Nikitas kull. Matte och husse blev bjuden på en finare   middag tillagad av Monica och Mats tillsammans med alla norrlänningar  (20pers ung) Vi fick ligga utanför vagnen alldeles övergivna.
Nästa dag var vi lediga. Eros och nästan alla andra skulle gå provet först lördag. Vi for iväg för att se hur det gick till. Käringen var ändå lite nervös så det var bäst hon fick komma ut och se att det inte var så farligt.
Kvällen var det surströmmingskalas. Matte var oartig och tog med egen mat. Men dom verkade ha himla kul vad vi såg från vagnen. Efter maten skulle alla hundar friseras och göras fina inför utställningen på söndag.. Vad f*n tänkte jag när dom hämtade mig! Glöm det, jag ska inte springa vänstervarv! Jag är en brukshund då ska men se lite oborstad och rå ut. Inget hjälpte jag blev klippt både av Susanne (kennel Sungold) och norrlandstjejerna. Det blev mörkt till slut, men inget stoppade dom! Pannlampa på! Sen fortsatte dom ge sig på mig med saxen från alla håll. Måste dock erkänna att det dolde sig en snygg Vassruggare bakom allt hår slutligen. Tack tjejer det gjorde ni bra!! 
Det här var kvällen när husse gick omkring stolt som en tupp bara för att jag hittade en tennisboll!!?? Inte mer att orda om, alla som var där vet säkert vad det handlar om. Lena, Stinas matte sa senare att det var helgens höjdpunkt. Osäker på om alla höll med om det jag??

Lördag morgon dags för lillsprätt och käringen. Konstigt hon såg alldeles lugn ut det gick to.m att få kontakt med henne. Tänkte det här blir nog bra, för Eros litade jag helt på att han fixar detta. 
Det gjorde han också, ända till sista stationen där blev det en stor nolla i protokollet. Matte vart ändå glad när det räckte till ett andra pris. Vi är ju dock nybörjare både jag och lillsprätt i denna grenen sa hon stillsamt..

Söndag var det stor utställning på en åker i den enorma värmen som rådde. Husse fick åka och köpa ett stort parasoll för att vi överhuvudtaget skulle kunna vistas där. Där låg vi sen Lillsprätt och jag ihoprullade  bort från solen. 
Det var idag jag och husse skulle ut i ringen.  När det var vår tur satt hela vårt sällskap och klappade händerna när vi sprang runt. Hi,hi, inte alltid man har en sån driven hejarklack bakom sig.Riktigt häftigt! Snart började domaren plocka ut en efter en, när det bara var sex kvar var jag forftarande med i matchen. Domaren gick runt och tittade en extra gång så plockade hon ut den sista. - jag var kvar stort jubel bland våra vänner. Slutligen blev det en 5:e plats. Inte illa av mullehunden eller hur?
Vi var även anmälda till avelsklass. Där var det Gyllenemix Sarek och WilmerX samt Cinderella Vector och Stina som skulle ingå i min grupp. Vi var tvåavelsgrupper  den andra var kennel Dewmist. Stora kontraster mellan vita och vi som var mörka. Vi fick bägge två HP samt att det stod i protokollet (en grupp att vara stolt över). Andra gruppen vann! Dom var mera homogena sa domaren. Jag var så stolt över mina barn där dom travade så fint bakom mig i ringen. Såg att käringen släppte en tår också.

En lång dag var tillända och vi var så trötta både jag och Eros - fast vi ändå inte gjort något!
En  rolig och trevlig helg har vi haft tillsammans med många nya vänner. 
STORT TACK Monica och Mats för allt!
Vi återkommer säkert nästa år! 
Uppställning

Kennelträff.
Storebror Kim vägrar att uttala sig denna gång, det är ju du lillsprätt som har varit på kurs säger han mopsigt. Då får jag, lillsprätt försöka återge helgen på mitt vis.
Brorsan Sune var där, kul att träffas tyckte vi! Lika? Nja, vet inte han var jäkla duktig på mycket måste jag erkänna!
Hujamej, för att ha gått i småskolan hela mitt liv blev jag uppflyttad till gymnasiet bara så där. Våra träningar har ju bestått av typ 25m linjetag och lika långa markeringar (slöhet från tanten kanske man kan undra) till att sträcka sig braaaa mycket längre.  Tillsammans med många andra Vassruggar  och Tomthultare (ung 20st) tror jag att vi allesammans förvånade alla vad vi egentligen klarar av. 
Med två helt fantastiska instruktörer ( Katharina och Thomas) som lockar fram det bästa hos oss är det ju inte så svårt. Tänk bara när Katharina i träskmarkerna tar av sig kläderna  (ja inte allt då förstås) kliver ut i det iskalla vattnet när någon vägrade ta pippi, allt för att vi ska lyckas till hundra procent. 
Det var mycket att lära sig, detta med att så många hundar var med är ju bara det nytt för mig. Men tanten sa att jag skötte mig bra inget pip bara lite myror i brallorna svårt att vara helt stilla så lång tid mellan övningarna. 
Första dagen blev jobb på landbacken med mycket markeringar, linjetag och minnesmarkeringar. Superkul, det fixade jag helt ok. En enda jäkla gång orkade jag inte hålla mig utan stack utan att det var min tur. Men tanten reagerade snabbt och lät inte rar så det var bäst att lyda och knalla hem tillbaka. 
En lång dag  som startade 9.00 var slut 19.00. Jag var jättetrött när jag äntligen kom till vagnen, Kimmen hade lust på lite lek.  Glöm det, jag ska koppla av i mattes säng!

Kvällen var dom tvåbentas! Grillfest med mycket gott därtill. Både ätbart och drickbart samt mycket hundsnack med många trevliga ägare till Vassruggar och Tomthultare fick vi veta senare.....

Söndag morgon var det så dags att inta träskmarkerna. 
Ut till skogen och en liten tjärn. Där var det time för vatten markeringar och så plockades det fram vilt.  Först en markering på vatten med fågel. Efter ett sök. Fem olika vilt och faktiskt jag plockade alla. Men avlämningarna har tanten större krav på  att jag gör bättre. Träna mig mer då blev mitt rappa svar!  Fick inget svar, vet ju att hon gillar att testa olika grenar - inte mig emot egentligen det är kul med många olika grenar, men samtidigt kanske det inte ger resultat där man önskar alla gånger. 

En toppen helg har jag/vi haft. Nu får vi se hur vi går vidare i allt vi lärt oss tanten och jag. 
Riktar ett STORT TACK till gammel matte som oförtröttligt fortsätter år efter år med dess fantastiska kennelträffar. Må du hålla på i många år till!
P.s. Idag har tanten och jag med träningskompisen tränat på allt det vi lärt oss. D.s. 


Gunilla visar Eros hur fjärren ska se ut.... 

Daffy, Kimmen, Eros och Kiwi..

   Besök hos Eros pappa Daffy.
Efter mycket prat om att ses någon gång kom så äntligen min flock till skott och bestämde att vi tar husvagnen och åker och hälsar på Eros pappa Daffy, lillebror Dino och "farmor" Lena.
När vi anlände Kristinehamn BK där vi skulle övernatta kom  Lena, Daffy och Dino och hälsade oss Välkomna! 
Nästa morgon återkom dom för att vi skulle få en heldag tillsammans och träna. Kul var att också Gunilla och Kiwi kom för att tillbringa dagen med oss.

Vi började med upplet. En svår ruta, det var nog bara Daffy som klarade det galant idag. 
Gruppmomenten sitt i grupp och platsliggning tränades. Första gången som det ska vara i elit för Eros. Han grejade det bra - ser inte att det ska bli några större problem där inte. Vidare var det konskick och skick från kon till rutan. Även i dirigeringsapporteringen började inlärningen  för lillsprätt. Matte ville  ha lite hjälp med fjärren också. Han är ju så hemskt "mammabunden" så nu när avståndet är längre blir det skutt framåt för Eros. "Försvinn inte matte jag kommer syns det ut att han tänker med sina små skutt". Gunilla visade hur det ska se ut genom att agera hund själv. Härligt, en super fjärr den får vi försöka efterlikna....skrattade matte efter uppvisningen. 
Tiden gick fort - dags för lunch för dom tvåbenta. Vi fick nöja oss med en sketen köttabulle bak i bilen under tiden. Orättvist det är ju vi som presterar vill jag påstå!
Efter lunch var det dags för några bruksmoment. Lena ville träna framåtsändande med Dino. Även jag fick träna på detta samt kryp där husse tycker det går för fort. Fast när vi skulle visa kröp jag riktigt snyggt inte för fort och inte för hög bak. Hi, hi, där lurade jag dig allt lilla gubben!
Sen fick vi se Kiwi "in action" denna goa bordercollie tjej 10år gammal visar upp en suverän lydnad med stor glädje och fart så man nästan blir tårögd.

Som vanligt regnade det hela dagen så det blev inte många kort tagna tyvärr. Vi säger Tack för denna gången och säger inte nej till en uppföljning ....

Helgen som kommer åker vi på Vassruggens och Tomthults återkommande kennelträff. Instruktörer är Katharina och Thomas (kennel Kopparhult).


Två goa "Vassruggar" bland andra vassruggar..

Gamla bilder - kameran var inte med i regnet
090712

Fortsatt semester.........
Ni kanske tror att vi latar oss dagarna i ända. Och det gör vi faktiskt! Något har det blivit i.a.f.  Vi har haft besökt av min dotter Stina och hennes flock. Jättetrevligt var det att äntligen träffas. Stina var en härlig tjej, med skinn på näsan. Eros och hon fick tycke för varandra och det busades rejält här hemma. Vi hann även med och åka till sjön för lite  vattenapportering och bus..
Tiden gick fort - men vi ska träffas om några veckor igen.

Jag har hunnit med en tävling i lydnad med kärringen denna gång. Inget att skryta över men kanske det vore på sin plats att träna lite mera lydnad innan vi går ut på plan sa jag lite försiktigt. Denna gången fick jag medhåll konstigt nog. Ja,ja, ett tredje pris blev det - domaren var som sagt riktigt riktigt svårflörtad denna gång.


Helgen som gått har vi tillbringat på Grums BK i ett ihållande regn som aldrig ville sluta. Vi var där för att Eros och jag plus en hel del andra hundar skulle bedömas av sex blivande domare på deras praktiska prov.
Samling lördag morgon kl. 8,00. Först på programmet var sök.. Jag elit och Eros lägre. Det regnade fortfarande som spön i backen. Gissa om det var halkigt på berghällarna. Käringen nervös som bare den - tänk om dom halkar och skadar sig! Det gick bra utan några fadäser denna gång. Varsitt spårupptag låg också på vår lott. Sen tillbaka till vagnen för att byta kläder och torka pälsen...
Efter en sen lunch var det upplet för mig. Eros fick lite vila. Nu hade det blivit kväll kl. drog sig mot sju när det var budföring för lillsprätt efter det platsen. Eros gör en fin budföring till en mottagare som såg ut som en grodman klädd i regnställ och sydväst. Kanon, lillsprätt ingen tvekan där inte.
Alla hundar skulle ligga platsen samtidigt elit- lägre. Ung 10st. Käringa blev lite blek, men jag är ju här sa jag. Sen när schäferhanen bredvid Eros ställer sig efter första skottet trodde jag ett tag hon skulle springa fram och hämta lillsprätt. Men killen är ju hur stabil som helst på platsen. Vred på huvudet första skottet sen låg han som fastgjuten. 
Nu skulle lydnaden igång. Några före oss så vi gick till vagnen undan regnet en stund. När vi var något så när torra var det dags iför mig att inta en lite vattenfylld plan.  Fick beröm för ett fint framåtsändande idag..Kul!! Halv nio gick husse och väckte  matte och Eros som slumrat till, nu var det dags för Eros i lägre. Han gjorde ett fint program trots många störningar på plan.  Sex domaraspiranter plus två referensdomare och en tävlingsledare. Lite nyfiken på alla dessa människor  som stod överallt med paraplyer. Men lyckades ändå fokusera på sitt jobb och plocka hem några tior i betyg. En lång dag var nu slut för vår del.
 Trötta och nöjda slocknade Eros och jag direkt vi kom in husvagnen. 
Nu håller vi tummarna för alla att dom klarar sig och snart kommer ut för att döma på framtida tävlingar.
Söndag var en ren slappardag.  Dagen gick åt för att torka allt som blivit dyngblött. 
Måndag tränades lite lydnad tillsammans. Eros fick långa markeringar med skott - där han har gjort stora framsteg såg riktigt riktigt bra ut.
Som alltid en trevlig helg bland våra vänner i Grums och en jättebra träning - trots skyfall hela dagen..
Nu ska husse jobba några dagar - sen väntar nya äventyr har jag hört..

Semester!
Vi har semester hela flocken, kunde inte valt bättre tid säger matte och gömmer sig i skuggan med en spännande bok. Husse försöker få ordning på huset.. Detta är läget just nu hemmavid.

Eros och jag gör inte många knop under dagen, t.o.m. sprätten tycker det är varmt där han ligger gömd under en buske. Men i onsdags var det apporteringsträning för sprätten. Iväg bar det till gammelmatte - här skulle tränas på vatten. Matte oroade sig som vanligt! Tänk om han inte lyder och kommer in med dummies tjatar hon till husse. Tänkte i mitt stilla sinne är det bara fika ni ägnar er åt på era träningar...
 Det kördes många o långa markeringar på vatten med båt. Försök till dirigering på vatten - ta mig tusan om han inte grejade upp det också. Ett sök där Mirran och Eros fick hämta varannan gång. Där var matte nöjd inte en tendens att han tjuvade när det var Mirrans tur. Här har vår träning gett resultat sa matte nöjt.
Gammelmatte tyckte matte skulle börja med större utmaningar för Eros. För han kan! Gissa om matte sträckte på sig något har vi tydligen gjort rätt ändå. Måste berätta för träningskompisen sa hon glatt.
Några bilder från träningen
här
Ha det gött och njut av den sköna varma sommaren - det gör vi!!!
                                         Foto: Johan Lång


GLAD MIDSOMMAR!

önskar vi alla!!

Kimmen, Eros,
Agneta o Hasse

Idag har jag överlåtit bloggandet till lillebror Eros.

Hej! Jag heter Eros, lillsprätt eller lillprinsen - sista veckan mest lillprinsen. Först vill jag TACKA ALLA för så många grattis till uppflyttningen jag fått. Blir så himla glad!
Är väl på sin plats att berätta lite om sista tävlingen jag har gjort också.
Matte var jammen i mig lite nervös denna gången. Många där som vi kände och hon ville så gärna att vi skulle lyckas med uppflyttningen. Det var ju tredje gången gillt och vi har inte varit så långt ifrån dom andra två ggr heller.
Jag var riktigt på bettet - het som bara den! Matte sa att det finns väl ingen som ser oss nu som kan tro att du skall klara detta. Fast hon vet ju så väl att bara vi kommer in på plan så har jag fullt fokus på mitt arbete där och nu.
Så idag gick det över all förväntan - matte var jublande glad! Vi dansade av plan bägge två efter genomfört program. 
Lite betyg kommer här!

Sitt i grupp: 10
Plats:   10 
Fritt följ: 8,5  (sent sitt, vid sväng) 
Sättande: 10
Ink. m. stå o ligg: 8.0 ( höga pinnar som riktmärke som Eros väjde undan för, tempo)
Sänd. m. lägg o ink.: 10
Apport över hinder: 9,5 (ngt. sent tagande)
Apport metall: 9,0 (ngt. tempo)
Vittringsprov: 10 (klockrent)
Fjärren: 8,5 ( ngt. fram.)

Nu tar vi semester från lydnaden  och kastar oss rakt in i jaktapporteringen istället. 
Där har vi en hel det kvar att träna på innan prov säger matte.  Inte heller, enligt mig tycker jag har blivit skitduktig - men som vanligt matte vet bäst!
Midsommarhelgen firar vi med goa vänner i husvagnen!
Snart kommer så äntligen Kimmens dotter Stina hit på besök. Hon ska visa upp sig för domarna i Rottneros tillsammans med storasyster Maya...Åhhh, det ser vi verkligen fram emot!!!


Eros vilar sig i form
090521

                           Timeout!                                        
Vi har tagit en liten timeout från allt vad tävlingar heter. Prio ett just nu ligger på vårt hus så det blir ett riktigt mysigt hem. Men jag vet att vi snart ska ut på banan igen. Eros tränar mest jakten nu, han matas ideligen med fågel och han verkar inte ha nåt emot det heller. Jäklar vad han smörar för käringa nu! Han har förmodligen insett att det gagnar honom allra bäst. Han är duktig i passiviteten - sitter tyst och stilla bredvid käringa när andra jobbar. Sen när det är hans tur är det som att tända på en krutburk, otroligt härligt att se vilken fart och uthållighet han besitter.  Tror mer och mer på att det blir en duktig apportör av lillsprätt.
 Själv har jag planer på att gå i tidig pension och bara ägna mig åt att producera valpar i framtiden,. För det är ju absolut något jag har lyckats bra med. Kolla bara in alla mina underbara avkommor dom går inte av för hackor någon av dem. Underbara tanke! Glatt framförde jag idee´n för mina kära för att i nästa sekund få förklarat för mig att det var idiotiskt dumdristigt att ens tänka i dom banorna. Jag har  plan B klar men den är nog bäst att lägga på is ett tag känner jag...
 
Skotträning på klubben i helgen som var. Första gången för Eros på platsen. Inga problem där inte. Första skottet fick han svanhals men sen låg han tryggt och stilla. Budföringen har han ju tränat med skott så det går jättebra. Nu kanske det är dags att gå vidare i bruksspåret snart. Glömde han kan inte krypa, har aldrig sett maken till försök till kryp, han slingrar sig som en ål eller lägger sig på rygg. Matte fick tips av Pia - så vi får se hur fortsättningen artar sig. 
090513

Borta bra men hemma bäst!
Några fina dar i Stockholm har vi haft tillsammans med släkt och vänner. Men tänk så skönt att komma hem igen till sin egen gård. Visste ju innan att det är dyrt att bo i storstan men inte att det var så dyrt att en del hundägare inte har råd att köpa koppel till sina hundar. På våra promenader träffade vi nästan alltid på lösspringande hundar med sina ägare en bit bakom. En hund kom utfarandes från sin gård och tänkte ge sig på Eros.  Då jäklar i mig blev jag förbannad! Ingen rör min lillebror! Husse och jag skyndade fram och jag gick emellan och gjorde ett skall - han stack som en avlöning med svansen hängandes. 
Som tur är var ju dom flesta hundar lydiga och lyssnade på sin ägare. Men man vet ju aldrig! 

Nu börjar vår arbetsplats här hemma så sakteliga likna ett hem igen. Käringa är gladare och säger sig se ett slut på det hela. Fattar fortfarande inte varför hon inte tycker det är trevligt med hantverkare i huset. Några man kan hitta på nya hyss med varje dag. Brorsan och jag kommer nog sakna dom i vart fall den dagen dom försvinner.

Dåligt med träning har det ju blivit av förklarliga skäl. Men  idag var det dags för lite apporteringsträning. 
Det var fåglar och en kanin som skulle prövas. Jag hängde på för att se om sprätten var så duktig som hon har sagt. 
Markeringar med fågel gick jättebra, sen dags för kaninen. Den var jätterolig tyckte sprätten och försökte behålla den själv. Men då klev käringa fram och talade om vad hon tyckte om det. En and kastades ut på en liten ö. Där fick Eros jobba rejält - oj, vad glad han blev när han fann den. Då var det full fart hem till matte med den. Sist var det lite vattenarbete. Slänger sig i tar sig upp på dom konstigaste ställen utan att släppa eller skaka. Där gjorde han ett mycket bra jobb. 
En sak är då säker! Pantertanterna har roligt på sin träningar, inga sura miner när det inte går som det ska utan glada skratt och tillrop hördes hela tiden...  Ja, då är det härligt att va´ hund!
KIMMEN090531

                   Sök - spårtävling.                             
Vad var det för en timeout? Typiskt käringa och gubben! Lördag morgon okristligt tidigt blev jag väckt för att fraktas till Grums BK på söktävling. Denna gången var jag inte alls laddad och totalt oförberedd. Hade nämligen planerat för en lugn helg hemma på gården.  Man är väl inte sämre än man kan ändra sig.  När vi anlände till Grums vi åtta tiden hade jag suttit i bilen dryga timmen. Intalat mig själv att nu jäklar ska jag minsann göra ett skitbra sök i dag och förvåna alla att än är inte gubben för gammal...
Vid niotiden var det samling och sen transport till sökrutan. Solen började gassa, förstod snart att det skulle bli en varm dag - inte Kimmens favorit. 
Tänk idag  lyssnade jag på husse när han kallade in mig jag var faktiskt överdrivet lydig enligt mig själv då. Husse sa att det här kan aldrig i världen vara min hund! Jag hittade alla figgarna gjorde bra skallmarkeringar  och belönades äntligen med bra betyg. 8,5 - 8,5 mitt säsongsbästa tror till och med mitt bästa i eliten. Upplet. fann jag snabbt alla fyra lite,lite tugg gav mig 9,0 -9,0. Bra Kimmen så ska det se ut!
Sen en lång väntan innan lydnaden ung. vid femtiden. Där kunde det väl ha gått bättre men vad då! En nolla på hoppet det var helt gubbens fel, väntar inte på tävlingsledarens kommendering. Han får vara nöjd med specialen idag. Det är dumt att skämma bort han för mycket...
Godkänd med 509.0 p blev dagens resultat bara 11poäng från certpoäng.

Så till lillsprätt som på årets varmaste dag ger sig i kast med lägreklassens spår i en nästan oliidlig värme. Matte blev vitare och vitare i ansiktet när vi satt och väntade på att det var dags att gå spåret. Jag som trodde man fick färg av solen! 
Så äntligen kom domarna det var dags! En bra bit att gå till spåret och när vi kom fram visade det sig spåret gå på ett snustorrt hygge. Detta kommer att bli svårt för sprätten och så rätt jag fick tre pinnar borta men slutet var med. Så det var bara att åka till klubben och invänta budföring och platsen.
Men där säger jag bara:  Vilken budföring! En klockren tia. Platsen gör han som han aldrig gjort annat reagerar lite på första skottet sen kom andra 10:an.
Efter det var det en kort vila innan lydnaden. 
Det var ohyggligt varmt på planen solen gassade och käringa såg ut som hon skulle svimma vilken minut som helst. Eros däremot verkade det inte bekomma det minsta. Kom igen nu matte så går vi in och kör! Och körde gjorde dom det såg skitbra ut! Trots 0 på krypet så fick dom 213.Totalt: 450,0   Usch, mycke poäng att förlora på krypet (koeff 5) Nu gäller det att träna...
 Matte var ändå inte glad - grämde sig för dom förlorade pinnarna i skogen. Husse försökte trösta. Första gången och godkänd det är ju jättebra! Ni skulle bara ha sett vilken blick han fick den kunde ha d.....  Dags för prisutdelning. Så säger dom att Eros fått uppflyttningspoäng och kom två. Matte skriker bara rakt ut blev vi uppflyttade!!! Hux flux fick käringa färgen tillbaka i ansiktet också. 
Grattis lillebror du gjorde en bra första start i lägreklass spår idag! 


Mats och Zigge rockar loss..

..och här är det Göran o Tara.

                              Mycke´nu!                                            
Ja, det är mycket på gång nu! En sak är då helt klart det är inte jag som har beslutsångest om någon undrar - det får käringa sätta på sitt konto. Kan aldrig bestämma sig vad det än är utan velar hit och dit. Förstår dig husse om du blir smått galen ibland! Det är inte alltid så lätt att vara en i den här flocken. Trots detta är vi helt eniga brorsan och jag att vi har hittat rätt flock för oss att leva i.

Husse och jag har varit på årets första söktävling. 
Det gick som det brukar. Jag dundrade iväg kopplade på näsan men glömde hörseln i vanlig ordning så första figgen fann jag alldeles för långt bort om man uttrycker sig milt.
Det var en varm/jobbig dag ingen vila alls mellan dom
olika momenten. Först skogen därefter tillbaka för platsen. Där satte sig grannkillen upp efter första skottet och stirrade på mig i fyra min. Inte för att det gjorde mig nåt! Vem vet han kanske tyckte jag var snygg? Direkt efter det var det uppletande. Puh... säger jag, om man kunde lära sig att spara lite  på krafterna nån gång.  Dagen slutade i vart fall med godkänt resultat.

 Dagen efter for vi till Grums och Reducks valpträff. Lika varmt då men då fick jag vilodag. Var med när mina barn tränade platsen som ett moraliskt stöd. Pia Albinsson var där hela dagen och drillade alla i lydnad.  Det var mycket skratt och jubel när Pia kommenderade "bli galna" till mattar och hussar.
Vilket underbart gäng säger jag bara.  Ni får toppenbetyg av mig allesamman. Hoppas, verkligen att Maria/Peter fortsätter med dessa träffar i framtiden. 


Eros har fullt upp med jaktapporteringen. Pantertanterna har startat upp igen efter en lång vila och dom hade tydligen en bra träningsdag i går. Matte kom hem och var så lyrisk över lillsprätt han hade tydligen gjort bra ifrån sig.. 

Allt för denna gång - nu ska brorsan och jag packa väskan vår. Imorgon får den kungliga huvudstaden se upp för Vassruggarna från Värmland.
På återhörande!


                                Foto: Gunilla Bäckström
Tack Gunilla för att du fotade oss090426

                                                        Länge sen!  
Jag vill börja med att skicka massor med GRATTIS - hälsningar till min son Attigårdens Nemo och               husse Kurt som på endast fyra tävlingar blivit uppflyttade till elit spår!
 Gud vad jag är stolt över att  vara pappsen till så många duktiga barn i så många olika grenar.

Ja, annars var det länge sen det blev något skrivet i den här bloggen. Matte har inte tid, jag förstår henne! Fullt upp med vårt hem som snickarna nu försöker pussla ihop igen. Trädgården har tinat fram och mitt upp i allt ska hon i väg på jobb också. Sen har hon varit orolig för mig. Efter sista sökträningen blev jag halt på vänster bak så jag har vilat över en vecka. Jag sträckte mig rejält  jag sprang på tre ben länge. Matte vart så rädd! Jag har aldrig någonsin visat någon hälta förr så hon skulle till kliniken ögona böj med mig. Som tur är håller husse huvudet kallt i såna här lägen så det blev inget med det.
Fast Eros och jag kunde inte låta bli att göra våra race hemma på gården ändå. Jag på tre ben jagandes  brorsan, men då såg hon alldeles gråtfärdig ut så vi höll inte i såå länge.  

Det var lydnadstävling på hemma plan i helgen och jag skulle varit med. Men matte avanmälde mig i veckan då jag fortfarande haltade lite lätt. Men då gjorde husse en kupp! Han anmälde mig igen då jag senare i veckan hunnit bli bättre från hältan. Skulle varit på söktävling men det var absolut inte aktuellt så därför tyckte husse vi kunde prova på lydnad. Husse och jag på lydnadstävling! Han har aldrig  gått en tävling i lydnadseliten med mig knappt tränat dom olika momenten.
 Detta kan bli kul tänkte jag och banne mig fick jag inte rätt. Jag var väldigt glad och gjorde lite som jag ville i vissa moment. Rutan gjorde jag kanon. Ut och ställde mig mitt i rutan väntade på kommandot ligg ( jäklar han kommer inte ihåg) men det kom till slut. Sen går husse mot mig jag viftar ivrigt på svansen för att han ska förstå att jag är med. När han vänder från mig och går tillbaka till utgångspunkten slår det mig  bäst jag sticker han glömmer säkert att kalla in mig.   Shit han glömde inte! Kimmen hit ropar han!  Då går ju jag nästan fot redan! Förstår inte att det blev noll på det, en sån inkallning med perfekt avslut. Vet inte vad dom kräver av oss dom tvåbenta? Ibland är det guld värt och va´ självständig andra gånger är det totalt natta... Hur lätt kan det va???

Nästa nolla kom på dirigeringsapport. Bra skick till kon, sen kunde inget stoppa mig! Jag ser den! Jag ser den! Men det var fel, fel, fel! Nolla nr.2.
Vi fick ett tredje pris på vår första start tillsammans. Jag ger husse klart godkänt för detta. Sa till honom att du kan ju för katten skärpa till dig när det gäller! Fast visst finns det några saker du måste lägga större vikt på.
Husse skrattade sen sa han: Du är allt en riktig stjärna du som sätter sån guldkant på mitt liv. Så glad jag blev, vad betyder då några nollor i protokollet. Ingenting vill jag påstå!    Extra kul idag var ju att gammelmatte kom och tittade på oss när vi utförde våra "cirkuskonster" hi.hi...Plus att jag fick 7,5 på vittringen det var ju en STOR bedrift bara det.


Eros hade otur igen! Gör ett bra program men fixar inte rutan där hund nr ett ju kissade. Där blev det mycket nosande så han kom av sig.  Om det är någon tröst så var det ingen som fick poäng där idag. Han vann sin klass igen och bara det inte uppstår såna här onödiga saker så kommer han fixa uppflyttningen. Det är jag tämligen säker på. Men nu är det jaktapportering på schemat för lillsprätt och sök tror jag för mig.. Vi får väl se vad det verkligen blir?  Tjingeling för denna gång!


Eros 

Kimmen

090412

Påsksök!
Så är vi hemma igen efter vårt sökläger på Grums BK. Åter igen en given succe´. Tänk själva att få tillbringa tre dar tillsammans med det härliga sökgänget i Grums som inte spar på krutet vad det än gäller. Vi tackar alla så mycket för att vi får denna inbjudan  - och hoppas att den återkommer många år framåt. 
Nu har jag visat att jag minsann kan vett och etikett likväl som alla andra dumheter hi,hi..

Tre fantastiska dagar har vi haft med underbart väder och många roliga pass i sökskogen. 
Fredag när vi kom blev lite av en slappardag. Det diskuterades om helgens upplägg och sköljdes ner med en och annan svalkande dryck för dom tvåbenta. 
Snart blev det fart på käringa hon fick vetskap om en ny upplet. ruta den skulle naturligtvis testas. Så där fick den första  vilostunden i husvagnens sköna säng ett abrupt slut. Det var en ruta med kraftig stigning så vi fick inte mer än fyra föremål var. Jodå, fattar nog varför!` Eros gjorde ett jättebra jobb snabb som en vessla for han upp och ner för branten.  Det bästa var enligt matte att idag var det inget tugg. Jag fixade in mina snabbt utan tugg förstås. Detta gjorde att matte vart nöjd en stund..Vi fick återgå till den sköna vilan i vagnen.
Lördag morgon samling kl. 9.00 för vidare färd till skogen. Det var preparerat fyra rutor som vi turades om att träna i. Vi blev uppdelade i två grupper om sex ekipage i varje. 
Det kördes två pass om dagen med en kort lunch emellan.
När det var Eros tur han gick som tredje hund tror jag han var lite vilsen först. Han gick ut fint sprang nästan över en figge och bara fortsatte. Han letade efter dummies kunde inte förstå varför det satt en människa ute på ett dummiessök. Sen bara käringa förklarade vad han skulle göra idag så fick han dom tre figgarna snabbt och kom in med lösrullen.
Min tur fyra figgar och en jäkla massa tomslag kändes det som. Första skicket som vanligt lyssnar inte på husse när jag får vittring på figg. Där blev det bannor. Sen betydligt bättre sprang av mig lite där på första så nu var det ok att koppla på hörseln med. 
Alla hundar hade kommit olika långt men alla gjorde ett bra jobb så det var ett gäng nöjda förare som åkte tillbaka för lunch.
En ny ruta på vårt andra pass visade sig vara en riktig jobbig sak. Många nerfallna trän och rotvältor gjorde att blev jobbigt att ta sig fram. Det var även en kraftig stigning på ena sidan. Det var här huggormen låg. Jag hade hittat figgen och börjat skalla, husse sprang ut och fick hoppa över ormen som låg och solade på sten hällen. Där tog söket slut på den sidan i.a.f. 
Lite kortare pass på eftermiddagen för nu var det bråttom hem för att förbereda kvällen det var ju Påskafton. 
Tämligen trötta efter dagens övningar även lillsprätt låg och klippte med ögonen kändes det skönt att äntligen få husera själva i vagnen utan en massa tjat om dittan och dattan. Sen minns jag inget förrän matte och husse kom inramlandes på nattkröken.
Dag två ny ruta igen. Idag fick Eros gå med fast rulle på två skick. Faktiskt riktigt bra matte va så nöjd. Så efter lunch skulle hon inte med mera utan nu skulle hon träna lite lydnad på en ny plan. Husse och jag körde på alla fyra passen. Efter dom här två dagarna i sökskogen känns det så där grymt ljuvligt i hela kroppen. Det var fyra nöjda, trötta individer som styrde kosan tillbaka hem till Torsby.
Några
bilder från lägret .080327

Kimmen är glad!
Jag var glad förra helgen! Då  lyckades nämligen jag o brorsan få våra kära människor med oss till skogen för ett upplet. Nu har det kommit skitmycket snö igen så varenda liten fläck som var bar är nu åter täckt av snömassor. Jag som trodde att nu äntligen är skogssäsongen igång. Tillbaka på ruta ett med träning på appellplan! Framåt marsch - vänster om halt,  detta går ju inte att jämföra med skogsarbete där man får använda hela kroppen och skallen på ett helt annat sätt. Verkligen känna  att man presterat.. Då är Kimmen i sitt rätta element.
Men förra helgen då, vi var sex tappra hundar som skulle köra upplet. Det var ganska mycket snö i uppl.rutan så våra människor såg ganska möra ut efter att dom trampat upp rutan.
Så var det dags. Eros som var minst skulle starta. Han och matte gör en fin entré, går en bit på stigen så säger det bara swisch så står Eros i rutan med ett föremål i munnen. Ojdå, tänkte jag nu blir käringa sur. Men hon ropade bara på honom kopplade upp honom och gick därifrån, för att efter någon minut komma tillbaka med Eros. Men har hon blivit galen ska hon låta honom göra samma sak igen. Nej då, nu gick han bredvid matte med den där blicken i ögonen som säger att jag gör det du ber om och inget annat. Undrar vad hon gjorde när dom var borta den lilla stunden jag?
Det var åtta föremål utlagda Eros fick hämta sex. Han var jätteduktig förutom lite tugg så skulle han nog få betyg 8,5.
Sen var det två schäfertjejer på tur och sen var det min tur. Försökte verkligen behärska mig och inte bara rusa utan lyssna på husses direktiv. Hämtade in sju föremål i rask takt, men det kändes i benen på sista jag lovar. Var nöjd med mig själv och husse var nog lika nöjd för nu äntligen kom min gamla älskade snörboll fram som jag inte sett på sååå länge Åh, vad jag blev glad! Det blev en härlig lekstund i snön efter detta.

Sen  åkte vi till klubben för budföring med skott. Eros har börjat haja detta jättebra nu. Han slänger  bara en blick. "Jaha, står du där och skjuter, det struntar väl jag i!"
En härlig dag som tyvärr tog slut alldeles för fort. Men vad skönt det kändes när alla var nöjda och glada över dagens prestationer.


Lilla söta Fixa 

Eros - efter avslutat jobb.

  Det rullar på.....
Käringen vill inte uppdatera för hon har fått strul med sidan. Hon går omkring och är lite småsur, mumlar om att hon måste få hjälp av någon som är mer begåvad i datavärlden än vad hon är. Vi får se varthän det slutar! Idag har det varit strålande sol! Hon blir på lite bättre humör då så här kommer en liten uppdatering trots allt.
Men vad har hänt då? Inget som jag kommer nämnvärt ihåg!  Jo, vi bor för tillfället inne i huset. Hantverkarna  är borta!  Nu ska ska det stå och torka upp med med stora byggfläktar. 
Matte och Eros tränar lydnad i ridhuset tillsammans med lydnadsgänget på klubben. Det har dykt upp ett problem med lillsprätt. Varje gång det kommer till stegförflyttningar och det är dags för backa gör Eros ett skall. Detta är tydligen ett världsproblem om man lyssnar på matte. Så stackars Eros jag vet vad han går igenom nu - har varit med förr jag.
Jag och husse åker till klubben vi och tränar utomhus man är väl en riktig karl då räds man  väl varken kyla eller snö brukar jag säga.

Annars fick vi besök av Indragårdens kennel i veckan. Nej för guds skull, ingen parning! Fika, hundprat och hundprat var vad som gällde. Annika hade en liten söt schäfertjej på 14 veckor och en golden tös på nästan halvåret med sig så även vi fick ut något av ett besök denna gång. 
Nu börjar käringa få lite panik för att hon aldrig får sätta igång med jaktträningen på allvar med lillsprätt.
Så idag kom en trut, kråka och and fram ur frysen för nu skulle här tränas med fågel. Hur det gick? Vet inte om det är så lämpligt att återge allt här på sidan. Men jag måste säga att hon har blivit egen på gamla dar.
Han är rolig att iaktta lillsprätt!  Det tar inte  lång tid innan han ger ner och går in i rollen "will to please"  allt för att smöra för matte. 
 Det såg riktigt bra ut innan träningen var slut för idag. Nu ska han matas med fågel en tid framåt säger hon..??!!

Snart ska vi ta ut vagnen igen. Så härligt det ska bli. Påsken är det sökläger i Grums och planerna är att vi ska försöka komma dit i år igen. Får se vad vädergudarna säger. Håller tassarna  för att den här myckna snön smälter bort illa kvickt nu.
Tror inte vi tränat sök någon gång i år ännu. Jag längtar så!


Söta Vanilla poserar bredvid mig.

Eros

        Kolbäckare på besök.
Vill passa på och Tacka alla som grattat mig på min 6:e födelsedag. Blir så rörd över att så många kommer ihåg mig..Sen vill Eros framföra ett Stort Tack till alla som grattat honom till hans fina debut i Lkl.3. Tänk att man har så många underbara vänner överallt det känns så himla gött..
 
Förra helgen kom så äntligen Vanilla! Det var inte bara Vanilla utan Gunela och Signe var ju med.
Hade lagt upp en ny strategi inför besöket. Prio ett är att försöka få tikägarna att gilla mig så mycket så om en parning skulle misslyckas så skall de absolut  komma tillbaka för ett nytt försök. Alltså  började jag med att dela ut ett av mina berömda leenden. Efter det kändes det bra med att öka på med en stor björnkram. Och jag tror att det gick hem. Eller har jag helt fel??
Efter det var det så dags att träffa Vanilla. Min förväntan var stor även denna gång. Så kom hon!
Söt som socker -  precis som jag trodde. Men något var fel! Hon visade inget större intresse för mig. Hjälp vad rädd jag blev! Många tankar for runt i Kimmen då. Är jag  ful -  gammal - eller helt enkelt inte hennes typ. Som tur var kunde jag snabbt konstatera att här fanns ingen höglöpande tik. Självförtroendet låg snart på topp igen....

Men vad gör man nu då? Meningarna var många. Har hon gått ur löpet eller på väg in. Vi fick träffas två ggr. varje dag  men ingen förändring kom till..
Gunela bestämde sig för att uppsöka vet. kliniken för progesteronprov . Svaret blev ur höglöp.....?.
Vanilla hade lurat sin matte och husse på starten av löpet. Hon är en så renslig tjeja så detär inte så lätt att se när hon börjar löpa tydligen.
Nu var besvikelsen stor hos alla. Det enda positiva var väl att min nya strategi föll ut med full pott. 
Dom kommer tillbaka nästa gång hon löper. Visst är Kimmen smart ibland?
Något gott förde det med sig i.a.f. jag har återigen fixat en ny härlig bekantskap till matte och husse.
Tack Gunela, Vanilla och Signe för ett trevligt besök hos oss några dagar. Säger redan nu hjärtligt Välkommen tillbaka!
 
Eros fick en egen lekkamrat denna gången i Signe som var bara halvåret äldre. Dom två fick komma ut och träffas efter våra möten varje dag. Dom hade verkligen kul tillsammans och det blev många snabba race i snön. 

Annars är det smått kaotiskt hemma nu förtiden. Vi har fått vattenskada i huset och har fått flytta ut i vårt gästhus. Två hantverkare går här varje dag och river. Jättekul tycker vi förstås. Men matte är smått hysterisk. För det första att bo på två ställen - sen att hon måste passa på oss hela tiden. Vi är jätteintresserade hela tiden vad är det ni håller på med! Så nu är det grindar som gäller när vi är inne i huset.

Cinderella valparna mår jättebra i sina nya hem. Har kontakt med några av dem och får härliga rapporter om orädda, framåt och nyfikna valpar. Låter bra det, ska bli spännande att se fortsättningen.   Allt för denna gången. Nu ska vi ut i naturen några timmar.

Här är Nikita´s och mina valpar 8 veckor och redo att flytta till sina nya hem.
Är dom inte underbart söta och redan klarar dom av att ligga platsen. 
 Vad månde bliva?
En av tikarna stannar kvar på kenneln hos Monica. 
Vi hoppas på att ni andra hör av er och berättar om era guldklimpar till oss! 

Det blir vi så glada för!
En inte så lite stolt pappa Kim hälsar

 Lycka Till!


Ingen chans för käringa att glömma!

090222

  Eros debut i Lkl.3
Ja, då har lillsprätt gjort sin debut i lkl.3. Efter att ha sett han på träning kunde man inte tro att det skulle gå sååå bra som det faktiskt gjorde. Han är ju en aning het den killen och ska helst klara av/se allt på en och samma gång. Tänk er  då  ett ridhus med bra fäste under tassarna, det flyger såna där bruna bullar  kring honom när han sätter fart. 
Men när matte och han gör entre´ i ridhuset är det en helt annan kille. Han är  fullständigt fokuserad! Tittar på matte med en blick som skulle kunna säga! "Jag gör allt du ber om matte".  Lite oförskämd är han dock, hälsar varken på domare eller tävlingsledare. Hänger matte i kjolarna som den värsta barnunge..Det är klart han är ju ännu inte två år ens. Kanske dags att erkänna att man själv inte var världens bästa då. Fast istället för att hänga runt matte gjorde jag mina race samtidigt som jag passade på att hälsa på alla som fanns på plan...

Tillbaka till Eros då! Han får finfina betyg på nästan allt. Sitt i grupp: 10. Platsen: 9 (lätt nosande) Frittfölj: 8,5 (han gör några små skall i förflyttningarna) Sättande:10. Ink. ställ och lägg: 9 (ngt sent ställande) Sänd. m lägg o inkll: 9 (sent läggande dk.) Apport. över hinder: 0 (här hoppar han över tvärvänder och luktar på hindret i nedre kanten. Tar slutligen apporten men kommer av sig och springer förbi hopphindret). Apportering metall: 9 Vittring: 6,5 (lyfter rätt pinne släpper lätt tugg) Fjärren: 9,5 (ngt.framåt) 
Att han inte fick uppfl. var nog lite käringens fel! Istället för att ropa f*n när han sprang förbi hopphindret har det väl varit bättre att sagt hoppa och hjälpt Eros komma ihåg. Kan inte låta bli att påminna henne - men då fräser hon till mig som en arg katta.. 
I fortsättningen får vi väl samsas om vittringspinnarna det var ju det enda som inte gav så bra poäng för sprätten heller. Käringa kanske själv måste gå en kurs för att lära sig hur hon ska lära oss.....

 Nog om detta. Nu har vi sportlov, även vi behöver ladda batterierna ibland. Skönt, att bara  göra vad man vill. Får se hur länge det varar!  Det tisslas om att Vanilla är på ingång snart. Mmm. hon måste vara läcker - man behöver ju bara smaka på namnet för att förstå det.. *
På återhörande!

Våra två underbara killar Eros och Kim som förgyller våra dagar till max.    
Bilderna togs efter vår långa solskenspromenad ute på isen.
Två helt överlyckliga hundar som fick lov att springa och leka hejvilt utan några som helst krav från matte och husse.
En härlig känsla att se hur glädjen lyser ur deras ögon där dom virvlar runt i den mjuka vita snön.


Årets första skidtur!
Äntligen kom skidorna fram för en riktig långtur.  Kompisarna (schäfertjejerna) och vi drog på en tretimmars  tur i det lite gråmulna vädret i dag. Eros har inte varit med om detta förut! Det var inga problem för killen han fattade snabbt att han skulle springa framför matte och dra så hon inte behövde staka alls. Nej, skojar så är det inte, hon jobbade på bra matte i skidspåret. Vi var ute på isen och åkte. Kom fram till en liten ö där vi stannade för den obligatoriska fikan för dom tvåbenta. Där fick vi spänna av oss selarna för lite lek och bus under tiden. Åh, vilken härlig dag vi haft! Nu ligger vi helt utslagna brorsan och jag. Känns  i hela kroppen att man fått en riktig genomkörare idag. 

Vad vi gör annars när vi inte åker skidor. Inte mycket! Jo, faktiskt godisbutiken har vi besökt. Mmmm... mums kan inte låta bli! Men tänk den lilla sprätten går inte lära nåt!
Han ignorerar alla bruna bullar totalt! Matte, matte det är bara hon som gäller när vi kommer in ridhuset. Han är riktigt mattekär lillsprätten!
Jag gillar annars att träna där. Fick träna mycket på inkallning med stå och ligg. Jag kan ju det där, men husse säger att jag måste vänta på ett kommando innan jag utför dom olika skiftena. Får absolut inte göra det själv innan! Och jag som tyckte jag var så duktig! 

Eros tränar momenten i trean. Mycket är bra och en del mindre bra. Han är så jäkla snabb i tanke och handling. Så matte har ett styvt jobb med att få honom att hålla ihop så han inte går ur hand. Ett angenämt jobb säger hon. Men jag undrar jag det var ett tag sen jag hörde att hon sa det....

P.s.  Matte gjorde en rejäl vurpa  idag och nu klagar hon över ont i ryggen och armen.
Tror inte det är så farligt hon är bara uträknad och smart. För då vet hon att vår snälla husse säger:  Gå och vila du så fixar jag kvällsmaten! 

                                               Utmaning!
Vi har fått en utmaning av Gisela (Goldenflickorna) och Katharina (Bring it in´s):


Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Här är vår bild!
På besök hos kennel Gyllene Mix i Småland när valparna blivit 8 veckor och
snart ska dom flytta till sina nya hem.
På bilden är det Kimmen och Troja flankerad av en av sina valpar. 

Utmaningen har gått runt ett tag. Så vi skickar den vidare till de som vill/känner för detta.


Det ska nog gå bra det här!


Efteråt!  Nöjda och belåtna!090131

                                                                Back in cyberplace!
Oj, vet inte vad jag ska börja med och berätta. Tråkiga nyheter eller roliga? 
Som vi vet för dagen blir det inga valpar med Agnes. Ultraljud visade en alldeles tom mage. Besvikelsen blev stor hos Maria, här hemma, även för många som väntade på en liten guldklimp i vår. Men nu har det blivit bestämt att nästa gång Agnes löper så ska vi försöka igen. Då får Maria bo i vår gäststuga flera veckor med Agnes så inget går oss förbi. Då banne mig ska det bli valpar!

Förra veckan vart jag milda förvånad nästan lite småchockad. Det började med att matte åkte på jobbet som vanligt. Husse var hemma, men efter en stund åkte även han. Jaha, ännu en tråkig dag att sova sig igenom tänkte brorsan och jag.
Plötsligt kommer husse hem igen tillsammans med en liten snygg pingla och hennes husse Janne. Hon heter Jazza och skulle hit på en träff med mig. Jag kände hur det började bubbla och spritta i hela kroppen ända ut i svanstippen. Jag  skrek rakt ut av ren skär lycka!  Visste direkt vad det var frågan om. Ta in lillsprätt och släpp ut bruden!
Kimmen är redo!

Vi gillade varann skarpt från första stund. Hon lockade/retades med mig en hel del så det blev mycket spring och lek för att sen avsluta med en kärleksstund. 
Härligt, och tänk jag fick ha henne här flera dar alldeles för mig själv. 
Lite synd tyckte jag om lillsprätt han blir alldeles ifrån sig när han känner att det är en löptik här. Han undersöker mig noga efter mina träffar och undrar? " Har det blitt nått än brorsan"?  Matte fick åka iväg flera gånger och träna med honom så han skulle glömma bort sig lite. Han var till ridhuset bl.a. och tränade lydnad. Men nog är han lite konstig han gillar inte dom goa bullarna som finns där! Bryr sig inte alls att dom ligger där färdiga att ätas han bara inriktar sig på att jobba. Så fort jag hinner ska jag nog visa honom att det är en sann delikatess som man absolut inte kan vara utan........

Tack Janne för några trevliga dar tillsammans med dig och Jazza och nu håller vi tassar/tummar för ännu en anledning att ses igen. 
                        Ett helt gäng gyllenpälsar i slutet av mars hoppas vi på!

I natt eller tidig morgon har två vargar gått runt vår inhägnade rasthage för hundarna. Rasthagen ligger i anslutning till vårt hus. Dom har följt staketet och pinkat in revir på flera ställen. 
Hasse  har följt spåren och konstaterat att dom kommer från Vassjön och fortsätter norrut från oss sett. I skogen bakom oss ca. 50m bort har dom uppehållit sig ett tag syns tydligt i den upptrampade snön.  Vi har ju hela tiden vetat att dom finns runtomkring oss,  men när dom kommer så nära som alldeles utanför vår tomt, vad gör man då? Törs vi släppa ut hundarna på kvällen när det är mörkt och vi inte ser vad som rör sig i skogen. Staketet vi har är 1.50m högt, kanske dom klarar att hoppa över det. 
Neej, detta är verkligen oroväckande. Man blir så otroligt rädd! Det har hänt alldeles för mycket på sistone där varg varit inblandad. Förra veckan var det en gråhundstik som miste livet i ett vargangrepp 100m från ägaren. 

Det vill vi ALDRIG, ALDRIG någonsin uppleva med våra hundar.


Denna kavata tjej på väg ut ur valplådan är Stina enligt husse Johan......


Tack Monica för härliga valpbilder.
090117

                                Nytt hos  bröderna Vassruggarna!
Har väl egentligen inte mycket att berätta men måste väl uppdatera sidan sa jag till en sur matte som inte gillar att skriva när det inte hänt något utöver det vanliga.
Snön är borta så det har varit några sköna utflykter till skogen i.a.f. En dag körde vi uppletande i par med schäfertjejerna. Jag  Aia o Eros Diva. Det var jäkla kul vem hinner först att hitta föremålen. Jag var så fräck att när Aia fann ett stal jag det för henne och full fart in till husse för att byta mot en köttebulle. Diva, hon hade inte en chans mot Eros när han lade in turbon för att hinna först ut till föremålen som ibland var nergrävda eller dolda bakom stockar och stenar. En nyttig övning för lillsprätt lära sig att jobba tillsammans med andra. Han gjorde det jättebra, ignorerade totalt Diva det var bara jobba, jobba som gällde.

Vi har mycket roligt tillsammans lillsprätt och jag. Men nu i veckan var det nära att han hamnade ute på Blocket. Varför?? Han kan vara odräglig ibland. Kommer farandes  i hundra knyck hugger tag i min svans  och drar.... När jag säger ifrån hoppar han undan för att i nästa sekund hugga tag igen. Så där kan han hålla på tills matte kommer och ryar i då törs han inte längre minsann. Själv är jag så snäll  har inte tagit honom riktigt på allvar ännu han är ju bara en liten snorvalp - men nu när han snart är två år är det kanske på sin  plats att visa vem som är herre på täppan. Men i ärlighetens namn så är han världens goaste lillebror. Tänk er när han kommer smygande med bedjande ögon lägger sig tätt intill mig och med en suck somnar med huvudet på mitt ben. Då förlåter Kimmen allt.

Annars är allt bara bra! Valparna mina växer så det knakar och dom har börjat öppna ögonen och leka. Dom är ljuvliga säger Monica.
Reducks Agnes ska på ultraljud nästa vecka. 
Sen har jag en liten nyhet att berätta. La,la, en ljuvlig liten tjej från Respons kennel Jazza kommer på en dejt med mig snart..
Sen väntar jag på Kolbäckens  Vanilla  som troligen kommer i februari.
Ibland undrar jag vad jag gjort för att få alla dessa underbara gyllenpälsar intresserad av mig. Kanske är så att jag ärvt lite av pappa "Joe´s James Bond" .
Han var en underbar hane som lämnat så många kullar med bra mentalitet och stor arbetslust efter sig. Där jag Kimmen är inräknad förstås........


Eros i startskuttet.
090103

                                            God fortsättning!
Så här några dagar in på nya året är matte och husse fortfarande lediga och tar oss med ut på roliga aktiviteter. Vi har varit mycket ute på isen. Är så härligt där kan man riktigt sträcka ut och springa med ett jäkla drag under galoscherna. Fast det är inte bara lek och spring  vi får ägna oss åt. Matte tar ju alla tillfällen i akt att göra lite olika övningar. Hon brukar ta med en plastdummie så får vi träna på lååånga linjetag. Det är jätteroligt och vi är skitduktiga både Eros och jag.  Eros är så rolig när han blir skickad. Han gör ett skutt rakt ut innan han flyger iväg (tror aldrig han vidrör isen ens). 
Några längre stunder blir det inte här är ju attans kallt hela tiden. Ner mot -20 men då är vi inte ute. Räcker med -15 säger matte som mest liknar en michelingubbe när vi gör våra små utflykter. 

Nyårsdagen var vi hos gammelmatte och hälsade på. Vi blev riktigt fägnade med mycket gottis både två och fyrbenta. Vi hann också med en prommis där vi fick rejsa runt i skogen.  Den blivande mamman Liv talade om för Eros vad han fick och inte fick göra. Vilken respekt han har för henne! En blick från henne så stod han som en staty utan att röra en fena. Kan ni tänka er att Eros kan stå blickstill. Måste ses för att tro på! Mig tillåter hon däremot att göra vad jag vill. 
Tack gammelmatte för dagen det gjorde du bra! 

Nikitias och mina små guldklimpar mår bara bra. Alla äter och växer berättar en stolt Monica.
Monica har riggat en webbkamera där vi kan följa valparnas dag i valplådan. Jag tror nog att ni vet en som sitter framför datorn nu i dagarna.  
Nu fattar jag varför det varit så tyst från Herr dammsugare flera dar!

Nyårsafton!

Vi har varit på sjön i dag och sprungit  med Diva och Aia. Blev inte så långvarigt för det var 16 grader kallt. Vi frös alla om tassarna till slut. 
Då kändes det riktigt bra att få hoppa in i bilen och komma hem till värmen.

Detta var det sista för i år.

Önskar alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Så hörs vi och syns 2009 igen.

//Kimmen & Eros


Agnes och jag i full action.
081228

                                            Julens smällkarameller!
Först vill vi tacka för alla fina julkort vi fått från valpköpare, hund vänner och andra goa kompisar.
Julen har varit härlig i mina ögon sett. Vi har firat julen hemma, tillsammans med  släkten från Stockholm. 
Agnes med matte Maria kom på besök i juldagarna.   Det har varit supermysiga träffar vi haft Agnes och jag. En tjej med skinn på näsan. Spelade lite svårflörtad, det gillar jag, då får man bjuda till lite extra för att få dem dit man vill. Om jag lyckades? Så klart, vad tror ni om Kimmen!  Nu kan dom tvåbenta  få leva i ovisshet en månad, det blir lite extra huvudbry och så  något att töla om..
Det som var roligt var att lyssna på matte och Maria. Här ligger alla sportkommentatorer i lä med att klura ut lösningar och idee´r på varför det blir si och så. Tror inte nån slår deras tänk.
Slutligen tackar vi Agnes och Maria det har varit så roligt att fira lite jul tillsammans med er i år.
Många mil har det blivit för Maria mellan Grums och Torsby. Efter detta undrar jag om hon fortfarande menar allvar med att föda upp silverfiskar istället?  

Nu var det inte slut med detta! Lördagmorgon efter jul ringer telefonen. En jätteglad Monica berättar att jag har blivit pappa igen till fyra små guldklimpar. Lite senare var dom fem för att slutligen bli en kull på sex stycken. Tre flickor och tre pojkar.  Gissa om man är stolt!
Kul är det att en av tikarna ska flytta till våra vänner Lena och Johan i Habo. 
Detta måste jag säga var en jul jag aldrig kommer att glömma. Tänk att få bli pappa samtidigt som man har tjejbesök. Detta toppar nog allt jag varit med om tidigare!!!


Eros försöker impa på Aia.
081213

                                                En liten uppis!
Idag är vi pepparkaksgubbar jag och Eros. Vi håller på att baka inför julen. Om jag ska va´ärlig så är det matte som bakar och vi provsmakar. Husse har stuckit till Lillehammer i Norge på julbord så då skulle vi passa på och överraska honom när han kommer hem igen. Han gillar nämligen kakor, närmare bestämt det är det bästa han vet. 
I kväll ska vi mysa har matte lovat, bara vi tre kanske tänder en brasa för nu börjar det bli kallt ute snart -14 grader. 

Var till klubben en sväng idag och träffade på schäfertjejerna så vi gick en prommis. Matte vart lite sur på oss. Ni drar så jäkligt
och är så starka. Hon fattar ju inte att man måste hinna med och kolla upp vem som varit där innan. Då går det ju inte att gå och maska som hon tror! 

Monica säger att Nikita börjar bli tjock. Yippee!  Tänk om tomten kommer med en säck full med valpar! Vilken julklapp det kan bli!
 Jag väntar besök av Agnes i slutet av veckan. Jag har t.o.m. gått med på att klippa mig lite enkom för hennes skull. Så det är bäst hon gillar mig annars känns det som man klippt sig helt i onödan. Det är inte ok, så roligt är det inte.

Hinner inte mer, dags för kvällsmat och lite senare mys i TV - soffan.  
Det var allt för denna gången återkommer när jag har något av intresse att berätta.


Glädjeskutt vid inkallning.
081207

                                             Hänt i veckan!             
Här händer inte mycket nu för tiden. Matte har mycket på jobbet och hon ska fixa inför julen så tiden som blir över till oss är inte mycket att hänga i granen inte. 
Förra helgen var jag och husse på kontrakterad övning för försvarsmaktshundar hela lördagen. Det var ju spännande! Då fick alla mina sinnen jobba för högtryck ute i skogen känns riktigt bra efter en sån dag.
Söndag blev det åter igen sökträning. Vi var sju hundar  som kom. Jättekul att vår sökgrupp utökas med nya entusiaster inom sök. 
På måndag efter fick husse av vargspåraren veta att dom dom spårat varg där vi har vår sökruta tidigt på söndag morgon.. Gissa vem som vart  hysterisk?  Nu när man ska ut på sista kvällsrastningen på gården ja då följer käringen med, med ficklampan i högsta hugg. Fan man får inte ens skita i fred längre!  Snart får man väl gå i koppel i sökrutan också med en käring i släp om det överhuvudtaget blir någon mer sökträning i framtiden. Allt detta på grund av gråben som stryker runt i våra marker. 
Idag har vi tränat budföring med skott på klubben. Första gången för Eros! Det gick ganska bra tycker jag. Han försökte avvika en gång mot skytten när det small men matte jobbade på bra så han föredrog att gå till matte ändå. 


 Maria säger att Tia börjat löpa och förra gången löpte Agnes samtidigt så hon tror att hon ska börja i dagarna. Kanske dags att tänka på julklapp till Agnes om hon nu tänker komma på julafton. Äntligen något att se fram mot i denna lite småtrista månad. 

Det var allt för denna gången. Ha det bra ute i stugorna och glöm inte bort era fyrfotade vänner i

Idag blir det bara ett foto i min blogg.
Fått av  Johan. Det tackar vi för!
Det är jag och den (som vi hoppas) blivande mamman "Nikita" till min nästa valpkull.

Än vet vi inte säkert om Nikita ska ha valpar. Men vi hoppas innerligt att så är fallet. 
Vet  att det är många fler som gör det också.

Tänk om tomten kommer med ett gäng valpar på självaste julafton!

Passar på att önska alla en 
Trevlig första advent!


081128
   


I bakgrunden några av alla stenhindren som fanns i skogen.


Fredrik och Acra gör sig beredda.
081125

                                             En härlig sökdag!
Helgen ägnades åt lite varierande saker. Lördag var det full rulle hemma redan tidigt på morgonen. Städning var prio ett denna dag. Eros och jag höll oss undan och tillbringade mesta tiden ute. Där var vi förskonade från städkäringens framfart med trasan i högsta hugg. 
På eftermiddagen när det lugnat ner sig lite tog vi en tur till klubben för lite träning. Man klarar sig aldrig undan! Käringen är riktigt på hugget nu för tiden! Tur att man har lillebror så man får lite avlastning mellan varven.
Söndag morgon, strålande sol och -10 grader kallt. Då bestämdes det att det får bli en dag i sökskogen. Ryggsäck packades med fika, grillkorv och annat smått och gott.

Schäfertjejerna skulle med. Sen en ny liten söt stjärna Acra (holländsk herdehund) med husse Fredrik. Roligt, roligt en dag i skogen med bara tjejer. Kimmen gillar!!

Idag blev det  ny plats för sökbanan. Riktigt mysko med många minnen kvar sen kriget. Stridsvagnshinder i hundratal, värn att krypa ner i  långa djupa skyttegravar att gömma sig i.
En riktig hinderbana med andra ord. Acra och husse Fredrik var lite av nybörjare i detta med sök. Men akta er vad fort den lilla snabba tjejen snappade upp vad hon skulle göra. Faktiskt ska hon bli en skallhund som jag och skalla kunde hon det kan jag gå i god för.
Banan idag var riktigt klurig emellanåt. Jag fick figgar gömda i djupa värn. Och bland alla stridsvagshindrern. Hmm, riktigt svårt särskilt bland alla stenarna det blev som en labyrint visste inte vart man var till slut. Samtidigt som vinden levde i sin egen värld bland stenarna så man inte fick någon ordentlig vittring. Men attans vad kul det var! Lite annorlunda bana mot vi brukar träna på.

Eros lillsprätten går som en kanonkula hi,hi, träffande inte sant? Han vet numer precis vad som ska ske när tjänstetecknet kommer på. Hela han vibrerar. Idag testade matte med rullen runt halsen på han. Lätt som en plätt sa han susade iväg och var snart tillbaka med rullen i mun. Figgen sa senare att när han kom fram tog han rullen som hängde runt halsen men letade även efter en rulle på marken men höll kvar rullen i mun under tiden han letade. 
Efter några flera skick så var han snart helt införstådd med hur det skulle gå till. 

Vi tog en paus när alla varit ute.  Fikade och grillade korv i det fina vädret. Sen drog vi en runda till..
Efter dryga fem timmar packade vi ihop oss och åkte hem. Ni må tro vi sov gott efter dagen sen.

Vi tänker på och sänder varma tröstekramar till Lotta med familj som igår miste sin älskade Dino genom olyckshändelse. Även till min son Crespo som miste sin lek/familje kompis. 


Gammelmatte är populär..hon..

Kommer! Bara du inte är
arg längre......!  
081109

                                            Träning för/med Vassruggare!
Ännu en vecka är överstökad och en ny påbörjad. Förra veckan är inget att orda om precis, förutom att  gammelmatte och hennes tjejer kom på besök Det är alltid lika skoj.  Dom tvåbenta hade bestämt att det skulle bli lite jaktträning för dom små racerbilarna Eros och Mirran. Går inte att få ögonfäste på nån av dom ser ut som två gula streck mellan träden där dom far fram. Det bar iväg till skogen med allihopa, fem gyllenpälsar och två pantertanter. En fin dag med strålande sol gjorde att vi alla njöt till fullo.

Först ut var det dummies.. Ett linjetag som dom fick se men vänta med att gå ut på tills senare. Dirigeringar och ett närsök. Mirran gjorde allt skitbra och gammelmatte var så nöjd med hennes insats. Eros gjorde det också bra, skillnaden var bara den att han gjorde allt till sin egen belåtenhet inte till mattes. Såg där vi satt lite vid sidan om hur han riktigt testade matte idag. Ville inte komma in med dummies utan belönade sig själv med att springa runt och byta på söket. Snart brann det hos matte och med en fart jag aldrig sett sprang hon ut och talade om för Lillsprätt vad hon tyckte om hans uppförande. Bra matte, jag applåderade hysteriskt, tala om för sprätten var skåpet ska stå! Nu får han skärpa sig tyckte to.m jag. Det är ju typiskt spöka ut sig så när gammelmatte är med vad ska hon tro? Men det var en något slokörad  Eros som lyssnade  mycket bättre efter detta.
Han är väl inne i någon period nu sa matte. Undrar jag hur många perioder han har? Jag har mig vetligt endast haft tre: Valp, unghund och vuxen! 
Sen var det dags att ta fram fågel.. Nu gick det bättre efter mattes uppläxning av Eros.. Några markeringar som fungerade bra. På detta lite lydnad med en Eros som inte släppte pippi vad som än hittades på. Inkallning med en fågel som satt som ett smäck i munnen. Nu skulle den in till matte till varje pris. Han förstod nog innebörden av vad matte sa till han tidigare. 

Fika dags och äntligen fick vi alla roa oss lite på egen hand. Efter en skogspromenad och några timmar senare var det dags att åka hem igen. Tror att alla var nöjda med dagen och vi tackar gammelmatte för en härlig träningsdag. Det gör vi om snart! 

En sak till bara! Ni skulle se nu gör han verkligen själ för sitt namn "Lillsprätt"! Springer runt och sprätter sig som den värsta mallgroda. Han är nämligen med på bild som "Mr Februari" i den nya boken Hundtränaren som vår klubbkompis Lina är initiativtagare till. Skitbra bok om det inte vore för.....just det ja!  Hmm, säger jag bara. Vänta bara tills Kimmen´s memoarer kommer ut du!  "Mr Februari"...........


 VÄRLDENS BÄSTA KIMMEN, 


20081101

                                   Godkänd Halloweenspårtävling.
Veckan som gått har det varit lugnt här hemma. Vi var anmälda på en elitspårtävling i Säffle nu på lördag men kom på åttonde reservplats så det togs inte så stor notis till den med träning osv. På fredag ringde dom och sa att vi var välkomna om vi ville.
Husse funderade hit och dit och för en gångs skull rådfrågade han mig. Ska vi åka Kimmen? Jag är med, vad har vi att förlora sa jag, heltänd efter en ovanligt stillsam vecka.
Kl. 06.00 lördag morgon satt vi i bilen på väg mot Säffle. Vi är väl inte kloka sa husse  när vi inte mött en enda bil på många mil. "Kom du på det först nu var min tanke då." Det var en kall morgon med 10 minusgrader perfekt väder för Kimmen.  
Det var 20st startande idag och jag var den enda gyllenpälsen där. Det var 10st som började på plan med lydnad och tio for till skogen. Vi var bland dom som fick åka till skogen först. Riktigt pigg kände jag mig och det skulle husse snart få erfara.
Dagen började med rätt väg på påsläppet. Sen bar det iväg som en kanonkula med en flåsande  gubbe hängande efter i spårlinan.  En missad pinne och nitton minuter senare var vi framme vid spårslutet. Gubben min klarade nästan inte att prata andfådd som han var men kraxade ändå fram: Vad tar det åt dig idag Kimmen? Jag är så oerhört motiverad och glad! Så blir man när man haft tjejer sa jag och tittade på husse med  busig blick och ivrigt viftande svans. Husse skrattade klappade om mig och sa: Då får vi tacka Nikita för ett bra spårarbete idag då.


Nästa prövning var uppletande. En skitsvår ruta där endast en hund lyckades få in alla fyra föremålen. Jag var fortfarande lika pigg gjorde ett bra upplet. och fick tre med mig in.
Sen var det så dags att inta plan för lydnaden. Hihi, en Kimmen full i bus som jag var idag var inte helt lätt för gubben. Klarade faktiskt en del moment alldeles själv! Inkallning på 75 meter med stå och ligg fixade jag utan hjälp varken från husse eller tävlingsledare. Jag utförde det kanonbra enligt mig och publiken. Inte enligt domarna inga egna initiativ här inte, där kom enda nollan för dagen. Med metallapporten hade jag en liten uppvisning  i hur man jonglerar och dribblar innan jag kom ihåg att den skulle levereras in till husse. Detta var något nytt för gubben men han bara skrattade och sa att jag troligen fått halloweenspel. Hälsade oxå många gånger på tävlingsledare och domare måste ju visa alla hur glad jag var i fall dom inte kunde se det själva. 
Nåt cert blev det ju inte efter detta!
Dagen slutade med "Godkänd elit spår" och en sjätte plats.  Samt en mycket glad och nöjd husse som sa: Vi behöver inte ha det på pränt. Jag vet att du har stor arbetsglädje och älskar att jobba det är det som betyder nåt för mig. Att konsterna på plan inte sitter exakt som domarna vill ibland det skiter vi i. Du är absolut världens bästa Kimmen för mig ändå. Behöver jag säga  att det kom en liten tår på Kimmen efter dessa ord.

Efter ett tolv timmars arbetspass i Säffle var det två lite trötta  pojkar som styrde kosan hemåt. Väl hemkomna blev vi mottagna med en god middag av matte och Eros.  För att lite senare avsluta vår härliga dag i soffan framför brasan.  Kan det bli bättre? 


Vill du nu eller sen? undrar Kimmen

Tequila, Eros, Ally Lacy Trude och Vegar.
081026

                                      Många, många trevliga besök!
Nu ni har det varit livat hemma på ranchen. Det började med att Nikita började löpa långt tidigare än tänkt. Så Nikitas matte Monica fick slänga sig i bilen och köra dom 65mil hit redan i mitten på veckan. Jag var så klart beredd men samtidigt inte. Skulle ha klippt mig och hyfsat till mig lite innan var det tänkt. Men inte hade jag behövt oroa mig för det. Nikita hon verkade gilla mig precis som jag var. Jag blev kär som bara Kimmen kan  i denna snygga lite äldre tjejen. Het som  Kimmen är försökte jag para med en enda gång. Men då blev det inget fick vänta tills nästa dag. Vi gillade verkligen varandra. Härliga lekstunder mellan våra  parningar. Så nu hoppas vi att detta gör att det blir ett helt gäng harmoniska, trevliga och görgoa valpar.

När det så blev fredag kom våra vänner Trude och Vegar med sina hundar Billy, Ally, Lacy och min dotter Tequila.
Ja, men hallo!  Flera tjejer, fast dom skulle bara hit och hälsa på oss, nu var det inte tal om någon parning inte. Vegar och Billy, matte och Eros skulle tävla på lördag. Jag skulle varit med på lydnadstävlingen, men för tusan, vem kan tänka lydnad när man får chans på tjejer? Ja,, inte Kimmen i vart fall. 
Efter Nikita´s och min träff  på lördag åkte vi för att kolla på dom som skulle tävla. Eros var rolig han hade fullt upp med att jaga blåsande löv men tog sig samman och fixade sitt tredje raka 1:a pris i tvåan och vann slutligen sin klass.  Billy och Vegar gjorde ett snyggt program i eliten fick första pris och vann klassen. Efter tävlingens slut åkte Monica och Nikita vidare för att hälsa på Johan och Lena i Habo. 
Lördag kväll blev det lite fest här hemma. Dom tvåbenta skulle fira sin lyckade dag. Vi fyrbenta fick nu chans att träffas och rejsa runt ute på gården.

Söndag morgon  ingen vilodag nu heller. Nu var alla hundar anmälda på Working Test  som gick i  Gräsmark arrangerad av SSRK Värmland  några mil hemifrån. 40 hundar kom till start.  Det var något trötta hundar och ännu tröttare ägare som for iväg för att pröva lyckan på WT.
Husse och jag var med på några stationer sen måste han hjälpa till på provet så vi drog oss ur.
Matte och Eros körde alla fem stationerna utan någon nolla. Inte så höga poäng kanske Eros slarvade lite med hanteringen av apporterna men bra markeringar, linjetag och närsök. För att vara första gången  både för matte och lillsprätt får dom klart godkänt. Eros hamnade slutligen på  58poäng. ( 75p är första pris ).
Grattis önskar vi Ally min flamma från grannlandet  som slutade på en sjätte plats med 70p.  Alla vi som var där tyckte att det var ett mycket bra prov på alla punkter så väl platsen, provupplägget och framförallt dom goa funktionärerna. 

Stort Grattis till våra träningskamrater Lotta och Safira som kom på en tredje plats med 76p i NKL.
 
 Matte, husse, Eros och jag tackar er alla som var här för trevliga dagar tillsammans. 
Ses snart igen!Mir, Liv och Eros i lektagen.
081019

                                   En söktävling med eftertanke.
Väcktes kl. fem i morse av husses klämkäcka röst. Upp och hoppa Kimmen vi ska på tävling!  Aldrig i livet mumlade jag fram från mattes säng. Det är sovmorgon idag så glöm det. Ta du den där pigga lillsprätten med dig och låt mig få min skönhetssömn. Förresten ska man vara riktigt ärlig behöver du det själv också (detta sa jag tyst så han inte hörde, lite respekt har jag fortfarande).
Hur tror ni det hela slutade? Naturligtvis med att jag satt i bilen en halvtimme senare  på väg till Karlstad på en söktävling. Ett noll till husse än en gång. Lite piggare blev jag väl när jag till slut fick vetskap om vad det hela handlade om. Men ibland undrar jag om ett normalt hundliv ska se ut så här.  Men i närmare eftertanke skulle det nog bli tråkigt  om det aldrig hände något oförutsett.

Anlände Karlstad i tid för att hinna rasta mig och gubben innan start. Sen var det time för skogen. Det gick jättebra hittade alla tre figgar som man ska och vi kände oss  jättenöjda med mitt jobb båda två. Fick inget betyg förrän strax innan lydnaden. Frågade domarna i skogen direkt efter söket om betyget men fick till svar att dom skulle diskutera det först. Så var det för alla i elit klassen så det var bara att vänta fem timmar till uppletandet startade och efter det lydnaden. Betyget blev 6-6 med kommentaren för stora framslag och därmed osökt område ( Vadå osökt tre figgar fanns det och dom tog jag alla). När vi äntligen fick veta gick liksom luften ur både husse och mig. Jag som gjort allt så bra idag och även var riktigt lydig.  Men vet, det är domarna som bestämmer. Fler var det som blev besvikna över sina betyg på söket idag, några åkte hem struntade i  att fortsätta med lydnaden.  Vi stannade kvar och körde  mest på skoj och jag blev slutligen Godkänd i elitklass.  Av elva startande ekipage idag fick ingen uppflyttning i lägre och högre och inga certpoäng i elit. Hm, dåligt starfält eller?? Men som det så vackert heter: Det är bara att bita ihop och komma igen. 
Trevlig klubb Karlstad BK och goa människor. Det var många som tyckte jag var så fin och så duktig. Fick höra att det fanns en goldenkille på klubben, inte så gammal, som var fin, duktig och lättlärd. Visade sig att det var min son  Reducks Heffa dom menade. Sträck på dig matte Phia du har gjort ett bra jobb med din lilla guldklimp.

Idag har vi haft besök av gammelmatte Ulla och hennes tre tjejer. Alltid lika roligt! Underbart väder var det, så det blev nog årets sista fika på altanen. Under tiden roade sig Eros, Mir och Liv  på gräsmattan. Eros fortfarande med stor respekt för Liv. 
Senare på dagen bar det iväg till klubben för lite lydnadsträning. Snart tävlingsdags!


Eros MH
081012

                                            Hemligt uppdrag och Eros MH.  
 Det är faktiskt så att husse och jag varit ute på hemligt uppdrag för FM-hundar. Det är så hemligt så jag får inte ens berätta om det här på min blogg. Men spännande var det! Jag kan säga så mycket som att jag lyckades ro i land mitt  hemliga uppdrag till mångas lycka/glädje och andras olycka/otur. Husse var milda stolt över min insats och jag fick mycket beröm av honom och många andra. Värmer ett litet Kim hjärta så skönt!

Eros har gjort sitt MH förra helgen. Det var fem från hans kull som kunde komma. Tuffa robusta pojkar och lite mer försiktiga tjejer, precis som det ska va.
Om man ska nämna något om hur lillsprätten genomförde det hela så kan jag inte annat än säga att han var precis som jag trodde han skulle va! Startade snabbt som attan  leken med testledaren. Han slutade inte ens när testledaren blev passiv. Såg ut som han tänkte "har du gett dig in i leken får du leken tåla". Lilla bytet full fart ut och lika fort tillbaka till matte. Passiviteten tro det eller ej men han satt tyst och stilla bredvid matte hela tiden. Dumpern bekymrade honom inte det minsta inte heller skramlet. Spökena morrade han på hela tiden med full kontroll på bägge ända tills dom vände sig om. Då flög han bakom matte, men när matte sen tog ett steg framåt var han snabbt fram och konstaterade att ni är ju bara vanliga människor.  Skotten berörde honom icke det var kamp med matte rakt igenom. Duktig lillsprätt något har jag ändå lärt dig! Se Eros spindel här

Det har varit kurs med Katharina Kennel Kopparhults som handlade mycket om passivitet och inlevereringar. Lillsprätten var där det är ju han som  behöver lära sig detta. En bra kurs för dom som tänker sig en framtid inom jakten. Och matte håller fortfarande fast vid att Eros ska gå den vägen. 
Jag själv då? Mycket spännande på gång! Nästa helg är det en hel del som kommer att hända är hemma. Fast det berättar jag inget om nu, det kan ju inträffa något in i det sista så det skiter sig... Återkommer!

 
Vem kan detta vara? Rebell, Zigge, Heffa eller Crespo 
Någon som känner igen sin älskling?

Väntar på sin tur gör Nova, Crespo och Zigge

Tequila Norge.jpg (108119 byte)Tequila 2.jpg (81912 byte)
(klicka för större bild)
Solsvingens Tequila

080925

 

                                      Guldkant på tillvaron.
Man ska leva varje dag som den var den sista. Det är Eros och mitt nya motto. Det är fullt ös här hemma dagarna i ända. Jag är värst att dra igång lek med brorsan nu enligt matte. Har nog kommit in i en något försenad valpperiod eller så är det hösten som satt sin prägel med sin klara höga lite kyliga luft. Gissa om det uppskattas när två gyllenpälsar dundrar fram i 180 knyck ute på gräsmattan.  Det är inte alla gånger man hinner stanna i tid heller. Erkänner att man har väl kutat i kull en och annan tvåbent några gånger. Sluta, lugna ner er, vrålar matte när vi härjar runt som mest. Om vi lyssnar? Glöm det, käringen hon kan stå där och gapa, vi har ju inte lekt klart ännu! 

MH för Reduckskullen är avklarad. Fem var det som kom av sju. Tia var konvalecent och Tara löpte. Och visst blev det som vi trodde! Ett härligt gäng sociala, nyfikna, orädda och jaktintresserade hundar. Zigge från Skåne gjorde en rolig grej som ingen sett förut. Vid skrammellådan hoppade han upp och försökte ta med sig skramlet, tyckte säkert att det var dags att visa att man är väl en retriever. Kvällen ägnades åt grillning för dom tvåbenta och mycket hundprat så klart. Nästa dag var det lydnadsträning på programmet. Där visade alla upp en härlig attityd till arbete och kontakt med sina förare. Ännu en underbar kull! Önskar er lycka till i fortsättningen med era guldklimpar. 

Tänk att jag, Kimmen har fått så många otroligt härliga barn. Tror det är 29st nu med dom jag har i Tyskland och Norge. Många av er hör av sig till oss men vi ser gärna att ni blir fler det blir vi bara glada för. 
Är så stolt över er ALLA ingen nämnd ingen glömd! 

Tävlingen för mig då? Visst vi for iväg tidigt lördag morgon. Det var DM i elit spår årets viktigaste tävling där dom bästa hundarna är med. Vi var i toppform både husse och jag och hade stora förväntningar. Klarade av platsliggningen och stegen innan det var dags för skogen. Det började bra med två dubbel tior. Sen hände det som inte ska hända på tävling. På upptaget i rutan fastnade husse med en fot i en grop vrickade den och for som en fura platt till marken. Efter att mödosamt kommit upp igen sa en envis grimaserande husse att det gick bra vi fortsätter. Jag stod i spåret åt rätt håll och väntade, inget bakspår idag inte. Men jag är ju inte den som är känd för att ta det lugnt i skogen så jag ångade på i vanlig ordning. Efter att ha plockat två pinnar och släpat på en halt gubbe, var husse tvungen att sitta ner och vila. Då förstod jag att det här kommer aldrig att gå! Det går på tok för sakta. Plötsligt kom en fyrhjuling mot oss med två gubbar på. Dom ropade och frågade vad vi gjorde i skogen? Letar pinnar, svarade husse som började bli rejält irriterad och kände säkert  mer och mer av smärtan i foten. Jäklar, vad fort dom drog därifrån. Trodde nog att husse rymt från nån anstalt han hade ju t.o.m. "nummerlapp" på sig. Vi kom till slutet med alla spår pinnar med oss. Men tiden hade gått ut en timma tidigare. Ja, vad säger man! Husse klarade inte spåret denna gången men han ska få en ny chans har jag lovat.

Annars tränas det väl på i vanlig ordning. Inga konstigheter alls. Eros  ska göra MH om drygt en vecka. Längre fram i oktober kommer Trude, Vegar med sina gyllenpälsar hit en helg. Det ska bli görsköj! Äntligen får jag träffa Tequila igen. Ja, det var väl allt för denna gången! Må så gott alla vänner och njut av den vackra årstiden vi har nu.

 


Lotta med sin flock högt uppe på berget i Norge.

Trött matte!!!!
080911

 

                                            Hus till salu!
Så skulle det kunna stå hemma hos oss nu. Vi tillbringar ju alla helger i husvagnen och har gjort så en längre tid. Klagar gör jag absolut inte det är görsköj! Men mina tvåbeningar skräder inte orden när vi kommer hem igen efter att vi varit ute med vagnen. Jäklar vad gräset är långt, ingen har vattnat blommorna eller rensat bort ogräset så låter det en lång stund. Så jag kom på den geniala ideen. Sälj skiten så bor vi i husvagn året runt! Fick en blick som sa; "Är du dum i huvet eller?" Så går det alltså när man försöker hjälpa till.

Annars är det dags i morgon igen för camping har jag förstått. Då drar vi mot Grums BK där vi ska vara uppställda under helgen. Jag och husse ska tydligen på spårtävling tidigt lördag morgon och då åker vi därifrån. Matte och Eros ska stanna kvar för att se på MH för Reducksvalparna. Orättvist! Den där lillsprätten har väl inget med dom att göra det är ju mina och Lovas valpar. Men nu är det som det är och vi kommer ju tillbaka på lördag då får vi ju träffa alla. På söndag har Maria valpträff dit hon har bjudit in Phia Albinsson. Då ska det tränas lydnad. Låter som en trevlig helg i mina goldenöron.

Norge resan för någon vecka sen var en sån där kul tripp. Hade många kompisar med oss då. Lotta, Eilert och hela deras flock där  det ingår tre tjejer så ni förstår va?  Vi campade högt uppe på ett berg där provet skulle hållas. Nästa dag kom fler träningskompisar som skulle vara med på prov. Och så dök Trude och Vegar upp (kennel Solsvingen) det var en trevlig överraskning vi fick.

Helgen som gick var det både Eros och jag som tävlade. Matte gjorde om det hon aldrig skulle göra tävla med oss bägge samma dag. Men denna gången var det inte så bråttom mellan olika planer så jag tror hon fixade det bättre.
När vi kom tillbaka till husvagnen så skulle vi ut i skogen och se efter svamp. Men vadå, då skulle käringen vila för hon var trött. Trött hon har väl inte gjort nåt !!!

Nåt som är tråkigt är att det förmodligen är slut på sökträningen. Dagliga observationer av varg i närheten och kring tätbebyggelsen här har gjort att husse inte törs köra med mig längre. Han är alldeles för rädd om mig säger han.  Både roligt och tråkigt att höra detta.....


Fokuserad

 

                                        Eros debut i bruksspåret.
Så var det dags för Eros att göra sin debut i bruksspåret på Karlstad BK. Tävlingen  började tidigt på morgonen så vi åkte kvällen innan och sov över i campingvagnen.
Naturligtvis var jag helt inställd på att det var jag som skulle tävla allt var ju liksom upplagt för det. 
Besvikelsen blev stor när jag insåg att det var lillsprätt som skulle få sin chans i dag. Men det var bara att svälja förtreten och önska honom lycka till i spåret.

Åtta hundar mötte upp i arla morgonstund för vidare färd till skogen. Det visade sig att spåren låg i ett naturreservat där många hundägare rastade sina hundar. Undrade hur detta skulle gå? 

Så var det dags för Eros att gå på sitt spår. Började bra, fick första pinnen, sen lyfte han på benet och pinkade på en tall. Hm... inte bra! Kom i vartf all runt med alla pinnarna med sig. 
Betyg: 9-8,5.
Tillbaka till klubben och budföring nästa. Eros tjuvstartar men matte vrålar i och han vänder tillbaka. Sen gör han en kanon budföring. Men tjuvstarten drar ner betyget till 6.0-6.0.
Ser att matte är lite bekymrad! Vad är det som händer? Eros är sig inte riktigt lik säger hon, allmänt nosig och okoncentrerad. Får bekräftelse av andra hanhundsägare att dom känner likadant.  
Snart är det dags för lydnaden. Eros går in med en något nervös och blek matte. Betyg linförighet: 9- 8,5. Framförgående: 0 (sista sträckan går inte Eros riktigt ut). Platsläggande: 9-8.
Inkallande:9-9. Apportering: 8-5 (leker, tugg).  Sist hopp över hinder: 6-5. (sprätter över i  återhoppet innan kommando). Nu kanske ni förstår varför han kallas lillsprätt.
Nu var det en lång väntan innan prisutdelningen. Ulle hjälpte matte att räkna för att se om det skulle räcka till uppflyttning. Oh nej, det fattades många poäng. Matte blev nog lite besviken såg jag men försökte hålla humöret uppe ändå. 
Så äntligen var det dags. Den ena efter den andra ropades upp men inte Eros. Tredje plats och uppflyttad till lägre, Eros namn lästes upp och matte jublade. Riktigt härligt att se! Jorå, jag blev glad och stolt över lillbrorsan jag med och husse så klart. Han är ju faktiskt bara barnet ännu (16mån) så nog är det en liten bedrift att fixa uppflyttningen första gången. Erkänner mycket motvilligt att det grejade inte jag!!!!
Nu ser vi fram mot nya utmaningar hoppas verkligen det inkluderar mig med.

P.s. Eros och matte tackar för alla gratulationer i gästboken. D.s.Från Vassruggens kennelträff.

 

                                Datahaveri två gånger.
Vad är det som har hänt? Ja, det kan man gott undra! Det började med att först hade inte matte lust, ork, eller så var hon trött det var för varmt osv. för att uppdatera. Jäkla käring tänkte jag. Sen när hon en dag tyckte att nu har jag lust, då slog åskan sönder datorn. Vad jag njöt!! För ni skulle sett - hört  matte det var inga små ord hon hasplade ur sig då inte. Efter lagning  och datorn på plats tillbaka hemma hann hon bara uppdatera lite på nyheter så var det svart igen!!
Husse, jag o Eros tog då bilen och åkte hemifrån!!! Nog om det vi får se hur länge den går denna gång. 
Lite svårt är det att komma ihåg vad som hänt under tiden -  en liten resume´ kommer här.

Började med GRK: jaktprov i Sunne som vi var åskådare på. Inte så roligt för mig o Eros eftersom vi blev förpassade till bilen nästan hela tiden. Matte skulle bara...!!. Och husse var med och sköt på provet. Helgen efter var det Vassruggens kennelträff även det förlagt till Sunne. Vilken helg kanonväder, det var så varmt, nästan så både två och fyrbenta höll på tuppa av. Matte säger att jag måste berätta vad lillsprätt gjorde då.. Ok.. han  var med på jaktkursen som Chatarina och Thomas (kennel Kopparhult) höll. Den var jättebra tror jag för oj, vad det har gått framåt för lillsprätt i apporteringen efter den. Nu har jag berättat om Eros.  Nöjd? Nehej, för lite, väldans vad han ska va märkvärdig då bara för han tror han är så duktig  i apporteringen. Nej, jag är inte sur. 

Själv har jag tävlat elitspår i Hagfors fast det var Munkfors BK som arrangerade tävlingen. Riktigt riktigt nöjd med mig själv den dagen. Slutade fyra av fjorton ekipage med certpoäng 561,0 om inte strulet på uppl. kommit den dagen (brukar ju fixa det bra i vanliga fall) så hade jag nog haft ett cert med mig hem. Men vi tar nya tag ger inte upp så lätt inte.

Nu har vi väl några tävlingar kvar  om vi har turen att komma med husse och jag. Annars byter jag nog förare till matte och kör lite lydnad igen. Vi får se! Lillsprätt kommer inte undan han heller blir nog någon mer tävling för han också men oj vad matte är hemlighetsfull där inte ens jag vet var eller när?

Vi höres snart igen hoppas jag! Må så gott så länge alla vänner.


Gyllene Mix valpkull
Från v. Kim, Agnes, Hero, Sarek, Wilmer,Chili och Troja

Jag i mitten med mina söner Hero och Wilmer
Jag och sonen Attigårdens Nemo.
080710

 

                       Vad vad det jag sa!
Johoo! Visste väl att det skulle bli en tävling i semestervilan. Fast jag trodde ju i min enfald att Bilder

Om drygt en vecka är det dags för GRK/Värmlands officiella jaktprov.. Då är vi där hela helgen och hejar på alla våra kompisar som ska vara med. Ska bli så kul!!


Några gyllenpälsar från dagen....

B3B49E
.....en till.

                                                   Camphundar!
Det är matte som säger att Eros och jag ska bli camphundar nu en tid framöver. Fast det betyder ju bara att vi ska ut med husvagnen på semester. Vi börjar med att åka till Småland och hälsa på hos Gyllene Mix kennel för att vara med på Trojas och min valpkull´s MH.
Sen har jag ingen aaaaning om vart vi ska! Vi ska se oss om säger matte och ta det med ro, bara ha det lugnt och skönt.. Joho, det vill jag se! Ta det med ro! Och det ska komma från vår matte. Hinner inte stanna nånstans förrän ortens brukshundklubb ska letas upp för lite träning. Men kul ska det bli att träffa alla än en gång.. 
Annars har det vart en härlig midsommar helg. Med lite varierande träning. En dag för mig i skogen och en dag för Eros på apportering. 
I skogen var det spår och spårupptag som vi tränade på. Är duktig nu missar nästan aldrig varken spårupptag eller pinnarna. Men vad f*n säger husse fattas bara, vi som tränar och tränar men aldrig lyckas komma med på en tävling. Så nu håller jag tassarna hårt att det blir ändring på det i år.

Söndag var det apportering. Vi åkte för att möta upp gammelmatte sen vidare för att träffa resten av goldengänget som skulle vara med idag. Vi blev åtta golden och en curly  till slut.
Idag var det mycket passivitet som tränades. Alla skulle gå på en linje och det kastades dummies både bak -  och framifrån. Så fick en hund hämta och dom andra skulle lugnt sitta kvar.
Vattenarbetet gick ut på att hämta en dummies som låg på andra sidan av den lilla tjärnen. Eros var skön han simmade över tog sig upp och hittade dummien. Sen visste han inte riktigt vad han skulle göra. Han sprang fram och tillbaka fortfarande med dummien i mun. Bestämde sig till slut att samma väg han kom var bäst att ta sig tillbaka till matte på. Matte blev så där jublande glad när han löste uppgiften på eget bevåg. Det blir nog en jakthund ändå av lillsprätt till slut skulle jag tro! 
Eros och jag är sååå nöjda med denna helgen. Vi har ju fått varsin dag att utöva det vi gillar allra allra mest....
Passar på tillfället att säga tack matte och husse för att ni lägger all tid ni bara kan på oss era kompisar så att vi har ett så varierande underbart hundliv som vi har....
                      
Ha en riktigt skön sommar!!!      


Eros i vattenapporteringen.

"Bordet" är dukat hälsar UllaDet gäller att hålla tungan rätt i mun!


080616

 

                          Lite nytt och lite gammalt!
Någon som har saknat mig? Hoppas det i vart fall! Ska försöka komma ihåg vad som hänt sen sist. Jo, just det, det har varit sommar men nu vete katten vad det är? Den kan ju inte vara över nu, jag har ju inte hunnit med nånting ännu!
Jag har faktiskt ansökt om semester och det har beviljats. Sex veckor framåt sen börjar jobbet igen säger husse. Fattar inte att det gick så lätt! Men det är säkert nån baktanke med det.. Har nog hört tjattret hit och dit om lydnad framöver. Man kan ju alltid hoppas att det är lillsprätt det gäller. För han har nämligen ingen inarbetad semester att ta ut ännu. Han har ju bara varit ute på småjobb än så länge.
Varit tämligen så lugnt med skogsträning några veckor. Klubben är annars välbesökt för lydnad både för mig och brorsan. Visst det är väl roligt, men inte på långa vägar lika spännande som skogsjobb. Fast ibland  får man ta vad man får klart bättre än ingenting!

Annars har  Eros varit på funktionsbeskrivning. Vi fick träffa några av Eros syskon  med sina ägare. Även Daddy Daffy dök upp för att kolla in sina telningar.   Vår underbara gammel matte är ju bara helt otrolig hon. Hokus pokus, dukade hon upp en festlig taccobuffe ute i skogen. Javisst, det blev en helt underbar skogsdag  för alla inblandade.
 
Sen har vi varit en tur med husvagnen. Det har varit uttagning till SM i viltspår där husse var domare och arrangerade det hela så vi följde med för att heja på våra kompisar. 
Bäst gick det för Ulle och Mio som kom tvåa endast två poäng bakom vinnaren som var en labbe.
För att vara första gången  dom var med så var det verkligen bra jobbat av dom.  

Måste väl säga STORT GRATTIS till brorsan med som i helgen blev SVCH. Han är faktiskt jätteduktig i spåret. Denna gången var det en tjäderhöna som försökte sätta stopp för Eros framfart. Tji, fick hon! Han skulle bara kolla av där hon flög upp, sen fortsatte han som om ingenting hänt. Vilken cool kille han börjar bli lillbrorsan min. 

Valparna hos Solsvingen har nu flyttat till sina nya hem. Har kontakt med några av dem, är jätteroligt när dom skriver och berättar om mina/deras älskade små gyllenpälsar. Lycka till önskar pappa Kimmen.
Nu väntar en tur till Småland för att vara med på MH för Gyllene Mix valparna. Åh, det ser vi fram emot att få träffa alla än en gång.
Sen får vi besök av Kimmen/Jr med sin flock och Solveig. Kimmen ska vara med på jaktprov i Sunne i juli. Hoppas också att några från Reduckskullen kommer någon dag för lite gemensam träning. Och slutligen toppar vi med att åka på Vassruggens läger i slutet på juli.  Denna sommar kommer definitivt bli en av mina allra bästa. Yippe, vad kul vi ska ha Eros och jag!!!
                       
 
   Vi önskar alla en Riktigt Trevlig Midsommar! 

 


Jag och Tequila som ska stanna kvar på kenneln 
och bli Trudes nya träningskompis.Mamma Ally med alla valparna..
080601

 

                        Norge resa med MER - smak!!!
Hemma igen efter en tur över till grannlandet. Vi har haft en kanon weekend med många hundaktiviteter hos Trude, Vegar och Henrik. Tusen tack än en gång för er gästfrihet och varma omtanke om så väl två som fyrbenta. Vi har njutit till max av vår vistelse hos er där vi blev uppassade och fägnade med såväl god mat som gott att dricka därtill. Det sistnämnda är det husse och matte som fick ta del av så klart. Eros och jag fick allt hålla tillgodo med våra vanliga småtråkiga måltider...Men vad gör väl det när allt annat var på topp. 
Vi kom fredag kväll och fick då träffa några valpköpare. Jag såg till att uppföra mig bra och visade även att jag är en stolt och tålmodig pappa. (nu får du vara nöjd matte!)
Efter en stund skulle Eros och jag få träffa Billy. Lillsprätt han prövade direkt att mäta sig och kaxa upp sig.  Billy, som den coola kille han är, såg rätt snabbt att han var en lite osäker unghund och insåg  att detta var inget att slösa  energi på.  Så efter en stund kunde vi alla gå på promenad tillsammans.  Men Eros kunde fortfarande inte låta bli att sticka på Billy då och då. Han till och med tog fel och morrade till åt mig i farten, vilken liten sprätt säger jag. En sak gjorde jag tidigt klart för honom ut i fall att! "Du rör inte mina valpar" men han var så snäll och försiktig med dom så jag tror inte jag behövt förmanat honom.  Annars fann Eros en vän i Lazy som är nästan jämngammal och lika snabb, så jag lovar det var goldenrace på gården.

Lördag blev det ännu en varm het dag. Och det var så mycket som skulle hinnas med under dagen. Blodspår för Billy, markeringar på vatten och land samt lydnad. Senare på kvällen blev det lydnadsträning igen  varvat med grillning,  lite öl och vin. Det är ju sånt som hör till efter en lyckad dag säger de mina. Matte var så nöjd med att ha en egen privat tränare i Vegar. Det var mycket hon fick hjälp med nu ska vi se om hon lyckas överföra det till oss också! 

Vi njöt alla av den här helgen inte minst jag. Tänk att få vara tillsammans med mina valpar, Ally, Lazy och Billy en hel helg utan några andra krav. Det är hundliv på hög nivå det!!  Fast lite tokigheter visade jag allt upp emellanåt, går väl inte att va´ så duktigt strikt utan att få visa den riktiga Kimmen. Men om det berättar jag inte här. 
Helgen tog slut alldeles för fort och det var snart dags för hemfärd. Fast vi träffas ju snart igen när dom alla kommer och hälsar på hos oss........

Fick veta alldeles nyss att ultraljud på Millan visade att det fanns inga valpar. Synd, tycker jag, hon var en mysig tjej hade gärna sett att vi träffats igen. Även dom tvåbenta, men vem vet, säkert korsas våra vägar  återigen någonstans........... 

Bilder från helgen.   Kolla även in Solsvingens bilder här.


DM - sök i Mellerud.


Samkväm på Grums BK.
080528

                                 Long time ago!
Jag har inte kastat in handduken om nu någon  skulle tro det.. Det är bara så att min matte hon har inte tid att uppdatera åt mig. Vad gör man då? Jo, man väntar och väntar som den tålmodige kille man är och försöker komma ihåg vad som hänt dom här veckorna. Nån jäkla gång ska hon väl ha fem minuter över. (Kanske fikastunden kunde göras kortare en enda gång? Nehej, inte det!!!)

Jag har i vart fall varit på två tävlingar sen sist.. DM i sök som gick av stapeln i Mellerud. Gick väl inte sååå bra men fick ändå klättra upp på prispallen på en tredje plats. Kompisen Lisa med matte Nina smet förbi mig och tog andra platsen. Två mullehundar från Torsby BK  som placerade sig i årets DM är inte illa.

Sökhelgen i Grums är inte så mycket att orda om. Husse och jag var inte något riktigt team så han valde att bryta med mig i söket. Men vadå, alla har  väl en dålig dag ibland och nu var det min tur. Faktiskt första gången som vi bröt en tävling och jag har ju gjort några stycken nu.
Annars hade vi som vanligt en jättebra helg i Grums. Fint väder, god mat och som alltid alla trevliga två och fyrbenta vänner att umgås med. Vi tackar alla i sökgänget för ännu en trevlig helg trots att vi bröt tävlingen. 
Nu har vi bjudit in dom till Torsby, vi ska försöka att skapa samma välkomnande gemytlighet som vi får när vi är där.  (Förra gången blev inte så lyckat, nu gör vi om det med bättre resultat)! 


Eros - ligger inte på latsidan heller. Retrievertanterna tränar för fullt.. Sista gången var det mycket vattenapportering med lite kluriga uppgifter som Lotta fann ut. Eros löste dessa på ett föredömligt sätt. Hämtade alla dummies på vatten och levererade in till matte utan att skaka sig eller droppa. Hörs ut som du börjar bli en äkta "Vassrugg" även du lillbrorsan!!!

Till helgen åker vi äntligen  till Norge och hälsar på Trude, Vegar  och valparna på kennel Solsvingen. Det kommer några valpköpare dit samtidigt. Undrar om det är för att kolla på mig? Tror det, för matte har lagt ner mycket jobb på att försöka lära mig lite vett och etikett senaste tiden. Kanske du ändå skulle tänkt på det lite tidigare i mitt liv. Du vet ju lilla matte att jag är Kimmen den sociala i alla lägen. Så lägg du krut på något vettigare......!!!


Här var min fristad mellan passen.

Kontrollanter från försvarets hundenhet.
080515

 

                       Funktionskontroll  i en brännhet tallhed.
 Husse och jag begav oss tidigt söndag morgon mot Filipstad för att genomgå funktionskontroll för försvarsmaktshundar. Det visade sig snart att det skulle bli en mycket varm och solig dag på Brattforshedarna.  Direkt vi kom fram hämtades jag av Olle för transport till baslägret där alla hundarna skulle befinna sig mellan dom olika proven. Vart husse tog vägen den tiden har jag ingen aning om! Men när det var dags för testerna fick jag träffa honom igen. Proven började med ett spår på 1,5km med spårupptag från en patrullstig som jag skulle ta upp själv i koppel. När jag hade gjort det och spårat ca. 30 meter skulle jag ligga ned i 5 minuter innan spårselen kom på. Detta för att dom skulle se om jag tappade intresset för spåret, dom är allt dumma dom där tvåbenta. Utefter spåret fanns olika föremål som var av tyg, metall, plast och trä utplacerade.  Nu var jag verkligen laddad! Har inte gått spår på nästan ett halvår så ni kan förstå vad jag var lycklig att äntligen få ta mig an uppgiften. Spåret klarade jag av på 20min med alla föremålen med mig till slutet. Plus husses skavsår på ena handen. Det var två mycket svettiga, varma men nöjda killar som pustade ut efter spåret. Jag blev ensam om att lösa denna uppgiften. 
Men tro inte det var någon vila att få efter detta. Vi skulle nu skott provas medan vi låg i baslägret,  där misslyckades dom tvåbenta totalt med att skrämma oss. Jag och mina kompisar skakade på huvudena, oj vilket slöseri med krut!  Nu var det dags för vind och ljudmarkering. En stig på ca. 1km. skulle patrulleras av. Två vind figgar och en ljud figg var utplacerade efter stigen. Vind figgarna markerade jag bra sa dom gröna men ljud figgen missade jag. F*n sa husse men kom med en teori som vanligt. Efter att jag använt näsan hela dagen tar det tid att ställa om till att använda örat och att fokusera på den uppgiften, jag tror han har rätt, hoppas det eller så blev jag lomhörd av skotten. 

Matte, Eros, Gammelmatte och Mirran tillbringade dagen med Reducksvalparna. Det var funktionsbeskrivning på kullen. Ett gäng arbetsglada hundar som skötte beskrivningen på ett mycket bra vis. Tycker att jag med all rätt  kan sträcka extra på mig för ännu en kull arbetsvilliga, duktiga och snygga valpar. 


Ni har väl hört att Lillsprätt gjort bra ifrån sig än en gång i skogen. En varm solig dag, fixade han ännu ett första pris med HP. Duktigt gjort, lillebror, storebror är stolt!!! En gång till så.........

STORT GRATTIS!!!!! till Tia, Nova, Tara  Rebell, Heffa, Crespo och Zigge bus i Bowiekullen kennel Reducks som fyller 1-år idag. Hoppas ni alla får en bra dag med era tvåbenta. Fast det vet jag ju redan att ni får.....


                                                    foto: Johan Lång
Millan och Maja
080504

 

                                 Det är mycke´ nu!!!
Ja, nog har det hänt en hel del här hemma sen sist. Men för att börja från början så var det ju lillsprätt som för första gången var ute och visade framtassarna på lydnadsplan. Och se, det gick ju riktigt bra. Han visade upp en härlig attityd ute på planen tillsammans med en nååågot nervös matte hi,hi, hon lär sig aldrig. Platsen var en riktig rysare! Han fick en snygg afgantik bredvid sig med lång böljande päls som var som en hund utanpå den andra innan den la sig tillrätta. Eros tittade noga innan han hade aldrig sett en sån stor gracil hund förut och undrade vad nu detta var! Men han fixade platsen med högsta betyg låg blickstilla. Bra jobbat lillprinsen, storebror är stolt!!!

Fredag kom min nya dejt Millan tillsammans med Johan, Lena, Maja, Monica och Nisse. Vi fick  en mycket trevlig helg tillsammans med våra nya vänner. Eros fann också en ny kompis i Maja oj,oj, vad dom lekte tillsammans. Mästerfotografen Johan tog en hel hoper med kort ni kan kika på här:
Bilder 
Tack Johan för alla härliga bilder du tog!
Blev parning utan hängning kan man säga. Så nu är det bara att vänta och se vad ultraljud säger,  spännande värre...

Jag är kallad på funktionskontroll inom hemvärnet så dit ska husse och jag till helgen. Matte åker tillsammans med gammelmatte till Grums. Då ska mina valpar Reduckskullen funktionsbeskrivas av gammelmatte. 
I morgon är det retrivertanternas  träff igen. Då är det vatten och fågel på schemat.


Underbara bilder på Henrik och en av valpisarna på Solsvingen.

080427

 

                                           Ännu en vecka tillända!
Vi vill passa på och Tacka för alla gratulationer vi fått i vår gästbok. Jag efter min senaste söktävling och Eros efter avklarat anlagsprov och 1:a pris ökl.  viltspår. Tack, Tack, alla goa vänner för det. Ni ska veta det värmer såååå....
Tänk så fort tiden går när man har roligt! Och roligt har vi lillbrorsan och jag  tillsammans bara vi två och  med vår matte och husse. Det är alltid något kul på gång för oss fyrbenta,  vi får prova på en massa olika saker och visst är det bra med lite variation.

Igår fick Eros för första gången gå ett viltspår i öppen klass. Ett ordinarie fast prov som hölls av SSRK. i Kil . Och gissa om inte den lilla sprätten fixade detta hur bra som helst. Nu behövs bara två ettor till så kan även han kalla sig SVCh. Lite stolt är jag nog över lillbrorsan idag han är ju inte så gammal och erfaren ännu så det var riktigt bra jobbat anser jag. (som gammal ringräv i viltspår).
GRATTIS  säger vi till Daffy Eros pappa som tog ett 1:a pris idag.  Nu står det 2-2 mellan far och son. 
Så äntligen fick vi träffa Therese och Nicke igen som vi lärde känna för ett år sedan på Åland. Så kul, så kul men alldeles för kort stund enligt matte. Hon måste ändå ha hunnit med en hel del för jag vill lova munnen gick i  ett...!

Vi får hela tiden rapporter från kennel Solsvingen om mina och Allys valpar. Dom mår alla bra och växer för varje dag.Husse och jag är väldigt nöjda med dagen...
0804219

                                               "Vicken" helg!!!
Det började med att på fredag kom gammelmatte hit med Joy och Liv. Dom skulle bo här under helgen för gammelmatte skulle nånstans och funktionsbeskriva några valpkullar. Det får dom så gärna tjejer kan man aldrig få nog av. Vädret har ju varit toppen så det blev mycket utevistelse för oss på gården med spring och lek. .  
(Se bilder)
Tidigt, tidigt, lördagsmorgon väcker husse mig och säger vi ska på tävling. Förgrymmade husse, kunde du sagt igår! Nu är jag ju lite trött och loj efter gårdagens bus och vill ha det lugnt och skönt med tjejerna  idag. Men vi ska till skogen det är sök kläcker han ur sig efter en stund. "Jag är klar" ropar jag från ytterdörren där jag redan står färdig. Skynda dig husse så vi inte kommer för sent!

Samling vid klubben där husse som vanligt får startnummer 1. Så äntligen bär det av ut i skogen.
Jag är såå taggad. När vi kommer in på stigen får jag en figge i näsan med en gång. Tar inte lång stund innan första figgen som låg i en låda är  återfunnen. Nästa ligger på 200m och där är inte heller några problem. Sen var det tomt länge. Tar tillfället i akt och tar mig ett bad när inte husse ser.  Men domarna hade hökögon dom såg mig naturligtvis. Neddrag på poängen olovligt bad samt några grunda slag. Men lydig var jag, jag flög upp ur vattnet när husse kallade berättade dom efter vi kommit till slutet.  Va f*n, säger jag finns den retriever som inte skulle gjort samma som jag? Men såna är reglerna det är bara att gilla läget som husse sa. Betyget blev 8 - 8,5 fann ju sista figgen på nästan 300m också så klart. 
Dags för uppletande tappade en poäng för jag råkade slå en drill vart ju nödig efter badet. Det blev
9 - 9. Lydnaden slutade på  ett snitt på 251p. 
Har funderat mycket på om jag avstått plurret och försökt hålla mig från att pinka - ja, då har ju resultatet varit ännu bättre men  544 certpoäng är inte fy skam, som träningskompisen sa till husse.
Husse var så himla nöjd med mig idag och det är det enda som betyder nåt för mig!

För att toppa helgen riktigt fick jag idag vetskap om att sju ljuvliga valpar fötts på kennel Solsvingen. Sex piger och en gutt. Detta var verkligen min helg!!!


Far och son lite trötta efter en heldag tillsammans.

 

                        Eros pappa Daffy på besök.           
Idag har  kusin Daffy tillika Eros pappa med matte Lena varit på besök här hos oss. Vi har haft en härlig dag med lite olika aktiviteter. Först skulle Daffy gå ett anlag i viltspår det fixade han ju galant som den bruks spårchampion han är. Efter det åkte vi till klubben för att träna lydnad tillsammans. Lena ville ju gärna se Eros i lite arbete så han fick visa upp lite av vad han lärt sig. 
Men först började vi med en platsliggning, sex hundar var med på den. Sen blev Eros kommenderad i Lkl.1 av Alf som hade Diva sittandes bredvid sig under tiden men det bekom inte Lillen det minsta. Han genomförde programmet med full koncentration på matte. Duktig pojke! Applåder fick han och Lena som ju är domare i lydnad och bruks gav Eros mycket ros för hans fina lydnad. Matte var så stolt och glad över lillkillen idag.
Nu var det Daffy och jag som skulle testa av några moment ur elitklassen. Rutan, vittring och apporteringsdirigering. Kul och träna med en Vassruggare det händer inte så ofta minsann brukar mest bli brukshundar och jag. En jättetrevlig dag tillsammans hade vi. 
Tack, Lena för att ni kom! Detta gör vi om.       Kolla på bilder här.

Under veckan har Eros fått lite apporteringsträning. Denna gången med fågel. Märks att han blivit äldre för nu var det ingen tvekan vart man ska med pippi. Det var full fart in till matte, innan har han ju gärna velat behålla pippi en stund för sig själv. 
Ett sökpass på lördag har också hunnits med. I ett riktigt skitväder enligt dom tvåbenta, regn och åter regn men vi fyrbenta trivdes som fisken i vattnet förstås.
Till helgen ska Eros mamma Joy och storasyster Liv bo hos oss några dar. 
Då vill jag lova det blir high life här hemma. Återkommer!


Fick den här underbara bilden på min duktiga dotter Sarek idag.
Tack för den Catherine!
080406

 

                          Våren är här!
Ja, i varje fall tycker husse och matte det! Det var strålande väder när vi vaknade, så det blev full fart direkt här hemma. På matte, husse var väl så där lagom intresserad. Men matte har fått till en bra lydnad även på husse så snart fick hon fart på han med.  Sommarmöbler skulle fram på altanen och det skulle krattas och planteras lite blommor. Till slut tyckte matte det var dags för en fika utomhus. Det var då regnet började. Jösses, vad det var roligt att lyssna på matte då, visste inte att hon kunde så många "okända" ord!
Jaja, hon lugnade ner sig till slut och det bestämdes att  vi skulle använda fortsättningen av den regniga dagen till att träna lydnad. Och lydnad vart det, hela eftermiddagen. Schäfertjejerna vi och så dök Margot från Årjäng upp en stund innan hon skulle vidare. Jag fick en genomgång i brukslydnaden är snart dags för söktävling. Det eviga momentet framåtsändande traglades och då kom det till många diskussioner mellan dom tvåbenta. Nu glömde dom totalt att det var vi som skulle tränas. Husse gillar ju att diskutera så det var åtskilliga varv runt plan jag hann med innan det var var dags för fortsatt träning. 
Eros kämpar på med ettans moment. Såg jättebra ut idag, den enda missen han gjorde var att han spratt upp på platsliggningen. Då ploppade det ut några såna "okända" ord från matte igen. Men matte gick fram och lade ner han igen och banne mig då låg han. Tyckte jag hörde att hon var lite barsk på han också. Hon har nog inte släppt förmiddagens dåliga tajming än tänkte jag. Bäst att passa sig! En lång eftermiddag blev det innan vi var hemma igen blöta, trötta men oändligt nöjda med dagen. Det blev sen en skön kväll för alla framför brasan.

Dom apporterande retrivertanterna träffas fortfarande kontinuerligt och tränar. I onsdags var det dags igen. Då var jag med och tittade och dom är riktigt duktiga. Blir säkert start för någon av dem framöver här i höst kanske. Matte har även anmält till jaktinternat med Eros i slutet på maj.  
Till helgen kommer brukskompisen tillika Eros pappa Daffy med matte Lena hit på besök. Ska verkligen bli kul att träffa dom igen. Då får vi se vad dom tvåbenta hittar på för hyss till oss.


Kommer ni någon gång?
080330

 

                                                Lugn vecka!
Vi har haft en lugn vecka Eros och jag. Onsdag var matte och husse lediga. Solen sken så ryggsäcken packades för en lång härlig promenad i skogen bakom vårt hus och då måste det ju till lite fika m.m.


Morgonsamling..

Vi hade även "tur" med vädret!

 

                                      Sökläger.
Jaha, då var man hemma igen efter vårt sökläger i Grums. Vi har haft det såå bra! Anlände till Grums fredag och blev som vanligt varmt välkomna av våra vänner där. Fredag blev lite av vilodag. Men lördag morgon samlades alla för genomgång och uppdelning i två grupper. Många olika hundar var det med. Bl.a. flattar, schäfrar, kelpie  beardis, bordercollie och så golden. Ung tolv ekipage tror jag det var med. Vi var tillsammans med mina valpar Tia och Crespo. Heffa hamnade i den andra gruppen. Så honom såg vi inte så mycket av tyvärr. Men hörde av dom andra att han  skött sig bra. Det var två sökrutor iordningställda. En var lite lättare inte så kuperad den andra svårare med berg att klättra i. Vi körde två pass per dag med lunch  emellan. 
Jag gjorde bra ifrån mig på lördag. Riktigt lydig inga rusningar utan lyssnade snällt när husse kallade in mig tillbaka till stigen. Eros var duktig även han, han är så förbannat snabb så figgen hinner nästan inte se när han tar rullen för att lika snabbt komma in tillbaka till matte för avlämning.

Lördag kväll var det påskbuffé  för dom tvåbenta. Även för fyrbenta men den intogs i husvagnen. Dom hade riktigt trevligt för vi kunde höra glada skratt och sång från klubbstugan där vi låg och myste i vagnen och var så där skönt trötta efter dagen. 

Söndag morgon var det samling åter igen kl. 10. Då var det indelning i nya grupper. Vi körde sök på förmiddagen och uppletande på eftermiddagen. Även idag gick det bra på söket. Jag fick en figge dold i en låda nästan högst upp på berget. Löste uppgiften och gick igång med skallet, men jag vill lova att jag fick skälla länge innan husse dök upp lätt andfådd. Han behöver komma igång med konditionsträningen riktigt ordentligt han. 
Gjorde ett bra uppl. fann snabbt föremålen men shit lite tugg blev det allt så det måste tränas  på sa husse. Eros var snabb även här. Fyra föremål kom in i en rasande fart men lite för mycket tugg samt lite bättre avlämningar är önskvärt. Men med mera träning tror jag han kommer att bli duktig.
Roligt att se många andra hundar som hade kommit olika långt. Alla var så duktiga och bjöd verkligen till och jobbade så bra. 
Det blev verkligen ett lyckat läger och dom tvåbenta gjorde upp att detta ska bli en tradition.  Räkna med oss då!      
                    
                         Kolla in lite bilder här


Nog syns det att vi har haft en bra dag.

                                              Besök av tre tjejer från Norge.
Nästan alltid är det roligt att vara Kim. Som den här helgen när vi fick besök av Elisabeth och hennes två härliga tjejer Tikka och Smula från Norge, Denna gången var det enbart för min skull dom kom. Elisabeth hade sett min hemsida och blivit förtjust över vad hon såg. Därför tog hon kontakt med husse och matte för att bekanta sig lite mer med oss. Trevligt tyckte vi, alltid roligt att träffa likasinnade goldenfantaster. När dom kom intogs lunch på Toria värdshus. Senare åkte vi vidare till klubben för att ta en promenad. Efter det blev det en hel del lek speciellt mellan Eros och Smula. Smula är bara ett och ett halvt år gammal så Eros var inte sen att inbjuda henne i lekens virvlar. Lite lydnad hann vi med nu när vi ändå var på plats. Efter det åkte vi hem, dags för fika och mera prat så klart. Hemma racade vi en stund till ute på gården innan vi blev trötta och nöjda. Då gick vi alla in för lite vila. 
En kul dag med fina tjejer visst är det roligt att vara Kim då och Eros. Eros börjar förstå mer och mer att det motsatta könet ska man uppvakta allt man kan. För ibland har man tur och kan få till en dejt.

Nu är det snart dags för husvagnspremiär. Långfredag styr vi kosan mot Grums BK för att vara med i deras sökläger över påsk. Dit kommer även Reducksvalparna Tia, Crespo och Heffa och många många andra.  Vi ser fram mot helgen och tackar sökgänget i Grums för deras inbjudan.

Idag har det varit ett underbart vårväder. Så när husse for på möte åkte vi till klubben. Det blev inte så mycket träning utan dom tvåbenta satt mest och fikade, tjattrade och njöt av solen. När nu ingen hade tid med mig fick jag ta saken i egna tassar. Passade på att gräva årets första grop under altanen. (kan va bra att ha när det kommer varmare tider).
                         En bra kille reder sig alltid själv är mitt nya motto!!!!


Jösses, var det inte lydnad vi skulle träna Nina?

Vad håller ni på med Susanne?

 

                                                   Två dagars kurs.
Här råder ingen vila om ni tror det. Vi har nyss kommit hem efter 2-dagars intensivt kursande. Maria Hagström har varit här och hållit kurs för elit ekipagen i bruks och lydnad. Vilken tjej alltså! "Kanon" var omdömet både från två och fyrbenta. Tror hon bokades på en ny kurs till hösten.
Åtta entusiastiska tjejer och en kille husses mentor Alf  mötte upp på klubben tisdag  morgon. Husse skulle varit med men jobbet kallade. 
Första dagen skulle vi tillbringa ute på klubbens appellplan nästa dag var ett ridhus bokat för då hade det utlovats rikligt med regn. Ekipagen delades in i två olika grupper. En för lydnad och en för bruks. Alla utom jag då! Matte skulle naturligtvis vara med i bägge. Varför är inte hon som alla andra? Jag undrar bara! Så det blev att ena dagen var vikt för lydnad och andra för bruksen.
Matte hade bestämt att vi skulle ha hjälp med vittringen och dirigeringsapporteringen. Så det var det som vi lade mest krut på första dagen. Faktiskt efter Maria´s hjälp där så lyckades vi få till bägge momenten riktigt bra.
Eros fick förstås vara med han också. Efter att matte visat en stund vart han kommit i lydnaden sa Maria: "Den hunden vill jag ha"! Gissa om matte var stolt och glad! Ett bra betyg till lillsprätt.

Nästa dag var vi ridhuset.  När det var min tur första gången var det Alf som skulle drilla mig. Fritt följ, kryp och tungapporten skulle vi träna på. Här kom Maria´s beröm till mig. En mycket arbetsvillig hund med en härlig attityd till föraren. Ni ska veta att det fanns mycket godis i butiken! Men idag ignorerade jag det totalt. Tungapporten blev mitt paradnummer. Full galopp ut och galopp in tillbaka med en mycket snygg ingång som Maria så trevligt påpekade. 

Matte och jag tränade fritt följ med störning. Folk gick runt omkring oss och prasslade i påsar med godis och försökte lura mig till sig. Tji fick dom, nu var det bara matte som gällde. Fick även ett sitt, sitt  kvar. Varefter  matte gick därifrån. Nu försökte dom andra på alla vis få mig att resa mig, lägga mig osv. Nej, den fällan gick jag inte heller på jag sitter här jag, tills matte säger annat. Stönig kan jag va om jag vill.

Ibland funderar jag på om matte aldrig lär sig något på alla kurser vi går. Varför så många kurser annars? Finns det så många olika sätt att lära mig dom olika momenten? Men detta säger jag aldrig högt så hon hör, för det är ju faktiskt kul med kurs.
Två härliga dagar med kompisar fick vi Eros och jag. Nu blir det en tidig kväll och helt säker kommer vi båda att drömma om dom här två dagarna.


Sex av Liv och Odin´s valpar.


Underbara gammelmatte här med Mir instruerar nya
 små "Vassruggar" i apportering.

080312

 

                                       Valpträff!
 Vi har tillbringat dagen hos gammelmatte. Det var dags för Liv´s och Odin´s valpar att komma på första träffen. En samling härliga 4-månaders valpar dök upp.  Så kul att träffa nya "Vassrugge" ägare. En del nya ansikten och några gamla. Vi hälsar alla Välkommen in i Vassruggegänget.
Vi var där för att bistå gammelmatte lite, men även för att det alltid är roligt att se andra valpar och deras beteenden. .Valparna fick prova på dummys och fågel och det gick precis så som det ska när man är endast 4-mån. När dom små vilade var det dags för matte och Eros att visa hur långt dom kommit i sin träning. Även Mir som ju är lite äldre visade hur deras träning framskridit.
Ett litet sök, nej apport och markeringar var uppgiften idag.  Bägge var duktiga med att komma in med dummys det var heller  inget pip eller gnäll när den andra jobbade.

Eros och matte visade lite hur dom tränar lydnad. Det var nu jag gick bakom bilen och lade mig ville inte se. Milda makter tänkte jag, fattar inte människan att hon gör bort sig om hon ska visa med Eros alldeles framför gruppen med folk.  Gå in i skogen för sjutton, långt, han kommer att   springa och hälsa på alla som står där och strunta totalt i vad du säger. ( finns någonstans att jag gjorde så när jag var liten, han kan ju inte va annorlunda) Så jag låg där bakom bilen, blundade, väntade att få höra Eros dansa  omkring bland alla som såg på.
En lång stund gick och ingen Eros dök upp. Plötsligt hördes applåder. Varför tänkte jag, är han duktig eller har han stuckit? 

Men det bekom tydligen inte lillsprätt det minsta att det stod så många så nära. Han gick linförighet, gjorde stegförflyttningar,  inkallning, ett läggande under gång ett ställande och apporterade en träapport. Allt detta med fullt focus på matte. Måste erkänna att det var bra gjort av lillsprätt, med så många nya störningar i dag. 

Jag fick minsann vara med en stund och visa lite sök - matte hade gömt sig inne på ett utedass i skogen, där fann jag henne snabbt och skallade så det rungade i trädkronorna. 

Mycket hundprat, fika och korvgrillning bland dom tvåbenta. Nästa träff blir om sex veckor, hoppas att vi kan vara med igen för att se valparnas framsteg. 


På kvällen när vi kom hem fick husse ett telefonsamtal. Det handlade om ett eftersök på lodjur (göpa) tillsammans med två eftersöks hundar ( rovdjurshundar) nedresta från Dalarna. Intressant tyckte husse det har vi aldrig varit med på förut. Tidigt söndag morgon reste vi iväg för att försöka hjälpa till. Eftersöket lyckades bra till allas glädje.Eros 

080302

 

                                               Diverse träning!
Om jag finge bestämma skulle all träning förläggas till skogen. Jisses, vad kul träningen är som sker där. Spår, uppletande och sök.  Jag älskar skogen med alla dess möjligheter. Fast för att inte göra matte ledsen det kan ju vara kul på plan också beror på lite vad man gör. Nu fick ju matte lite nytändning igen av alla tips från Vegar. Så träningen i söndags var riktigt spännande mycket nytt,  Det gällde verkligen att vara uppmärksam och jobba lite extra för att få den åtråvärda belöningen. Känns som detta kan ge resultat i mattes och min träning i elitlydnaden. Hoppas kan man ju alltid!
  Efter lydnaden på klubben fortsatte vi till skogen där blev det sök både för mig och Eros. Jag fick flera tomslag i dag och lydig som jag är kom jag direkt tillbaka när husse kallade på mig. Detta är vad jag behöver mycket av att lyssna på husse när han kallar in mig. Vill ju så gärna hitta figgen jag!  Men det går bättre och bättre för varje träning vi gör.
Eros gjorde ett bra jobb i dag. Han gör fina framslag och när han finner en figge är det bara rullen han fokuserar på för att sen snabbt komma in till matte. Lilla ivriga pirayan håller på att bli en stor duktig kille.

Vi har också haft träff med retrivertanterna igen. En hade förhinder så dom blev bara två. Eros har gjort stora framsteg på några veckor. Passiviteten fungerar nästan till hundra nu. Sällan några pip utan sitter tyst och tittar på när andra jobbar. Idag tränades nej apport. En dummys lades ut och Eros skickades, matte slängde en dummy framför sig en bit ut. Men Eros gav den bara en blick och fortsatte förbi rakt fram till matte för att lämna av.  Bra jobbat av lillkillen!  Även stoppsignal fick han pröva på. Nema problema! Direkt matte blåste stannade han upp och frågade vad vill du? 

Sen var det markeringar. Ulla och Mir agerade kastare. Tre markeringar med förflyttning bakåt efter varje markering.. Eros är en duktig markör och nonchalerade totalt att Ulla och Mir stod kvar, slängde en blick som sa:  "Vad gör ni här?" sen snabbt in till matte. 
Matte var så glad och stolt över lillsprätt idag. Med all rätt, tycker han skötte sig jättebra.

Nu var det fikadags hemma på altanen. Då fick Eros jag Mir och Liv busa av oss lite tillsammans. (Joysan löpte) Men fortfarande kan man se vilken respekt Eros har för Liv. Han till och med gör stora lovar för att komma förbi henne. Det betyder ju att han kan vårt språk, fast vad jag säger skiter han fullkomligt i fortfarande...


Söta, söta Ally

Det förnöjsamma paret...
080227

                                          Dejten med Ally!
Nu har vi haft besök från Norge och kennel Solsvingen. Det var Trude, Vegar, Ally så klart, Punky och Billy.  Matte var lite nervös innan. Hur ska det gå! Kommer det att fungera mellan Kim o Ally? Hur är ägarna, kommer  dom att gilla Kimmen och oss? Detta är så typiskt matte hela tiden oroa sig i förväg. När dom äntligen kom gick vi in och började med en kopp kaffe. Sen skulle ni hört, det pratades och pratades så det var nästan att det glömdes bort att det var en parning på gång.
Äntligen gick vi ut och Ally hämtades ur bilen. Oj,oj,oj, vad glad jag blev! Jag är ju lite framfusig av mig så jag gjorde ett försök med en gång. Men Ally ville retas lite först, så det vart lite lek och spring. Efter ung. en timma kom första parningen till. 
Nästa dag var det inga problem, då behövdes inget förspel, parningen satt där innan någon hann reagera. Ally är en alert, snygg och slimmad tjej , så det var inte svårt att bli förälskad där inte. Nu hoppas vi på många underbara små guldklimpar ska komma till världen hemma hos Trude och Vegar. 

På kvällen var ridhuset bokat för träning så vi for dit. Vegar ville gärna träna med Billy för dom ska tävla till helgen i eliten. Ally och jag var inte med på träningen vi vilade efter vårt kärleksmöte. Däremot fick Eros visa lite hur långt han kommit. Han fick många lovord av Vegar och Trude. Så matte har nog lyckats med sprätten så långt. 
När alla tränat färdigt som ska tävla till helgen var det Billy´s tur. Vilken uppvisning husse och han bjöd på. Trots löptikar i hans flock( Punky löpte även hon) gjorde han en fenomenal lydnad, fria följet var så perfekt så det går inte att säga måste ses. Dom andra momenten genomfördes med en precision och fart så det finns inte maken till. Efter träningen med Billy haglade frågorna över Vegar från dom som sett på. Han   svarade på alla deras frågor och demonstrerade med olika hundar. Tror alla var nöjda med hjälpen dom fick.

Två underbara människor har vi lärt känna. Även fått mycket hjälp i vår fortsatta träning. Trude och Vegar är ju så lyckligt lottade att dom har hundträning som yrke. De driver egen hundskola i Norge.
Nordby´s Hundesenter. 
Detta var första gången vi träffades men absolut inte sista, det var vi alla eniga om. Favoritbilder från Attigårdens läger 2007
Erik lillhusse till Kims son Bamse

080221

 

       Nu börjar det likna nåt!
Äntligen har jag fått stopp på matte vid datorn så jag kan blogga lite igen. Var ju ett tag sen sist. Det är väl inga stora nyheter jag har att komma med bara lite händelser från vårt dagliga hundliv. 
Retrievertanterna har haft träff igen. Jag var inte med men matte berättade att Eros skött sig bättre denna gången. Det var en hel del passivitet som tränats, en hund jobbar medans andra tittar på, och det hade Eros fixat bra. Nog så viktigt men oj så tråkigt  fast jag har aldrig haft problem med det. Är man en FM - hund så måste man kunna det när man befinner sig i baslägret annars får man respass på direkten.

Godisbutiken har vi också besökt några gånger. Matte är fortfarande lika bestämd angående tävlingen. Kanske tur det, för banne mig, tror inte att jag skulle klara ett helt program i eliten utan att smaka lite. Och då får man ju skämmas stora killen som man ju är nu. Utomhussäsongen startar snart och då blir det min tur igen...
Eros den sprätten han fixar att va där utan att provsmaka. Han har blivit körd i Lkl.1 några gånger och det ser riktigt bra ut. Platsliggning två min med andra hundar har han inga problem med, men jösses vad svansen går, det blir en stor grop bakom där han legat. .Nu ska  det bli spännande att se när matte bestämmer att han ska ut i sin första tävling.

Husse och jag har ju varit på FM - övning till Sunne. Där fick vi ett eget uppdrag. Vi skulle finna två ungdomar som gått vilse i ett skogsområde  De sa till husse att han inte fick släppa mig på frisök (shit) för de kunde bli rädda om jag fann dem och började skälla. Ok, så var det dags! Vi kördes ut till en vändplats på en skogs väg. Vi fick en karta där det var utmärkt en patrullstig eller som en ledstång som var ca 1 km lång. När jag startade fick jag kommandot att det var vind och ljud markeringar som skulle leda oss till dom försvunna.  Under resans gång fann jag det ena föremålet efter det andra, konstigt för vi var ju inte ute och spårade trodde husse? Det som han inte visste var att det var det jag gjort en lång tid. Efter ca: 1 timma och 5 mystiska föremål  började jag småpipa, då sa husse att nu släpper jag dig Kim bära eller brista. Det visade sig att det var ett bra beslut för efter några minuter fann jag ungdomarna ihopkrupna i en bergsskreva huttrande för det var ju 10 grader kallt i dag. Sen fick vi transportera dom till en värmande brasa med korv och kolbullar. Än en gång en givande dag och en bra och realistisk övning.           

Nu har vi något mer att se fram emot söklägret på Grums BK som vi blivit inbjudna till i påsk. Då packar vi husvagnen och far ner och träffar alla våra goa kompisar igen.

På måndag  kommer norska Ally hit för en dejt med mig. Spännande värre, hoppas, hoppas att hon gillar mig!! En sak är säker Eros får hålla sig borta då. Har nog sett att han börjar bli intresserad av "fruntimmer" och en sån charmör som han är vet man aldrig vad som skulle kunna hända. Nej, nu har jag inte tid längre. Bad och allmän översyn står på schemat. Man måste ju se proper ut när man får besök av tipser fra Norge. 


Safira o Eros


Italienskan Mir med fin avlämning hos Ulla.
080130

 

                                                 Apporteringsträning!
Matte, Lotta och gammelmatte skulle träna tillsammans. Ja, vad hände, när vi vaknade snöade det rejält och marken var täckt med ett tjockt snötäcke.. Men det stoppade inte dessa entusiastiska retrievertanter inte. Träning var bestämt och träning blev det. 
Matte tyckte det skulle bli så roligt att få visa vad Eros lärt sig nu när gammelmatte skulle komma också. Först skulle det tränas ett fältsök efter det markeringar. Nu skärper du till dig när gammelmatte är här sa jag till Eros, så vi slipper skämmas.   Vad tror ni den lilla sprätten gör då? Struntade totalt i vad jag sa,  matte lyssnade han heller inte på! Tyckte synd om henne, jag vet ju att han kan, men nu skulle det demonstreras och inte komma in direkt när han fann en dummy. Sprang vidare med dummyn i mun och letade efter fler, bytte från grön, blå till röd då var han tydligen nöjd och kom in  och lämnade av. 
Hmmm... inte mycket mer att orda om egentligen, men nog ska jag ta ett snack med honom när inte matte är med.. 
Naturligtvis är han fortfarande i en period  när det ska trotsas och jävlas riktigt ordentligt. Vänta du bara sa jag tröstande till matte  tills han vuxit till sig, då ska du verkligen få se vad du har i snöret.. (jag har noga iakttagit lillsprätt i många olika situationer och sett att han har stor potential i mångt och mycket) 
Italienskan Mir var riktigt duktig idag och Lotta´s Safira och Olle visade hur det ska se ut när man är klar att gå ut på prov.
När alla var klara fattades det en dummy. Efter att alla letat efter den utan framgång sa husse! Din tur, hämta in dummyn du! Det var inte så lätt för det luktade ju mycket där det legat dummys innan. Men till slut hittade jag den gömd under snön och med stolt svans levererade jag in den till dom tvåbenta med orden: Är det den här ni letar efter!!!
Duktig Kimmen,  tur vi har dig sa matte..

Efter den obligatoriska fikapausen åkte gammelmatte hem. Men för Eros, Safira och Olle fortsatte träningen. Nu lyssnade Eros bättre på matte och gjorde faktiskt några bra linjetag med godkända avlämningar. Lotta tipsade matte hur hon skulle fortsätta träningen till nästa träff..
Efter träningens slut tyckte matte att Eros och Safira kunde få lov och rejsa lite. Det är väl ok, sa Lotta,  kliniken är ju öppen! Vad hon menade med det, har jag fortfarande ingen aaaning om...?

Nu är det två veckor till nästa gång retrievertanterna ska träffas och nu jäklar ska Eros få det hett om öronen...!??


Två helmysiga bröder i första snön..

080108

                                         Då kom snön!
Helgen som gick skulle vi tränat viltspår Eros och jag var det bestämt. Det vart inget med det, snön vräkte ner, typiskt av husse och matte alltid  för sent ute. Och Eros som snart är nog gammal för ett anlagsspår. Han får nog vänta med det till det blir vår igen skulle jag tro. 
Efter denna missbedömningen av väderläget var det som luften gick ur dom tvåbenta, helt plötsligt fanns det inget annat att göra. 
Det blev en helg med bara promenader, lek och totalt kravlöst på allt vad träning heter. Jätteskönt kan tänkas, men efter ett tag tråkigt man vill ju gärna prestera också. Det är klart Eros tränas ju lite hela tiden. Nu är det avlämningar hos matte (vad vad det jag sa!) som ligger högst på listan. Fast nu när ingen annan är med kommer den lilla sprätten in som ett jehuj med dummisarna. Endera jävlas han med matte eller så försvann trotsåldern otroligt fort, jag vill nog avvakta och se lite mer först innan jag tror på mirakel.

Så har vi Tilda som inte vill berätta om hon har några valpar i magen.  Ultraljud visade inga.  Men enligt vet.  är hon med valpar. Sent ultraljud kan luras säger dom. Ja, vem vet, norrländskor gillar tydligen att överraska!! 
Sen har jag ju en träningsträff med Reducksvalparna att se fram emot. Oerhört kul att träffa några av dem igen och se hur dom har utvecklas.  


Känguru? Nej, en av mina underbara valpar
 Reducks Tia!


Hmmm.... vad ska jag nu hitta på

080102

 

                                                    Året 2008!!!
Nu går vi ett nytt år till mötes med många nya skojiga utmaningar.  En liten tillbakablick på 2007 och vad som hände då var att:

Jag blev pappa till tre underbara valpkullar! Kennel Gyllene Mix kullen där det blev sex st. Kennel Pathfinder två tikar och Kennel Reducks med sju valpar. Nu väntar vi i spänning på att Attigårdens Tilda ska tala om att det blir  valpar i slutet av januari.
Jag blev utsedd till Årets Viltspårchampion i Goldenklubben för tredje året i rad.
Jag blev uppflyttad till elit bruksspår. Startade i eliten med certpoäng.
Godkänd i elit sök.
Gjorde debut i elit lydnad med ett tredje pris.
Var till Finland och tävlade i finska elit  jaktspår med ett hedrande andra pris och tredje bästa hund.
Sist men inte minst jag fick äntligen en älskad lillebror Vassruggens Ulv Uggesson (Eros) som kom hem i slutet av juni.
Det var ett spännande och roligt år 2007. Nu hoppas vi att 2008 blir ett minst lika bra år om inte snäppet bättre. Då det är dags för Eros att komma ut och visa att en "Vassruggare"  inte är att leka med.

Nyårskvällen firades hemma med goda vänner och god mat, även för Eros och mig. 
Dagen innan var vi ute många timmar det hann att bli riktigt mörkt innan vi avslutade dagens övningar. Vi var sju hundar som alla hade olika aktiviteter för sig.  Jag höll mig till bruksen medan Eros fick ett pass i jaktapportering. Jag skrattade gott åt Eros nu är han verkligen i trotsåldern riktigt. Han var så duktig med att finna dummisarna på direkten men att komma tillbaka till matte var inte lika viktigt idag. Han sprang runt med dummisen i mun och riktigt pekade finger åt henne.
Matte blev helt förtvivlad. Varför gör han så? Det har han aldrig gjort förr! Att inte människan lär sig någon gång, hon vet ju så väl att detta kommer en gång i uppväxten att det trotsas och prövas hur långt man kan gå. Det är ju inte första hunden hon tränar med.  Så gjorde jag med, detta är inget ovanligt beteende alls i hundvärlden.

  Nej då, nu avbröts all apportering bums och fikakorgen skulle fram. Nu skulle detta hemska diskuteras  med Lotta över en kopp kaffe.  Hon är för go matte riktigt häftigt att lyssna på  hennes förtvivlan när det inte blir som hon tänkt sig. Utvecklingen  mellan matte och Eros ska bli spännande att följa.  Att det blir en uppföljning av detta är jag nog ganska säker på, för jag kan min matte nu......

  Här kan ni läsa om tidigare års Blogg