hem

nyheter

galleri

kim

eros

kimsblogg

kompisar

valpkullar

valpar

minnas

länkar

 

 


 Läs om alla våra äventyr och upptåg i vår 
Blogg.


Vi kommer aldrig glömma Dig!
Du finns för alltid kvar i våra hjärtan!
SOV GOTT WIZA!!


5/2 - 2013
 

Anno 2013..    
Nytt år och nya möjligheter.
Ska försöka tänka tillbaka i tiden och komma ihåg vad som hänt om det nu har hänt nåt av betydelse.
Jo, visst har det det! Jag har blivit pappa igen till sju illbattingar uppe i Sundsvall hos Attigårdens kennel. De föddes 18:e okt så nu kan jag tänka mig är det ös under sulorna på dessa. Två vet jag var jag har än så länge. Mimmi fick bo kvar hos mamma Meja o matte Mari. Figge bor hos Åsa med familj där Kimmen/Jr fanns innan han så tragiskt gick bort.Figge har två storebröder Ridde och Affe som jag är morfar till.
Till sommaren åker vi dit och är med på årets stora läger för Attigårdare. Då får vi säkert träffa alla sju. Kanske någon från min första kull med Frida  är där också. De blir  sju år i år.. Så himla roligt det skulle va!

I slutet på januari hände det som inte ska få hända. Reducks Wiza fick somna in efter att ha fått en obotlig sjukdom. Vi är så ledsna och tänker mycket på matte Jessica med familj som saknar sin lilla underbara Wiza så mycket.

Annars har vintern varit rätt så behaglig inte så kallt o inte så mycket snö.. Men igår ramlade det ner i massor så husse fick ut med fyrhjulingen o ploga upp plan åt matte på baksidan. matte o husse har "sportlov" så de är hemma tillsammans för en gångs skull. Är så roligt för det blir många skogspromenader där det är fritt fram o springa  hur mycket vi vill.
Matte o Eros tränar ju med lakritsremmarna då och då.
Lydnadsgänget håller till i ridhuset.
Har säkert hänt en massa mer saker som jag inte minns här och nu.
Lite oftare med uppdatering så ska det väl inte vara några problem men det är ju detta Facebook som allt rapporteras i nu förtiden.
Tycker det är tråkigt jag men käringen vill gärna plita ner några rader där då och då.
Det går så fort säger hon!
Snart är det vår!Tillbaka igen!
Efter ett låååångt uppehåll har vi lyckats få käringen att sätta sig vid tangentbordet igen..
Sommaren har varit bra tycker vi. Många turer med husvagnen och det gillar vi fyrbenta... En längre tur till Dalarna där vi campade på en fin plats nära till skogen och långa promenader sen hade vi sjön alldeles nedanför vår vagn. Så där fick fina dagar..
Minns inte vad vi gjort annars i sommar. Haft flera besök av mina valpar, det är alltid lika roligt.
Några prov för sprätten med varierande resultat. Matte har inte varit riktigt motiverad för träning och tävling på ett tag.

Jag o husse var på stor militärövning  i fyra dagar. Dessa fyra dagar var de varmaste på hela sommaren så lite jobbigt var det. Men jag skötte mig skit bra och fick många fina lovord.
Nu har mitt konto spätts på igen så nu kanske det är dags köpa in lite goa ben också. Jodå, köper några till Sprätten med. Jag har även varit på funktionskontroll  som jag fixade utan problem.. Så gubben är fortfarande med i laget..

Några veckor sen fick jag dambesök igen. En snygg och mycket  härlig tjej från Attigårdens kennel. Hon heter Golden Mighty Miracle allmänt kallad Meja.
Så håll nu tummarna att det i mitten på okt. kommer ett gäng söta små valpar till världen. Vet att det är några som ivrigt väntar såå....

Blir inget långt inlägg men man får vara glad för det lilla. Tack matte för att du tog dig tid!
Snart åker vi på årets kennelläger hos Reducks.
Det ser vi alla fram emot!
Önskar er alla en fin höst!!
P.s. Har fått veta att Meja är dräktig. Mycket liv visade ultraljudet. Yipeee vad jäkla kul!!!


Grattis Kim på 9-årsdagen.

Nio år!!
Idag är det min födelsedag. Jag fyller nästan pensionär? Hela 9 år!
Tänk vad tiden gått fort men ändå inte så jäkla mycket jag hunnit med under mina 9 år.
Jag ska försöka mig på en liten tillbakablick om mitt liv.

Det började hos gammelmatte (Ulla) där jag bodde tills jag var 8veckor. Mina nya ägare matte o husse kom och hälsade på några ggr och jag förstod snart att där ska jag bo. Tack gammelmatte att du lät mig flytta dit! Jag har älskat dem från första stund och de mig (tror jag)..
Jag har varit med om otroligt mycket roligt i mitt liv.
Snabbt som attan körde husse upp mig till Svensk o Norsk Viltspårchampion. jag blev årets viltspårgolden tre ggr i rad i Goldenklubben var även med på SM.
Är aukturiserad eftersökhund på björn och klövvilt. Det är otaliga ggr jag och husse spårat upp skadade älgar och rådjur så man kunnat avliva dem så de sluppit från allt lidande. Några gånger har vi  även varit ute och spårat eller skrämt på björn också. Så jag har gjort många bra samhällsnyttiga insatser.

Vi tre års ålder blev jag Tjänstehund i Försvarsmakten. Det var en lång utbildning som husse och jag avslutade med certprov i två dagar.
Efter detta har vi varit ute på uppdrag många gånger. Smugit i skogarna med fienden runtomkring oss.
Skönhetsutställning for matte iväg på med mig och banne mig jag var snygg så det räckte till 1:a pris.

Tävlingshunden Kim:
Ja, det kan jag nog kalla mig. Har gjort många tävlingar genom åren. Både med matte o husse. Lydnad, bruks, sök och spår. Uppflyttad till eliten i alla grenarna med certpoäng i spår och sök. Mest gillar jag sök. Där har vi inte alltid varit överens domarna och jag. Jag anser att det gäller att hitta figgen. Hur f*n det går till spelar mindre roll. Där tycker domaren annorlunda. Så med andra ord figgarna hittar jag alltid men betyget blir dessvärre inte alltid så högt.. 
Det har varit en rolig period i mitt liv numera tränar vi bara för husbehov...Men jag var iväg på funktions kontroll som jag klarade galant så jag får fortsätta kalla mig Försvarsmakthund..

Sist men inte minst är jag nog mest stolt över alla avkommor som jag är pappa till. Snygga, trevliga arbetsvilliga valpar. Alla är elit hundar fast alla har det inte nedskrivet på papper. Det är många som valt att tävla och därmed fått det på pränt.
Har träffat nästan alla mina barn utom de som finns i Tyskland. Men det kommer löpande information därifrån. Jag har ju skaffat oss en stor samling goa vänner rutomkring i Sverige och Norge som vi aldrig skulle haft om inte jag funnits...
 
Får inte glömma att nämna lillebror Eros. Det var pest när han flyttade in. Jäklar vilken piraya! Han var olidlig en lång tid. Men idag är han min allra bästa vän. Och han håller mig verkligen i god form, det är många race som körs utomhus varje dag. Så nog håller man sig i form på gammeldagarna.
Det här var ett axplock ur mitt nioåriga liv. Det har varit fyllt med fart och fläkt och många roliga händelser och jag hoppas att det ligger många lika härliga år framför mig.
Over and out!
Kram Kimmen!!120122

Nytt år!
 Det har varit fint väder inte så kallt och lite med snö så vi har hunnit med många och långa promenader. Mycket tid har tillbringats i skogen och vi får faktiskt vara lösa. Det har varit lite sökträning varvat med apporteringsträning. Det sista mest för lillsprätt fast jag är med och hämtar några tygpåsar ibland jag med.
Dagarna före jul fick jag göra en liten op. igen. En knöl hade dykt upp på ena skinkan och min vet. tyckte att denna ska bort. Det gick bra och knölen visade sig vara en inflammerad svettkörtel. Till matte o husses stora glädje. De var oroliga där ett tag..
Men jag passade på att bli bortskämd, bara jag gnydde lite grann kom matte: "Vad är det Kimmen"? Jag lärde mig snabbt att det ska utnyttjas till max. Det var ett väldans spring på käringen några dar...hihi...

I går var det en strålande fin solskensdag. Det blev en tur till Hovfjället. Så mycket folk och hundar i längdskidspåret. Draghundar som var på plats för träning. Vilket oväsen det var när ett tjugotal hundar ivrigt väntade på att få dra iväg.

Promenader på Vassjön är något som lillsprätt och jag gillar mycket. Där kan man verkligen få sträcka ut och springa.
Sista gången på apporteringsträningen tillsammans med labbeligan  gjorde Eros ett jättebra jobb. Matte sa att detta var så bra så nu törs jag inte träna mer..För det kan väl aldrig va så att det sitter där nu..


111203

Snart är det Jul igen!
Jisses vad tiden rinner iväg. Jag är snart nio år. Kan aldrig vara möjligt säger matte. Det är bara för att när det kommer någon hem till oss är jag totalt vriden (allt enligt kärringen) hoppar, småskäller och skrattar. Sen att vi ä två om samma sak gör inte saken bättre. Några gånger får matte frågan? ÄR DETTA LYDNADSHUNDAR DET? Då ser jag på matte att hon skäms lite, men det gör inte vi!! Vi har knäck i öronen och hör inte någon som helst tillsägelse. Kom och hälsa på vet jag!  Då får ni träffa två riktigt olydiga  illbattingar...men samtidigt sååå glada över att ni kom..
Nog om detta!
Vad händer annars? Vi har varit i skogen  och tränat sök några gånger. Det är så jäkla roligt! Jag blir ung på nytt och far fram som en gyllene virvelvind över stock och sten. Sist när Alf låg figge så skrattade han och sa: Det är samma gamla goa Kimmen som alltid när han kommer loss i skogen. Full fart - sen ett skall som ekar vida omkring.
Eros har ju inte tränat sök på länge. Han har ju hållit på med denna dära apporteringen av döa fågler..
Men jäklar vilket drag han har på figgarna. En låg i en låda med lock. När han kom fram hoppade han upp på lådan, sen tog han rullen och hem till matte. Gjorde sen ett snyggt påvis. Matte säger att de ska försöka träna lite mer för att sen försöka komma ut på någon söktävling.
Ha en fortsatt trevlig advent!

Kimmen har grävt sig en lya.

111101

 Vad händer?
Det händer inte så mycket så här på höstkanten hemma hos oss. Eller gör det kanske!?
Det är en sak som oroar mig lite.
Käringen har börjat prata om valp mer och mer. Husse säger nej, vi ska inte ha någon! Heja husse stå på dig! Käringen svarar med att, inte nu men om några år.  Hon har frågat runt lite så hon vet vad som är på gång i framtiden säger hon. Det är t.o.m. så att Eros kanske ska användas på en valp efter mig.. Det skulle bli käringens  drömvalp säger hon. Vad jag säger?
Jo, det ska jag tala om! Nu när jag fått så bra ordning på Lillsprätt ska hon dra hem en ny "illbatting". Sista ordet i detta är inte sagt ännu!!
Eros o matte har
hunnit med lite ´träning med både dummies och vilt några gånger tillsammans med labbarna Sandy o Becky och deras matte Ulla o husse Magnus.

Annars har vi det bara bra.
  Njuter av det goa vädret som är. Min Kimmens absoluta bästa tid. Lite rimfrost på marken på morgonen att rulla sig i, är ju så skönt. Varit lugnt med skogsträning, nu när älgjakten pågår. Helgerna väntar vi alltid på. Då är husse hemma och det viks alltid mycket tid till oss fyrbenta med olika roliga aktiviteter.
Eros har fått sin beskärda del av lydnad på klubben. Han har några tävlingar kvar innan året är slut så det gäller att ligga i.

Får många mejl som berättar om mina valpar när de varit ute på tävlingar o prov och lite om vardagen.  Sluta aldrig skicka för det uppskattar vi mycket.

 


Kimmen
110918

Hösten!
Hösten är här det vet vi speciellt för att ytterdörren är stängd om dagarna. Nu kan man inte springa ut och in som man vill utan måste skälla för att någon ska öppna. Vi har bra pli på våra tvåbenta kommer med en gång och öppnar. Husse kan tycka att nu får det vara nog, men kärringen är lättlurad hon.
 Vad har hänt då? Inte så mycket prov på ett tag matte har tappat gnistan tror jag.  Bruksmomenten tränas och Eros har faktiskt lärt sig kryp riktigt bra.  Finns nog tankar på att starta upp sökträningen igen. Annars har det mest varit  jaktapportering, gått några prov med ett andra pris som bäst. Jag hör ibland hur hon beklagar sig för husse.! "Jag lägger ner det här"!  säger hon för att i nästa sekund bestämma nästa träningspass. Matte i ett nötskal. Så något prov och någon lydnadstävling till i år finns nog inplanerat. 
Varit på Reducks kennelträff och träffat alla mina barn. Jäklar så snygga dom är och duktiga. Kan väl inte bli annat med  såna föräldrar som mamma Agnes och så jag då förstås.

I okt. är det MH för Tomthults valparna. Dit åker vi för att vara med och träffa dem och deras ägare igen. Jag tror att Eros ska en sväng till Norge för att springa och hämta tygpåsar i skogen. Det om något kan lillsprätt! Fullt ös så käringa har svårt att hänga med. Kul säger lillsprätten!Livet är skönt!

Vart tog dom vägen?

Hej på er alla!
Semestern är slut för länge, länge sen. Faktiskt är det så att det börjar likna höst så smått, med gula löv som ramlar från träden. Ja, inte gör det oss nåt har varit lite för varmt för att det ska vara skönt för oss fyrbenta.
Men som sagt nu lever man upp igen när det börjar bli svalare ute.
Vad har vi gjort under dom här månaderna? 
Igår var det en fin dag vi träffade söta goldenflickorna Minoue o Ezra.
Vi for till skogen några timmar och där var det fritt fram för oss att springa och leka. Sen tog matte fram dummies så lilla Ezra skulle få hämta - det var inga problem. Eros fick också hämta några. Minnoue o jag fick ett litet upplet.
Vi har haft en fin semester med husvagnen. Fiskat uppe vid Grövelsjön och vandrat i fjällen i Idre.
Några prov för Eros har hunnits med. Både jaktprov och lydnad.
För mig blir det nog inga mer tävlingar. Husse jobbar ju som bekant borta och i år har han nästan inte varit hemma alls.. Bara på helgerna. Så att träna för prov har inte tiden funnits till.
Vi fortsätter och vara med när Försvarsmaktshundarna har träff. Det tycker vi båda är så roligt.
Jag kan nu lugnt luta mig tillbaka och se på när alla mina barn runtomkring mig gör fina insatser i alla möjliga grenar.
Detta gör en Kimmenpappa väldigt stolt...
Till helgen ska vi försöka komma oss till Sunne på en träningstävling.
Sen så är det Reducks kennelträff vi ska åka på och träffa alla igen. Efter det väntar MH för Tomthults valparna.
Livet rullar på!!


GLAD SOMMAR!
110602

Sommar o semester.
Nästa vecka börjar vår semester! Inte för husse, han är aldrig hemma nu för tiden. Kommer inte hem på flera veckor så vi får hjälpa matte med det vi kan här hemma.

När husse också får semester hoppas jag att vi drar på tur med husvagnen. Kanske hälsar på en och annan "valpunge" ute i Sverige. Det är alltid kul.
Bloggen kommer att ligga nere under vår semester enligt matte. Vi ska vara lediga och bara njuta sex veckor framåt.

Ha en riktigt skön sommar alla vänner!


Kimmen med glimten i ögat

Godissök kanske??

Vår!
Tiden går så fort! Hinner man med det man vill?? Nej, säger vår matte, jag hinner knappt anmäla till prov innan tiden gått ut.


Fast nu verkar det som hon bestämt sig för att hålla fast i jaktträningen med lillsprätt. Dom har tränat en hel del i det sista. Två labbar Sandy och Beckie har varit med oss några ggr. Sen har vi varit till gammelmatte och goldengänget där för lite träning.
Det ser riktigt bra ut så vi får väl se om dom törs ut på ett prov snart.
Prov ja, ett WT har dom ju varit på och det resulterade i 60poäng och då ingick en nolla hihi.. Nollan kom på en ruta där lillsprätt normalt gör skitbra. Gissa om käringen var sur när dom kom tillbaka!
Lika små sur var hon efter senaste lydnadstävlingen där hon själv gjorde lite för många kroppskommando för att domaren skulle godta detta. Många poäng borta där!

Vi har haft besök av gammelmatte och hennes tre tjejer. En härlig eftermiddag som vi fick dona och greja som vi själv önskade.Kan erkänna att det blev ett litet spa bad. (vi har ett dike som det fanns lite smutsigt vatten i) 

Snart ska jag och husse ut på uppdrag än en gång. Försvarsmakten kallar i dagarna tre. Gött att spä på kontot lite.
Jag har ju blivit morfar igen så Kimfamiljen växer stadigt, är inte det härligt så säg......


Fina Merrie 9,5år tillsammans med Kim som inte kunde hålla sig i skinnet denna dag.
 

110403

Härliga helg!
Vi hittade lite barmark i en brant slänt som  givetvis skulle användas till många olika begivenheter av dom tvåbenta.  Dom var några stycken med lite olika intressen vad dom skulle träna, men det löste sig till slut.
Lillsprätt hade ett gäng vilt med sig så han fick vänta till sista hund. Vi andra körde lite sökövningar.  Men det dröjde inte länge innan lillsprätt skulle vara med där också. Han fick väl gå på två figgar så var han nöjd sen. Barmark blandat med snö och på det en brant  gjorde att det verkligen kändes i kroppen.

Dags för fika innan Eros skulle ut på ett sök med fåglar.
Matte lade ut fem vilt och innan han fick gå avlossade husse några skott. Åh, vad fint han jobbade och kom in med alla till mattes stora glädje.
Söndag åkte vi till ett annat ställe och då stod upplet på schemat

I veckan träffade vi Lotta, Sarek, Olle och Merrie. Fem glada goldens som fick apportera och ha lite annat roligt för sig.


110322

Våren är på G.
Det händer ingenting säger matte så hon har ingen lust att skriva. Men för tusan det händer ju något varje dag.  Måste det vara så jäkla märkvärdigt räcker det inte med att som idag såg vi årets första fjärilar flyga förbi. En annan dag stod två rådjur ute vid fåglarnas matplats alldeles utanför vårt köksfönster..Första träningen för året med Lotta och Olle har ägt rum. Långa härliga promenader på Vassjön då vi får göra nästan vad vi vill utan några som helst krav på lydnad. Sen att vädret tillåter att vi numera tillbringar stor tid ute solandes på altanen är heller inte så fel.
Lyckostunder kallar vi detta vi fyrbenta..
Det är väl händelser i vardagen som duger att pränta ned till andra att ta del av.. Eller???
 Bacardi o Kimmen

Lite nytt från bröderna Bus.
Vinter, kallt, snö, vad gör man då? Jo man piggas upp av ett besök från en alldeles förtjusande liten pingla. Bacardi med matte Hanna från Kennel Gul o Blå har varit här för att vi skulle se om det kunde bli några små valpisar.
Jag försökte  charma den svårflörtade damen så gott jag kunde. Men nej, hon var en mycket bestämd dam. Inga valpar ännu sa hon, kanske nästa år. Jag satsar på min karriär först.
Så det var inte mycket jag kunde göra åt det.
Men en go vän i Hanna  fick vi och det var några trevliga dar när dom var här.

  Lillsprätt o jag har sett till att matte o husse har fått blitt lite malliga och  stolta över oss. Vi blev utsedda till årsmästare  på Torsby BK  (Kimmen bruksök o Eros lydnad) i hård konkurrens med alla duktiga ekipage på klubben.

Eros har ju tävlat lydnad igen denna gång med ett andra pris.
Tidig morgon och termometern visade på -29 säger matte att hon och lillsprätt ska till ridhuset och tävla. ¨Hon verkade inte inspirerad kan jag säga men har man anmält så får man ställa upp sa hon och for iväg.
Efter tävlingen sa hon att vi bör nog träna lite mer innan tävling  än vi gjort dom sista ggr.
Har ju inte precis varit läge för det i vinter.

Nu blickar vi framåt mot våren och husvagnsliv igen. Vårt första mål blir sökläger i Grums i påsk..


110126

Skithund!
Har blivit tillägnad ett nytt namn "Eros skithund"..
Var på tävling till Karlstad i helgen och efter den fick jag mitt nya namn.
Vi skulle ju inte tävla nåt mer innan utesäsongen drar igång. Joo, det var ju den i Torsby som var spikad förstås. Men det lustiga är att käringen som förut varit så nervös inför varje tävling nu enbart ser fram emot att tävla igen. Känner ju verkligen skillnaden, nu är hon lugn och klarar att ge kommandon så man lätt förstår.
Ändå sket det sig nu! Kan inte skylla ifrån mig - det var enbart mitt fel..
Vad som hände var att jag gör en tjuvstart från rutan. Eller tjuvstart vet inte vad man ska kalla det? När matte vinklat tillbaka till utgångspunkten hoppar jag upp och landar med tassarna utanför markeringen där jag tvärnitar.. Shit, fel,  hon har inte kallat in mig ännu. När vi sen får noll på rutan ser jag hur förvånad matte blir för hon visste ju inte om mitt lilla tilltag. Annars var det snyggt, så matte hade nog förväntat sig ett annat betyg...

Namnet då, det kom till efter vittringen. Jag var på rätt pinne när det kom en ljuvlig doft i min näsa, krafsade till med tassen och upp poppade de mest ljuvliga godsaker. Vem kan motstå, jag kunde inte! Frågade faktiskt matte med en blick och hon sa inget så jag antog att det var tillåtet. Ingen kan väl skylla mig för det.
Vi slutade med ett tredje pris  med många fina kommentarer av domaren i protokollet..
Så nu har jag fått heta skithund denna veckan - men matte säger det med glimten i ögat så det är nog inte så farligt.. Har lovat att aldrig göra om mitt tilltag och det tänker jag hålla....


Husse har lagt om min tass varje dag...

...tack husse för all hjälp!
 


Snart är jag helt bra igen...

110107

 

Sjukskriven!
För första gången i mitt snart åttaåriga liv är jag sjukskriven. Dagen före nyårsafton fick vi åka till vet. när det uppdagades att jag spräckt en klo på ena  framtassen.
Det fanns inget annat att göra än att ta bort klon sa min vet. Husse var med mig hela tiden även under op. med lite assistans så jag var aldrig orolig. Faktiskt första gången jag skulle sövas riktigt. Allt gick bra, men när jag vaknade igen så ville jag bara hem.  Väl hemma möttes jag av en överlycklig matte och lillsprätt som kom flygande och trodde att vi skulle leka som vanligt. Behövdes bara en enda blick från mig som sa att jag är sjuk, så fattade han galoppen..
Första natten hade jag ont! Kunde inte komma till ro, ena stunden ville jag upp till matte i sängen nästa sekund  pep jag då ville jag ner igen. Matte vaknade varje gång och hjälpte mig så mycket sömn fick varken hon eller jag den natten.
Nog om det, nu börjar jag bli bättre i tassen och får återigen följa med ut och busa i snön med lillsprätt..

I dag har vi varit ute många timmar i det fina vädret. Först var det dags för lite apportering av fåglar för lillsprätt. Länge sen så det var spännande och se vad han skulle hitta på. Han var duktig, hämtade fågel och kom in till matte, precis som det ska se ut.

Här tränas apportering och lydnad samtidigt - nema problema...


 Som belöning fick vi sen åka till klubben för lite bus i snön, där även jag fick lite fnatt efter min ofrivilliga vila i över en vecka.
 


101227

Julen 2010.
Tack för alla fina julkort både på mailen och brev.
Nu är det tyst och lugnt i stugan igen. Det har varit en härlig jul där vi haft besök från Stockholm hela julveckan. Det har varit liv och rörelse i stugan må ni tro, någon  fanns att busa med hela tiden  Nu har alla åkt hem och husse har åkt på jobb. Bara matte kvar här hemma.
Men det är inte fy skam det heller hon är i.a.f. ledig och har lovat att vi ska hitta  på roliga övningar både inomhus och ute.
Händer ju inte så mycket nu för tiden , det har varit ohyggligt kallt  i många veckor, så några promenader dom kallaste dagarna var inte att tänka på enligt käringen. 
Hon öppnar dörren och säger: Ut och kissa! Sen hör vi hur hon smäller igen dörren nästan i baken på oss.
Men lillsprätt o jag vi roar oss duktigt själva utomhus. Husse har plogat upp planen bakom huset så nog har vi att röra oss på. Efteråt känns det bra att krypa in i stugvärmen och värma sig vid brasan som stadigt brinner..

Nu blickar vi fram mot ett nytt år och hoppas än en gång att det har många roliga händelser med sig i bagaget..

GOTT NYTT ÅR önskar vi ER ALLA!!
 


101215

Nu är vi med igen!
Har ju varit lite tyst från oss en längre stund. Men nu har vi fått fart på kärringen igen så hon i vart fall kan tala om att vi lever och mår bra.
 Den senaste tiden har det inträffat lite tråkigheter så matte har inte haft lusten eller viljan att blogga.

Började med att vår allra bästaste träningskompis Safira hastigt fick somna in. Vi var ju så ledsna allihopa i vår flock och förstod inte hur det kunde hända. Bara någon dag senare får vi nästa ofattbara besked från Åsa. Min son Attigårdens Kimmen /Jr har efter en fruktansvärd olycka också han fått somna in endast fyra år gammal.
Vi sörjer med er alla - vi kommer aldrig att glömma era kära vänner som vi delat så mycket med..

Här hemma går allt i sina vanliga banor. Blir inte så mycket gjort nu när temperaturen visar stadigt ner mot -15. Korta promenader blandat med lek med några kompisar är väl ung. som det ser ut för tillfället.
Snart är det jul igen och vi börjar få julkort. Matte är väldans bekymrad då hon förlorat alla mail adresser till sina vänner. Du får skicka tillbaka vartefter du får några sa jag till matte. Och tänk hon verkade nöjd med svaret..
Det va allt för idag - hörs snart igen"!!!
Så här stolt blir man när man hittat klöven.
101030

Valpträff med Kennel Tomthult.

I helgen var vi på på valpträff med kennel Tomthult. Gammelmatte Ulla var också där med två av sina senaste valpar. Av mina valpar var det sju som kom, Harley och Tindra som ju bor långt borta i Norge var av förklariga skäl inte med. När kortet togs hade en redan åkt hem så vi blev sex och så jag då som blev fotade..
Räckte ändå gott o väl med sju som samtidigt ville hälsa på farsan.
Jag tar det helt med ro och låter dom hälsa, ja, inte bara hälsa utan klättra och smaka på mig lite här och där. Efter en stund när jag känner att jag fått nog av små huliganer kollar jag matte och frågar: Är det ok. om jag sticker nu? Matte nickar som bekräftelse på att jag kan gå  nu om jag vill.
 
Alla fick prova på varsitt litet blodspår som husse lagt.  De  var också duktiga på att hålla kontakten och komma på inkallning när matte/husse sprang iväg.
Mycket lek förstås när alla valpar träffades igen men man såg ändå att dom klarade att koppla av mellan varven. 

Det bjöds på grillat med tillbehör som var mycket uppskattat av hungriga valpägare. 
Då har vi utökat "familjen Kimmen" med ännu ett gäng ljuvliga, pigga, nyfikna gyllenpälsar och deras ägare. 
Kommer säkert fler tillfällen att träffas igen. Nästa gång blir till våren och funktionsbeskrivningen..

 Till dess önskar jag er stort Lycka till med era valpar  //Pappa Kimmen


Kim i full koncentration...
Nu vet jag vad du menade matte....
101020

Skogsdag!
Jäklar säger jag, vilken dag vi haft lillsprätt och jag. 
Ryggsäcken packades med fika, sen såg jag hur våra spårselar lades in i bilen och då, då förstod jag att det här kommer bli en superduper dag. Vi blev så lyckliga att vi fick världens retrieverrace ute på gräsmattan.
När vi kom till platsen där vi skulle gå våra spår, gick matte o husse ut spåren först. Sen gick vi en promenad i omgivningarna. För nu skulle vi konditionstränas sa dom. Framför fanns ett riktigt brant grustag, jag fattade galoppen direkt, vi skulle luras att springa uppför en jäkla massa ggr. och själv skulle dom stå  stilla och bara se på. Bara för att jag far fram som en ångvält i spåret sa husse. Jag har så bråttom i början så jag nästan alltid missar första pinnen så husse skulle försöka trötta ut mig lite innan jag fick ta mig an spåret. Ok. vi var raskt med på deras påfund - det blev många race i grustaget.

Efter det skulle det va´ fika, spårena hade inte legat nog länge ännu. Ja, med den påföljden att då hann man ju hämta andan igen, så  träningen i grustaget var ju som förgjord. Jag var snabbt pigg igen och redo...
Hur det gick?? Lillsprätt tog upp spåret lätt och även åt rätt håll så matte var glad, sen var även han lite för ivrig eller ringrostig så han gick förbi första pinnen så där fick matte hjälpa honom lite. Men sen var det inga som helst problem fyra pinnar och spårslutet. Min tur! Rätt väg och första pinnen plockade jag, sen sket det sig, missade den andra, slutligen fick jag oxå med mig alla pinnarna. 

När vi kom hem igen kände vi oss allt lite möra i benen.  Det tog nog skruv träningen ändå.
Nu blir det vila resten av dagen för oss fyrbenta i.a.f. Vi håller tassarna för många fler såna här fina dagar framöver. Då är lyckan gjord - för oss retrievers - som älskar att jobba.


Vi har fått en ny kompis!

En fin räv satt ute på gräsmattan när vi skulle släppa ut hundarna. Tur hann vi stänga innan dom rusade ut.
Räven var inte det minsta rädd utan vi kunde iaktta 
den en lång stund.
101012

SVENSK LYDNADSCHAMPION!
Visst det har hänt en hel del sen sist. Jag (Eros) har blivit Svensk Lydnadschampion. Inte för att jag fattar varför, är inte ett dugg lydigare nu än tidigare. Det tror jag alla som varit hem till oss håller med om. Både jag och Kimmen, som ju ändå snart är åtta år förvandlas till två huliganer.  Ett riktigt häftigt mottagande får alla som kommer. Det brukar se ut så här! Bägge två möter vi upp med full fart och ivrigt viftande svansar som slår ner allt som står i vägen.,Samtidigt som vi försöker och lyckas oftast hoppa upp på dom besökande för att dela ut pussar och kramar. Allt detta gör att matte blir alldeles förtvivlad och skäms för vårt dåliga uppförande.
Ska sanningen fram så är vi totalt okontrollerbara, dröjer en lång stund innan vi lugnar ner vårt ivriga hälsande.  Detta är inget att hymla om, det är verkligheten - så ni förstår säkert att jag har mina tvivel om att kallas lydnadschampion. Men käringen är stolt, glad och lycklig då är det väl så. Men vidhåller att det gäller endast på papper....!!!

Dagen det hände var vi i Sunne och tävlade på en stor fotbollsplan. Deras klubb är under utbyggnad och inte helt klar. Käringen lite nervös för runt planen fanns en gångväg där det ideligen passerade hundar med sina ägare. Jag är ju en kontrollfreak och måste hålla koll hela tiden så hon hade all anledning att känna lite nervositet. 
Men som ni förstår så klarade jag av der hela med bravur! Ok. på fjärren kom en hund som jag måste kolla in så han inte var på väg mot mig, det var han inte så jag slappnade av och fick 9,5p.  
Matte var jublande glad när vi sprang av planen, jag kände ju att hon var nöjd med mig och blev lika glad jag. 
På prisutdelningen när vi ropades upp och fick resultatet 283,5p och samtidigt det åtråvärda Lydnadschampionatet såg jag allt att mattes ögon tårades.. 
En speciell känsla infann sig hos mig också - tänk att kunna glädja sina tvåbenta så..
Kvällen blev det lite fest - men morgonen därpå skulle det visa sig att det var träning hela dagen på klubben.  Gunilla B o Susanne B var på plats för att hjälpa oss vidare i träningen. 
Två duktiga tjejer som varit med i SM ett otalt ggr.

Helgen efter var det tävling på Grums BK. Vi tog husvagnen ner för att kunna umgås lite extra med vår vänner där. Nio startande i elit. Vi slutade på andra plats med ännu ett första pris. 
Poängen idag lite sämre totalt 265,5 här får matte ta en del av skulden. Det tävlades på två planer samtidigt så det blev lite trångt med elitrutan och alla koner. På inkallningen stoppade matte mig vid fel kon så betyget blev en 6. Själv var jag nära att ta mittenapporten på dir.apporteringen men lyssnade på matte och kom slutligen in med rätt. Betyg 5,5
Det som var bäst idag var 10:an på vittringen, där jag ju haft lite problem..

Kimmen och husse passade på att träna spår senare under dagen. 
Så när kvällen infann sig var vi nöjda med att smyga in i vagnen när dom andra försvann till klubbstugan för att fira dagen.Första dagens fritt följ....

...
Betydligt bättre dag två.....

Lite nytt från Lillsprätt!

Tänk vad tiden rusar iväg. Hösten är här, det ligger drivor med löv på backen och några ggr. har bilrutan fått skrapats på morgonen.  Ändå är det en skön tid som vi har nu. En fin period för många aktiviteter likväl i skogen som på lydnadsplan.

Jag (Eros) ligger i med träningen både i jakt och lydnad. Förresten har vi varit på kurs i tävlingslydnad två dagar. Våra instruktörer denna gång var Årets SM - vinnare i lydnad Lillemor Edström och hennes man Kjell. Ett moment matte ville ha hjälp med är mitt lekande med apporterna bl.a. Vi fick visa ett hopp med apportering metallapport. Jag gjorde det för en 10:a enligt Lillemor. Så vad är problemet? Matte såg ut som ett frågetecken sa dom skrattande kurskamraterna. Samlade sig och sa: "så gör han aldrig annars" det klassiska ni vet! Detta upprepades sen flera ggr. Lekte inte med apporterna en enda jäkla gång! Måste ju visa att man har lärt sig nåt på våra träningar hemma så inte käringen behöver skämmas. Men nu vet i.a.f matte vad hon ska göra om det kommer tillbaka - vilket det inte gör hihi..Två jätteroliga dagar med mycket feedback på både det som var bra och det man behöver lägga lite extra krut på. Käringen säger att hon redan kan se fina framsteg.  Ska bli en uppföljning nästa år sägs det.

Jaktträningen går bättre och bättre. Matte är så nöjd med mig och då anstränger jag mig än mer för då kommer det fler såna härliga träningstillfällen  vid någon fin liten tjärn. Redan på Onsdag  ska vi ut med bästa vännerna och pröva lyckan på dom små vingklädda filurerna än en gång..

Husse o Kimmen for och hälsade på dom två valparna som ännu inte rest till sina nya hem när vi var på kurs. 

Annars händer det väl inte något speciellt! Ett jaktprov ska vi försöka oss på, några lydnadstävlingar är bokade, det är vad jag vet så långt.....

Kimmen o husse har anmält till elitspår men det vet man ju hur det är! Dom lyckas ju nästan alltid komma på reservplats..


Skogsdag.
Så fick jag (Eros) äntligen komma till skogen för att träna det allra roligaste jag vet. Många fåglar lastades in i bilen.  Jag var med och försökte hjälpa till men blev förpassad till min plats bak i bilen. Där satt jag och vibrerade av förväntan..Skynda, skynda nu far vi!! Kimmen hoppade in så var vi på väg. 
Först gick vi en promenad så vi fick rasta av oss men jag hade liksom inte tid idag visste vad som var på gång.
Till slut ställde sig husse i skogen sköt ett skott och slängde en markering (kråka) Jag spikade nästan markeringen och stack fort in för att lämna av fint i hand på matte. Matte log och berömde mig. Efter det var det dags för ett sök med sex vilt ute. Vi gick på stigen fram mot söket när det gick ett skott återigen, gå fint sa matte men det gjorde jag ju redan..
Söket gick snabbt och alla fem fåglarna plus en kanin var snart levererat hem till matte. Först stod hon och gapade som en fågelunge innan hon fattade vad som egentligen hände. Sen skrek hon rätt ut. Han gjorde det!! Ratade inte herr kanin i dag den hämtade jag först av alla. Man måste ju va lite full i f** för på så vis kommer jag att få än mer träning i denna superkuliga apportering.

Kimmen blev så avundsjuk så husse fick lägga ett litet sök åt han också. 

Jäklar han är duktig storebror! När han kommer i närheten gapar han och griper utan att blinka vad som än ligger ute. Brorsan fixar visst allt han sätts på, skulle vara freestyle då, men då är det nog husse som fegar ur hihi..  Mycket beröm för oss båda i dag alltså. Plus att vi sen gick en lång härlig skogspromenad med många goa vattenhålor att undersöka. Tänk, ingen sa ett enda nej på hela turen. Kan det bli bättre???
Kimmen med sin dotter Sarek
100821

Liten släktträff med barn o barnbarn till Kim.
Ja, i helgen var det livat i luckan vill jag påstå! Det började på fredag då Reducks Rebell och matte Rosi kom. Storebror Sting var givetvis med han också. På kvällen tog vi en promenad i skogen och bekantade oss lite. Tänk inte ens lillsprätt var avigt inställd till  våra gäster. Har hänt en hel del under sommaren med sprätten. Märks att han börjar bli mer och mer vuxen och trygg  i sig själv .
Lördag morgon var vi tidigt uppe. Här skulle det förberedas mat för snart skulle Catherine, Linda  min dotter Sarek och mina barnbarn Twix och Fixa dyka upp.
När dom äntligen kom (vet, Catherine att du kan va lite sen ibland, hihi) blev det rena rama cirkusen. enl. matte inget hyfs alls på oss här hemma. Men blir man glad måste man väl för jösse namn få visa det. Det var det vi gjorde; både lillsprätt och jag. Snart var alla hundar ute på gräsmattan där vi fick träffas och bekanta oss, sen var det fritt fram för lek och bus. 

Efter en sen lunch drog husse och jag till valparna hos Tomthults. I dag skulle det levereras valpar. Två skulle ända till Bergen och Stavanger i Norge och då tyckte alla att det var roligt att träffas.
En av valparna "Ville" flyttade till Maria i Arvika. Det gillades mycket för Maria känner vi sen förut så vi kommer säkerligen att ha kontakt framöver.


Söndag morgon bar det i väg till skogen. Det var tävling i sök där jag och Rebell skulle delta. Kände mig lite sliten efter alla upplevelser under helgen men piggnade i när jag förstod vad som förväntades av mig. Fem startade i eliten - många duktiga ekipage från Norge som skulle varit på Nordiska Mästerskapen men istället anmälde till Torsby. (För långt att åka enligt dom själva.)  Jag blev faktiskt den näst bästa på söket i dag. Alla figgar med mig hem, andra lyckades inte med sista som låg nästan helt i slutet på rutan. Betyget 7,5 - 7,5. Betyg i dag. Godkänd!
Rebell gör en super special i högre sök - 9,5 på söket och 9,5 på upplet. Lydnaden börjar jättebra, en liten miss på framåtsändande men än var han med i matchen. Sista momentet som var hopp missförstår han matte och tvekar och där kommer den enda nollan. En ynka femma hade räckt för uppfl. till eliten. Vilken rafflande uppvisning de bjuder på! 
Blir helt stum av beundran, snacka om att vara stolt som farsa till såna härliga barn som man begåvats med..
En helt underbar helg tog fort slut. Tack till er alla som var här - dröj inte för länge till nästa gång bara.....
P.s. Matte o Eros har fått pippi på hjärnan! Men det får han banne mig berätta om själv . D.s.
Härlig grillfest på Torsby BK.

Hör o häpna!
Husvagnen packades, vi placerades bak i bilen och så bar det iväg! Efter ca. 10min stannade vi, det visade sig att vi var framme på vår egen Brukshundklubb?? Hihi, vi skulle campa på klubben hela helgen för det skulle hållas klubbmästerskap. Den ena efter andra husvagnen rullade in, snart var vi omringade av idel klubbkompisar plus våra domare inför helgen Ewa o Björnis från Grums.
Fredag kväll startade med ett litet kräftkalas, blev inte så sent för tidigt lördag morgon skulle alla upp för transport  till skogen. 
Jag gör än en gång ett bra sökarbete i eliten och belönades med 8,5p av domarna. Platsen 10,0 och uppletande 9.0. Vad som var mindre roligt var att husse fick vetskap om några dar senare att tre vargvalpar och även mamman varit synliga i området där vi höll till..Så nu är jag nästan bombsäker på att sök träningen blir inställd för lång tid framöver. Gillas inte !!!
Efter lunch var det dags för lydnaden på en allt annat än sval appellplan. Men vi tragglade oss igenom hela programmet utan att nolla något moment. Ganska varma och svettiga men samtidigt glada klev vi av plan, eller rusade för då ska jag ha mitt grisöra! Det vet jag så väl min belöning efter väl avslutat arbete. Gillas mycket!! Medel på tävlingen blev 8,24 totalt 536,0p och det gav mig årets Klubbmästare titel 2010..

Senare på efterm. var det agiltyns tur att utse en klubbmästare. Husse var domare och Amanda med sin bordecollie vann.

Lördag kväll var det grillfest. Älgfilé med potatisgratäng - riktig "skogsmat" alltså. Uppskattat av många hoppas vi!! En stor skara klubbkompisar  anslöt sig och festen pågick långt in på natten. Vi låg utanför husvagnen och hade uppsikt över allt och alla. Hörde hur stämningen steg mer och mer i takt med.. vad vet ja??
Söndag morgon var det dags för lydnad. Alla var inte lika pigga som sina fyrfotade följeslagare denna dag. Men Mona med sin aussie Viggo gör ett fint program i Lkl.1 och blir därmed årets KM. i lydnad.
Eros startade i eliten får någon nolla och hamnade således inte på prispallen. Matte var ändå nöjd med Lilllsprätt - han lade sig inte på sitt i grupp som det strulat med sista ggr. 

Matte o husse har hälsat på hos valparna som tydligen bara blir busigare och busigare.
Vad annat hade ni väntat er? Undrar pappsen!!


Matte lyrisk över alla mina barn
100731

Vad har hänt?
Jo, jag kan berätta lite av vad som hänt och händer här hemma i dagarna. Semestern är slut! Vi hann nästan inte börja förrän den var över.. Men vi har ändå haft en bra semester i år. Många turer med vagnen och det gillas av både lillsprätt och mig. Lata varma dar följda av lite träning på kvällen. 
Vassruggens kennelläger var förra helgen - som alltid mycket trevligt med många gamla och några nya vänner som deltog. 
Eros var ju med två dar och han fick Chatarina o Thomas som instruktörer. Detta underbara radarpar som kan och lär alla så mycket. I år fick han även flytta upp sig en klass i skolan. 
Svårt, svårt sa Eros mycket mycket nytt!   Tyckte nog ändå att han klarade dom lite svåra övningarna med beröm. Va fasen, man är väl där för att lära inte för att redan klara allt som jag sa till kärringen. Bästa träningskompisen Lotta o Safira var också med så nu har dom minsann att träna på i höst..

Jag och husse har varit en hel del i skogen och tränat sök. Det är ju min favorit här i livet. Blir så lycklig när jag förstår att det är sökträning på gång. Sist var vi sex ekipage, vi hade verkligen en härlig långdag i skogen.

Mina o Tindras valpar har hunnit bli fem veckor nu. En hoper kavata barn minsann säger kennelmamman Anneli. Totalt orädda, nyfikna och framåt precis som det ska va. Snart ska även jag få träffa dom säger de mina..

Måste också skicka ett STORT GRATTIS till min son Reducks Rebell med matte Rosi som gått och blivit klubbmästare i lydnad och kommit 2:a i bruks.Tänk så många duktiga barn jag fick!
Så oerhört stolt över er alla!!!!


Badtunnan var välbesökt..
av alla tvåbenta denna kväll..

Tropisk värme på Grums BK.
Åhhhhh, vilken värme det blev på vårt sökläger i Grums. Dom tvåbenta orkade ingenting dom satt bara blickstilla och svalkade sig i skuggan med något att skölja strupen med. Vi fick tjata som bara den för att få dem att förstå att vi orkar minsann både det ena och det andra. 
Lördag var vi i skogen och körde sök, visst var det varmt, men jag dundrade på i vanlig ordning och skällde ut figgarna efter noter. Shitsköj, men husse var inte så alert som vanligt så det dröjde ett tag innan han dök upp flåsandes i skogen. 
Vi var indelade i tre grupper om 15 ekipage. 
Eros skötte sig ypperligt, gjorde några fina slag med supersnabba markeringar. Lite mer träning så blir du nog en sökhund du också lillebror ska du se. 

På eftermiddagen var det upplet. på en åker och lite lydnad för dom som orkade. 
Kvällen inleddes med grillning, vi såg dom allt där vi låg i skuggan utanför vagnen!
Sen vete tusan vad som flög i dom -  en efter en slängde dom i sig en stor badtunna, sjöng och skrattade så man visste inte om man skulle skämmas eller bara le åt eländet. Har dom inte förstått att badar gör man i sjön och inte i en liten tunna full med folk. Man blir aldrig klok på dessa tvåbenta, säger att vi beter oss konstigt ibland men det här tar nog priset.

Söndag morgon ramlade dom ur sina vagnar tyst och försiktigt en efter en för transport till skogen än en gång. Blev ännu en varm dag så efter en sen lunch var det många som började dra sig hemåt igen. Vi skulle stanna kvar några dar och försöka träna mer. 
Kontentan av allt blev nog inte så mycket träning om man tänker efter så här i efterhand.
Men det är inte alltid det som är det viktiga - att umgås med goa vänner och ha roligt tillsammans är ju en viktig del i hunderiet det med...100622

Snart Midsommar!
Ja, så var det midsommar igen och då packas husvagnen för vidare färd till en underbar vacker plats i anslutning till en fin liten sjö. Där ska vi tillbringa några dar tillsammans med vänner och och ta det lugnt och bara njuta av den fina sommartiden. Ha,ha, det trodde ni! Njuta ska vi, men nog kommer ett och annat träningspass smyga sig in om jag känner de mina rätt. Alltid lika spännande att se vad dom hittar på till oss. Jobba får vi så vi blir nöjda och så där gött trötta. Då är det skönt att slappa en stund i vagnen.  Men det brukar aldrig bli lång stund för snart är dom igång igen med nya uppgifter för alla oss fyrbenta. Behöver jag säga att allt detta uppskattas stort av mig o lillsprätt. 
I helgen var det elitspår tävling för mig och husse. Slutade med ett godkänt resultat. Het som vanligt i starten på spåret så där missar jag nästan alltid första pinnen och sen så kom det någon nolla på lydnaden. Husse var ändå glad för jag fick en 10:a på upplet. Klappade om mig och sa: Du är världens bästa Kimmen för mig  vad som än händer på tävling. 
Husse i ett nötskal alltid lika glad och nöjd med min insats hur det än går. 

Söndag skulle matte o Eros på apporteringsträning tillsammans med Mari, Nypon och Ardis. 
Vi hängde på husse och jag för dom skulle träffas vid Mari´s "paradis" och vi måste ju bara se vad det var. Vi kom fram till en fin stuga alldeles nära en sjö och med stora härliga träningsmarker runtomkring. Så visst var det ett " paradis" för både två och fyrbenta. *
Här tränades markeringar både på land och vatten. Linjetag och närsök. Lillsprätt skötte sig suveränt och matte var glad och nöjd över hans arbete i dag. 

Snart är det semester också och det innebär även då en massa roliga saker att se fram mot. Först en ren semestertripp med husvagnen. Kanske hälsa på några valpägare under resan gång. Efter det åker vi på ett sökläger i Grums. Sen ska matte o Eros på Vassruggens kennelläger i slutet på juli. Så nog är almanackan fulltecknad för oss en tid framåt. 

Vi väntar också på ett telefonsamtal från Annelie kennel Tomthult att Tindra börjat valpa vilken dag som helst. Så ska man bli pappa igen till nya härliga små gyllenpälsar.
Slutligen
Önskar vi er alla en RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR!
 (för det ska vi ha)


Här har vi samlat alla.. 

Reducks kennelträff!
Ojojoj, säger jag! Helgen som varit var vikt till Reducks kennelträff. Det ångrar vi inte en sekund. Tretton av mina valpar ur två kullar var där med sina ägare  och totalt var vi nog sexton golden. Tänk att få träffa så många av mina barn på en och samma gång, det kändes i ett litet Kim hjärta.  Kennelmamma Maria och Peter hade ordnat allt förträffligt bra och alla trivdes till max. I två dagar var det fullt ös från morgon till kväll. Kvällen var dom tvåbentas då det var femkamp med olika stationer som tydligen uppskattades högt. Många glada skratt hördes vida omkring.  
Valparna fick prova på apportering, lydnad och viltspår. Husse som höll i viltspår var mäkta imponerad av dom små gyllenpälsarna. Ännu en underbar kull med mycket fart, vilja och nyfikenhet. Pappa Kimmen är så stolt över er alla!
Önskar er alla Lycka i framtiden.

Snart, mycket snart närmare bestämt midsommarafton väntas Tindra valpa. Så himla spännande! Vi ska nog ut med husvagnen den helgen men jag är säker på att matte kommer att hålla kontakt med kennel Tomthult hela tiden.

Passar på att önska alla en riktig GLAD MIDSOMMAR!!!
En lång dag är tillända.......

Tiden rinner iväg!
Så säger matte ja! Sååå mycket som hon vill göra och så lite hon hinner med. Husse är ju mer borta än vanligt nu på vårkanten så hon klagar över att hon varken hinner eller har orken att träna oss bägge två.. 
Jag och husse har varit på funktionskontroll för FM - hundar. Ett måste vartannat år för att få fortsätta som FM - hund. Och visst vill man det! Det är ju så roligt samtidigt som man är till nytta i samhället och så får jag lön också. Numera köper jag själv vad jag behöver. Ta från mitt konto säger jag bara om dom trilskas.. Kan inte va bättre ju!

 Åtta ekipage som skulle genomgå kontrollen och återigen var jag ensam retriever tillsammans med alla brukshundar. 
Det börjar med:
Ett spår med spårupptag i koppel från en vallad patrullstig. Spåret är ca. 1,5 km. med fyra föremål.  Jag tar upp spårupptaget snabbt, väljer rätt väg ut, sen måste jag ligga i spåret 5 min tyst och lugn innan spårselen sätts på. Efter det får jag ta mig an spåret. Jag finner alla föremålen (plast, trä, tyg och metall)..Detta gick ju bra eller hur husse? Ja, du är så duktig, tänk om du gjorde så när det var bruks tävling också.  Händer väl, säger jag lite retsamt tillbaka.  Kommentarer hämtade från protokollet; 
Spårmarkering och och spårning: "Tydlig markering ivrig."
Patrullering: "Koncentrerat och analyserande arbetssätt."
 Skottprov: Helt oberörd snabb kontroll och sedan oberörd.
Patrullstigen med vind/ljudmarkeringar:" Tydlig markering, strävar ut mot figurant. Koncentrerad." Bastjänst: "Ligger lugnt tyst och iakttar omgivningen i sin bur. Accepterar hantering bra." 
 
Efter en 12 tim lång dag får vi slutligen veta huruvida vi var godkända eller ej... Tre hundar klarade inte kontrollen. Vi blev ett av ekipagen som fick:  "Klar för fortsatt tjänstgöring"!! Med kommentaren "Kul att se ekipagets samarbete"  Husse blev  nog lite rörd han. Säger  att nästa gång om två år är vi väl pensionärer både du och jag Kimmen. 
Aldrig i livet! Kanske du gubbe, men absolut inte Kimmen!!
 Det var två glada, nöjda och inte minst stolta kompisar som satte sig i bilen för resan hemåt.
Du och jag husse vilket team vi är var det sista jag hann tänka innan jag somnade gött...


100512

Träning med mersmak!
 Jag (Eros) har tagit jättekliv framåt i jaktträningen påstår käringen. Tycker det gått bra hela tiden jag! Fast jag har ju insett mer och mer nu vad det hela går ut på! Springa har jag inga problem med, finner också dummies eller fågel ganska så fort. Problemet har ju egentligen varit att jag inte varit lika så ivrig hem tillbaka med det åtråvärda bytet. Har ju passat på att leta efter mera när jag ändå är i farten. Det är här det har hänt otroligt mycket menar matte. Nu har jag bara en tanke i huvudet när jag hittat det jag letar efter. Jag vänder upp tillbaka mot matte nästan utan att stanna och levererar fint i handen. Lämna fint i handen sitter där det ska. Alltid något som är bra kan man ju tycka! Men det räcker tydligen inte enligt vissa...
Träningen idag var en sån där aha - upplevelse tydligen, för jag tror aldrig jag sett matte så nöjd med mig som efter den.
Var ju på kurs i lördags och där fick vi många tips på vår fortsatta träning. Det var det som presenterades för oss idag. Det var ett ordenligt upplägg från början till slut, inget slarv med fotgåendet var accepterat och det var genomgång av träningsupplägget både innan och efter. 
Jag var riktigt taggad och tänd på uppgiften idag och så blev det så bra. Jag vill ju göra mitt bästa  för matte, för jag gillar ju verkligen att jobba med och tillsammans med henne. 
Så detta kanske är början till nåt riktigt riktigt bra!! 

Imorgon ska Kimmen och husse på funktionskontroll för Försvarsmaktshundar. Då får säkert han jobba en hel lång dag. Matte och jag ska säkert träna lite lydnad. Hon säger att jag är anmäld till en del tävlingar framöver. Jag får väl hänga på henne i detta med! Men jag tror jag  har bestämt mig för vilket som är absolut roligast att träna hihi....


Tre mycket nöjda och glada gyllenpälsar.
100505

Idag är en Bra Dag!!
Idag har vi njutit av dagen tillsammans med matte och våra träningskompisar Lotta och Safira. Vi kom till en  alldeles underbar gammal sätervall där dagens apporteringsträning skulle ske. Det var Safira och Eros som skulle träna för dom ska på kurs på lördag. Varsitt stort sök med dummies som jag hjälpte till att lägga ut. När dom la ut dummiesarna stod jag och tittade på för att sen när dom gick vidare kvickt hämta in dom igen. Haha, det blev många skratt åt min finurlighet att avvakta tills dom försvunnit innan jag sprang och hämtade. 
Safira och Eros gjorde bägge ett bra sök och hämtade in varsina sex dummies utan att byta (mest Eros som försöker ibland) Dom låg på utan att avmattas till sista dummien var inlevererad.

Efter det plockades truten fram för en markering. Åh jisses vilken fart lillsprätten hade idag. Han for iväg över några stockar som låg i vägen, grep truten direkt och vände tillbaka till matte.  Snubblade över stocken och tappade truten. Swisch, sa det så hade han greppat den igen och illfart sista biten in. Safiras tur samma  härliga fart ut ett bra gripande och hem tillbaka till matte. 
Två glada och nöjda tanter över sina gyllenpälsar bestämde att nu är det fikatime. 

Sen gick vi på promenad på den vackra sätervallen. Tre överlyckliga gyllenpälsar fick rasa av sig och ta sig ett bad när tillfälle gavs. 
Som jag sa i början; I dag är en BRA DAG!


Min pluton som jag värnar så om..


Kom igen Kimmen:...

100428

Hemma på farmen igen!
Ja, då var det slut för denna gången. Men det kommer mera. Det har varit fyra dagar som nu när jag har tid att blicka tillbaka har varit jobbiga, spännande, fartfyllda, krävande, laddade, intensiva, lärorika kan fortsätta i all oändlighet men sist  och inte minst oerhört roliga...
Måste bara berätta när lillsprätt var med oss på fredag som observatör.. Först var han inte så kaxig utan höll sig bakom mig, men när han insåg att "alla ufon" var vanliga människor slappnade han snart av. När det sen började smälla  rejält i buskarna blev han riktigt ivrig! Ser du fågelskrället brorsan?  Jag ser inte en enda jäkla pippi! Då fick jag berätta att allt handlar inte om fåglar när det smäller. Det finns faktiskt annat här i livet också. Han blev uppriktigt förvånad men han lär sig väl inse det  med tiden.

Natt till söndag blev det inte många timmars vila. Vi var i gång från tidig morgon till ett på natten. 
Uppställning igen kl. 06.00. söndag morgon. Många framryckningar för mig tillsammans med spanings gruppen och husse. Vi gick o vi gick!  Jag lovar det var ingen vanlig promenad vi var ute på. Tänk er själva att vara på helspänn hela tiden .. Minsta lilla rörelse eller ljud förväntades det att jag skulle markera i tid så att vi inte blev anfallna. Den här natten var det skarpt läge, fienden ryckte snabbt närmare alla var koncentrerade till max. (ca. 250 man inkl fienden) Vi hade dom  framför oss och bakom och allt detta skulle jag leda min pluton igenom utan att bli skjutna eller tillfångatagna. Det small på fyra flanker ca. 3000 skott avlossades på fyra timmar. Jieee! Det var spännande så man fick ståpäls!

Men Kimmen går att lita på hela min pluton kom oskadda ur skärselden tillbaka till staben..Jag fick otroligt mycket beröm av mina mannar som sa att den där gula hunden har gjort ett suveränt bra jobb. Inte så lätt att höra eller lokalisera allt som hände för det var ju liv och rörelse i varenda buske. Nu väntade en nattfika innan det var dags för några timmars sömn. En trött husse och en ännu tröttare Kimmen somnade gott och jag hade tydligen fortsatt min spaning i sömnen sa husse nästa morgon..

På söndag fick jag en ny överraskning då husse säger att nu ska du få träffa Tindra på kennel Tomthult för en dejt. Är du inte klok gubbe! Jag är skittrött och har absolut ingen lust med tjejer nu! Har du? var jag tvungen att slänga ur mig. Men sen på hemvägen när vi stannade till hos Tomthultarna och jag blev varse vad det egentligen var som väntade var tröttheten som bortblåst.    Man är väl inte klok om man säger nej till en sån pingla. Så nu blir det en lång väntan att se om det kommer några härliga gyllenpälsar ut av detta.
Vilken helg!
 Intensivt arbete i flera dagar, sen som grädde på moset få släppa loss i ren och skär förlustelse.
Behöver jag säga nåt mer? 
Ha en ljuvlig vår tillsammans med era fyrbenta vänner!  Grattis på 3års-dagen
världens goaste Eros.
100424

Hipp, hipp hurra för Eros idag!
Nu när storebror och husse är borta passar jag på att låna bloggen för lite uppdatering. 
Idag fyller jag 3 år och matte håller just på att förbereda nåt riktigt gott till mig ikväll. Vi ska ha en go hemmakväll bara hon o jag har hon lovat.
Annars har vi varit på Hundens dag i Torsby tidigare idag. Jag och kompisen Minoue som också fyller år i dag. Ojoj, vad hundar det var i Torsby centrum. Det var många olika arrangemang ordnade bl.a raskavalkad, rallylydnad  och agility. Mycket trevligt tyckte alla.
Husse och Kimmen jobbar hårt ute i skogarna. I går kom dom förbi här hemma när dom bytte plats och tänk jag fick följa med dom under en dag och se vad Kimmen jobbade med. 
Först tyckte jag det var lite skrämmande! En massa "ufon" som smög omkring grönklädda och maskerade med bössor på ryggen. Det small i ett och ovanför oss kom stora Herkules plan farandes fram och tillbaka så man höll på att bli alldeles lomhörd. Men Kimmen spatserade fram som om detta tillhörde hans vardag så då slappnade jag av lite jag med. Fast jag höll mig allt lite bakom storebror för man vet aldrig vad som kan hända när dessa "ufon" drar fram..
På Torsdag hade Kimmen räddat en hel patrull från att bli skjutna. Husse och Kimmen hade gått i täten för denna patrull ute på uppdrag och dom visste att det fanns fienden överallt i skogarna.
Kimmen gick på tårna som husse skrattande berättade helt fokuserad på sin uppgift att ljud och vindmarkera minsta rörelse. Och tror ni inte att dom klarade sig igenom fiendeland allihopa tack vare Kimmens fantastiska förmåga att lokalisera minsta ljud. Han fick många fienden där ute i skogen och tillsammans med husse fick han ta ut dom ur skogen för att sen låta dom bli tillfångatagna. En oerhört stolt Kimmen med svansen i topp tog emot patrullens jubelrop över att han klarat dom ur denna farliga situation.
I dag är dom på ny plats igen. Vad som kommer att hända då har jag ingen aning om. Men jag hoppas att han inte går och blir tillfångatagen eller än värre skjuten för det kryllade ju av fienden överallt i buskarna.. 
Tävlandet är i gång och förra helgen var till Hammarö. Mycket som var bra och lite som var mindre bra allt enligt matte. Det slutade med två nollor och ett tredje pris. Det som var bra var 10:an på inkallningen och 9.5 på rutan samt  sitt i grupp och platsen som jag nästan alltid får full pott i. . Tävlingen hölls inomhus och en fågel hade förirrats sig in flög över oss och retades lite extra med sitt kraxande. Matte undrade vad som hänt när hon kom tillbaka för min hals var aningen längre än i normala fall. Fast jag låg fortfarande som uppstoppad.. Måste sluta nu väntar min födelsedags tårta...Fortsättning följer säkert när min tuffa storebror kommit hem igen,..


Vem är vem? 

100408

Nu är våren här!
Visst är det så! Snön är nästan borta men bara nästan, finns fortfarande högar på vår tomt som inte smält där man kan gosa sig när solen blir för varm hihi..
Påsken var rolig på många sätt och vis. En skön vilodag på påskafton, liggandes ute nästan hela dagen på gräsmattan. Dom andra dagarna lite mer varierat med träning på klubben, promenader med kompisar och sista dagen på påskledigheten for vi till Fagerås för att träffa goldengänget.
Där ingick fyra av mina barn Reducksarna Tia, Crespo, lilla sötisen Räjza och Nova. Sammanlagt var det tio golden som kom. En härlig dag med ett lika härligt goldengäng som vi hoppas träffa igen snart. Det kördes lite varierad  träning beroende på vad man ville göra och alla var så duktiga. Naturligtvis var det fika, korvgrillning och mycket prat det är obligatoriskt när det kommer till träning enligt utsago av många.

Ett äventyr att se fram emot tillsammans med husse ligger och lurar i slutet på april. Då är det stor bataljons övning där försvarsmaktshundar ingår och vi ska vara ute i skogen i fyra dar och ligga i tält. Hugaligen, då står mycket på spel! Säkerligen smyger det kring fienden i skogen om natten som jag ska upptäcka och markera och kanske någon som gått bort sig som jag ska ut och leta upp. Vi har beordrads att träna extra på hårda spår (asfalt och grus) samt sök i bebyggelse ute och inomhus. Uppgifterna för oss är hemliga tills övningen börjar. 
 Detta är viktig träning för tänk om du går bort dig då ska du veta att Kimmen finns, han kommer och söker rätt på dig! För söka kan jag jag ger mig aldrig - där kan jag vara nog så tjurig. 
Allt detta kommer att bli oerhört spännande och tänk att få rå om husse själv i fyra dar - det är inte fy skam bara det...


Yippe snart är det dags igen!
100327

Äntligen!
Jag, Eros fick äntligen träffa mina träningskompisar i apportering i veckan. Till slut kom dom på att vi måste starta upp träningen igen för snart ska vi på kurs i detta roliga. Måste för jesse namn vara lite påläst innan man åker dit, tror käringen har förstått det hon också.
Dagen började med markeringar, och här såg man att man visst behöver träna. För när jag skulle hämta dummie trodde jag först att det var en ny kong som man kunde kasta och slänga med. Helsike heller ! Käringa vart svart i ögonen och jag förstod snabbt att detta är fel, jäkligt fel, det är ju ingen leksak, så fort har jag nog aldrig levererat in tidigare. Fick en chans till, men då tordes jag inte en gång till...!
Ett sök där vi fick hämta varsin gång. Men här blev det mycket synintryck för det var  snö på plan där vi höll till och då blev alla dummies väl synliga. Men det var inte det som var tanken enligt matte utan hon ville ha stenkoll på mig om jag skulle byta. Gjorde jag inte, ok. då, ett  hummande fick jag för att påminna mig om att det var raka vägen hem som gällde. 
Fyra dummies lades ut på en rad. Vi fick varsin sån rad alldeles bredvid varandra den längst ut låg  på ca. 100m. Sen fick vi hämta varannan gång. När en var på väg in fick den andra ett gå ut. Skitkul å vi var så duktiga. Sista som låg på 100m. fixade jag med bravur! Käringen jublade faktiskt..
En kul dag har jag haft och ännu roligare tror jag det blir nästa gång vi ses. Hörde nog snacket mellan dom att dom skulle göra djupdykningar jag. Tror mig veta vad det betyder. Ska verkligen bli roligt att se. Längtar så!


Eros med sin älskade dummie!
100313

Ett livstecken..
Det duggar inte tätt mellan uppdateringarna här inte. Det är inte mitt fel  - fick ta käringen i örat till slut så det skulle hända nåt. Även om det inte finns så mycket att skriva om så måste man för jösse namn berätta för alla vänner att man lever och har hälsan. På tal om hälsan ja! Har varit på 7-års kontroll till veterinären. Gillar att besöka Åsa min vet. Full fart in på kliniken för att i nästa stund hoppa upp på bordet och sen står jag där med ivrigt viftande svans inväntandes Åsa. Hon skrattar alltid åt mig när hon kommer  och säger: "Du är då alltid lika glad du Kimmen". 
Jag fick genomgå en noggrann hälsokontroll och den slutade med en stämpel i baken där det stod! "Frisk som en nötkärna"! 

Annars gör vi inte så mycket här hemma. Fortfarande mycket snö kvar. Lillsprätt och jag tillbringar mer tid ute på gården nu när solen börjat värma. Det har blivit en ansenlig samling av djupa grottor i snön där vi gått fram. Lillsprätt syns knappast djupt där nere så käringen blir vild när hon kommer ut och hon inte ser honom. Hon tror säkert att han hoppat över vårt staket och försvunnit till skogs och blivit vargmat..  
Planen på klubben är plogad så nu kan man vara där och träna. Igår var vi där med husse och körde framåtsändande. Jäklar så ringrostig man var! Fick gå åtskilliga gånger innan gubben var något så när nöjd. Han fick i vart fall motion. Inget ont än det har nåt gott med sig sa jag roat till min följeslagare.
I morgon ska vi till Arvika. Bara husse och jag!!! Resten får stanna hemma. Försvarsmaktshundar med förare är kallade till ett möte. Där ska vi få köra sök inomhus i industrilokaler. Ska bli riktigt spännande och kul att komma igång igen efter en lång vintervila.

Eros och matte tränar lite på varierande saker. Spelar ingen roll vad det är för Lillsprätt. Bara matte säger ska vi träna så blir han helt salig och steppar runt, runt och ser fullkomligt överlycklig ut...
Idag åkte vi till klubben på eftermiddagen. Tror ni det vart träning? Nejdå, många träningskompisar fanns på plats så där vart dom sittandes med fika och prat. Vi fick en snabb genomkörare strax innan vi skulle åka hem. Så kan det också va ibland!!! l

100227

Ridhustävling.
Jag och lillsprätt har tävlat! Japp, jag fick vara med denna gången i ridhuset. Husse är modig han!
 Det slutade med två nollor. Två "sketna" nollor kan man lugnt säga. 
Först var det sänd. med lägg och inkall. (rutan alltså). Gör det snyggt med ett läggande mitt i rutan. Husse kommer och går mot mig jag viftar på svansen så det yr hästskit runt mig.  När han vänder och går tillbaka till utgångspunkten sticker jag innan han hinner ropa. Tjuvstart kallas det visst i dessa fina sammanhang. En stor nolla!. Sen  vad sägs om  vittringen där det ligger några "bruna bullar" alldeles bredvid pinnarna. Begäret tog över måste testa en. Åh, den var god, en till! Sen kom jag på mig det var ju pinnen jag skulle ta. Nosar snabbt över och hittar rätt pinne, griper och vänder upp mot husse - då säger dom att tiden är ute! Vad då tiden ute? Jag har all tid i världen på mig, hade hunnit med några fler bullar om så vore!  Poängen även här noll. Det är ju inte klokt vad löjligt här gör man allt rätt så blir man belönad med nollor. 
 När det var dags för stegförflyttningar passade jag på och hoppa upp och ge husse en puss. Inte ens det gick hem hos domaren, neddrag i betyget...Lite synd var det för dom andra momenten gick riktigt bra inga skyhöga poäng men hade inte nollorna trillat in så kanske det räckt till det åtråvärda första priset. Jag var glad och positiv programmet igenom och visade det hela tiden med min ivrigt viftande svans.
 Men ändå, tacka vet jag skogen där ser inte hökögonen riktigt allt man gör som inte överensstämmer med protokollet.  Skulle nog tro att det är definitivt slut på epoken ridhus för mig nu - men man ska ju aldrig säga aldrig!!
 Husse var ändå jättenöjd med min insats och sa att jag vet ju att du kan! Det är högsta betyg för mig resten skiter jag fullkomligt i!!
 Lillsprätt gör ett bra program igen. Men även han testar på bullarna i fria följet. Ok, då det var väl inte så att han smakade men stannade upp lite och duttade ner huvet (neddrag) på betyg. Sen fick han lite problem vid hopp apport. Tappade för en stund fokus på käringa (hände nåt på läktaren) så det blev ett dk. även ett på tillbakahoppet. En jäkla onödig femma för det här kan han. 
Annars bra poäng rakt igenom. Två 7,5, fyra 9,0 två 9,5 och så den nesliga 5,0 och slutligen en 10,0 på sittande i grupp..Slutsumma: 271,5p.. Grattis lillebror en till sån tävling så är du Lydnadschampion!

 Gammelmatte hade kommit upp för att heja på oss även Anneli kennel Tomthult Min kommande fästmös Tindra´s matte. Kul att ni kom och tittade det blev vi så glada för sprätten och ja......                                     
   Foto; Maria Axelsson
 Wizla tar adjö av mamma Agnes med en stor kram.
Så sött pappsen blir rörd...

Äntligen stopp på käringa!
Är inte så lätt nu för tiden att få käringa att uppdatera för mig. Hon har allt och inget att skylla på. Ska ändå försöka komma ihåg vad vi gjort. Det är inte svårt för de är inte så mycket utöver det vanliga. Lydnad i ridhuset några gånger och det är alltid lika roligt. Jag har blivit lite mer kräsen på äldre dar så dom bruna bullarna lockar inte lika mycket  längre. Till någras glädje förstås! Lillsprätt är heller inte så benägen på ett smakprov, kan norpa någon ibland men då vrålar matte "spotta ut" och ut kommer den med en jäkla fart - lydig sprätt det där.
Så träningen i ridhuset går för tillfället riktigt, riktigt bra om jag får skryta lite. Får se om man kan få chans en gång till på en tävling där. Lillsprätt är redan uttagen han.
Annars har vi åkt lite skidor, dragit pulkan några gånger igen ja, det är ungefär vad som hänt. 

Valparna i sista kullen på Reducks kennel har nu bott i sina nya hem några veckor. Vi har med glädje mottagit rapporter och har kontakt med många av dom. Alla är jättenöjda med sina små gyllenpälsar och säger att dom funnit sig väl tillrätta i sin nya tillvaro. 

En bild på Räjza som flyttat till Lotta med familj och min andra son Crespo. 
Crespo tar väl hand om sin lillasyster och är sååå snäll mot henne. 

Helgen som kommer är det VM - RALLY  i skogarna runt Torsby. Husse håller nog till skogen många timmar  - hoppas matte kan finna på nåt till oss då....
Nu blir det inge mer för nu har käringa eld i baken igen måste städa får Stockholmsbesök i kväll.


Glädje efter en lyckad inkallning på isen..
100116

Tillbaka i arbete.
Nu är allt som det ska igen. Matte och husse är borta på jobbet om dagarna och lillsprätt och jag jobbar hemifrån. Vilket innebär att vi ligger och väntar och väntar så hör vi äntligen bilen komma och då blir det fart på oss må ni tro. Stor förväntan på vad kommer att hända idag! 
Ibland blir det ett lydnadspass ute på gården (vi har en egen liten appellplan numera) någon gång så plockar matte fram dummisar och gömmer lite klurigt uppe i skogen  eller så åker vi till klubben och tränar där.  Det är ju egentligen på helgerna som vi verkligen får utlopp för all vår energi. Då tillbringar vi många timmar utomhus med olika aktiviteter.
Igår åkte vi till sjön tog med pulkan för att jag skulle kunna dra alla fiskegrejer som skulle med. Första gången i år så matte var orolig att jag skulle bli lite skraj när jag fick pulkan efter mig. Vilket trams, släng dig på käring ska du få dig en tur som du sent ska glömma, jag sa det inte högt kanske jag ska tillägga. 

 Fisk blev det dåligt med så vi ställde pulkan och gick runt hela sjön. Kompisen Aya var med och jäklar vad vi sprang och jagade varandra. Här har Aya fått in ett bra grepp på sprätten!

 Plötsligt kom käringen på att det är ju som gjort för en liten träningsstund på den snöbetäckta isen. Så det blev lite lydnad för oss alla tre. När vi vände för att gå tillbaka var det inte samma spring i benen längre.  Efter drygt tre timmar ute på sjön kom vi tillbaka till bilen. Tre något trötta kompisar tackade för en härlig dag på tillsammans innan vi hoppade in i bilarna för att transporteras hem till en välbehövlig vila.
Några ord om valparna hos Reducks. Nästa vecka är det dags att börja flytta till sina nya hem. Många har vi redan fått kontakt med så jag har all anledning att hålla ett vakande öga på dom även i framtiden....Mycket bus när Aya är här
100110

Det bittra slutet!
Nu när det äntligen är slut på ledigheten sätter kylan käppar i hjulet. Vem kan träna i nästan 25-30 minus grader som vi haft i flera veckor.. Varken sprätten eller jag i vart fall! Efter en kort stund ute blir det kramp i tassarna och man känner att man bara vill in i värmen igen. Visst är det typiskt! Kompisen Aya har varit här hos oss, hon saknar ju sin mamma Diva. Lillsprätt och jag försöker göra saknaden lite lättare för henne. 

Inte fick vi följa med till valparna på besök heller - ni har det bättre hemma än att tillbringa tiden i en kall bil sa dom så himla förståndigt. Det var bara för oss att uppsöka den gamla sängen igen och försöka intala sig att "det kommer bättre tider". 
Valparna som nu hunnit bli sex veckor var helt bedårande (tror jag det, det är alla mina barn) nyfikna och fulla av liv. Det var fler där och beundrade dom små liven - så det blev mycket hundprat och en trevlig kväll berättade matte.


Nu håller vi tassarna för att kylan släpper sitt grepp så vi kan komma ut på något riktigt roligt snart igen. 
Annars kanske vi glömmer allt vi lärt oss sa jag  till matte som bleknade en aning.
Hihi, det tog en stund men snart undrade hon med husse om vi kanske kunde träna i stora rummet om vi plockade ihop..
Även gamla tanter går att lära, tänkte jag och smålog..


Kimmen i sin solodans
100104

Det rullar på!
Ett litet inlägg kan vara på sin plats några dar in på det nya året. Året har börjat kallt så det blir inte några långa utomhusaktiviteter för oss inte. Nu när det är träningsstopp här hemma har lillsprätt och jag blivit nödda att ta saken i egna tassar. Vi har blivit oerhört duktiga på att hitta på egna hyss både inomhus och utomhus på gården.  Käringa blir smått galen när vi drar igång. Vi rejsar och busar med varandra så det står härliga till! Vet ju att vi inte får det inomhus men vad gör man när det spritter i kroppen, knoppen och snoppen hihi... Käringa får skylla sig själv - det är hon som satt reglerna.
Promenader har vi ju förstås men då är det koppel på. Vargjakten har ju rasat runt knutarna med jägare i varenda buske så vi får vackert finna oss i att gå kopplade. Nu när det varit spårsnö har vi sett ett och annat vargspår efter skogsbilvägarna där vi drar fram. 
 Sparken kom fram en dag - det var kul!  Lillsprätt och jag fick testa på att dra matte och husse. Jag är urstark så för mig gick det lätt, värre för brorsan men matte hjälpte till och då gick det lite bättre. 

På onsdag blir det ett besök hos Reducks för lite valpmys. Dom är nu snart sex veckor och fulla i bus enligt Maria. 
 
Efter det kallar jobbet igen för matte och husse. Kanske är vår ledighet tillända också! 
Så man kan få lite mer kropps/hjärngympa på schemat igen!

  Här kan ni läsa om tidigare års B-logg, 2009, 

 

 

J